Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?
"És sajnos ők vannak többen, nem azok, akik csak szimplán érdeklődnek a magyarság múltja iránt."
Na pont ez nem igaz.
Bocsánat!
Ezzel az egész témával kapcsolatban,az a "gáz",hogy ez a téma,egyáltalán vita alapja lehet!
Lehet,rövidesen a Sz@r színén fognak vitatkozni az emberek,ahelyett,hogy az intenzív kifelé figyelést kissé befordítanák!
Annak van értelme, hogy egy feliratot kínaiul és angolul is kiírnak, mert ez a két leggyakrabban használt nyelv.
A rovásírás viszont holt nyelv, évszázadok óta nicns használatban. Nincs jelentősége, egyszerűen Árpád-majmolás. Nincs művészi értéke, nem hordoz információt, egyszerűen azt fejezi ki, hogy egy közösségben olyan sok a Jobbikos (bocs az általánosításért), hogy rovásírással is kiírják a feliratokat.
Ez pontosan ugyanaz, mikor valaki annyira ki akarja fejezni, hogy magyar, hogy kirakja a lobogót az ablakába, de az az alapértelmezett, hogy valaki Magyarországon magyar, szóval nicns racionális értelme. Azért van, mert ezt a nemzeti jelképet felhasználja politikai identitásának hangoztatására, ami bennem ellenszenvet vált ki, mert ezzel lefoglal egy nemzeti jelképet egy párt számára. Az más kérdés, hogy a jellemzően 2006-ban kipakolt zászlók mára mocskosak, rongyosak, a Nap kiszívta a színeket, és én szégyenkezem azon, hogy magyar vagyok más magyarok igénytelensége miatt.
Hát bizony bele kell törődnötök, hogy egyre több tábla lesz és semmit sem tehettek ellene. :)
Megmelengeti a szívemet.
Ezekkel az antimagyar dumákkal pedig csak megerősítetek abban, hogy jó úton járok.
Köszönöm! :)
Ja, és gondolom az olimpia kapcsán nagyon zavar titeket, hogy a nácifasiszta magyarok eléneklik a himnuszt (remélem sokszor).
Csakazértis hajrá magyarok!
Nem. Mindenütt használni kéne, mert ez a kultúránk része. Olyan ez a kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy "Nem zavar titeket a Deszkatemplom?"
A régi épületeket, pedig fel kell újítani mindenképpen, mert az is az örökségünk.
Itt inkább egy egész pártot, meg hagyományokat gyalogoltatnak a szarba az olyan emberek, akik itt ebben a kérdésben is megjelennek.
Sajnálatos, de nézd meg, nagy részük érvelni, normálisan vitázni is képtelen, épp csak a monitorát nem vághatja oda, olyan indulattal ír, fröcsög, fenyeget, káromkodik.
Szép a rovásírás, az árpád sáv, sok minden szép, a jobbiknak is nagyon jó ötletei vannak, de addig, ameddig azok vannak előtérben, és azok verik magukat, meg fenyegetőznek, akik kb. olyanok, mint a legrosszabb futball huligánok, és egy teljesen átlagos ember is be van tőlük konkrétan szarva, addig ettől az egész dologtól rengeteg ember el fog határolódni, nem azért, mert a hagyományainkkal van a bajuk, vagy mert a külföldieket éltetik, egyszerűen nem akarják, hogy egy lapon említsék őket az ilyen futball huligán szintű, agresszív, primitív barmokkal.
Én sok jobbikos dologgal is szimpatizálok, jó 12 éve megtanultam már a rovásírást is, de mikor látom pl. a facebookomon a jobbikban aktívan tevékenykedő ismerősöm állapotfrissítéseit szabályosan rosszul vagyok. A legtöbb arról szól, hogy pusztuljon mindenki, mindenkit kiirtani, fellógatni, megverni, kifosztani, válogatott nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel.
Ha valaki kulturáltan nem ért vele egyet, akkor még agresszívabb lesz, érvelni nem tud, csak mocskolódik, esetleg annyit benyög, hogy én veled erről nem vitatkozok.
Kétségtelen, hogy sok olyan jobbikos van akik nem ilyenek, de az ilyenek vannak porondon és a feltűnési viszketegségükkel, meg a primitívségükkel többet ártanak, mint használnak a pártnak.
".Ma magyarországon ha valaki kitesz egy Magyar zászlót a háza falára az mindjárt magyarkodik, ne adj isten egy árpádsávos zászlót akkor meg egyenesen fasiszta"
Szerinted, ha bekopogsz egy árpádsávos zászlóval ékesített házba, mennyire valószínű, hogy egy békeszerető, intelligens, toleráns ember fog ajtót nyitni?
"Szerinted, ha bekopogsz egy árpádsávos zászlóval ékesített házba, mennyire valószínű, hogy egy békeszerető, intelligens, toleráns ember fog ajtót nyitni?"
Ezt hívják előítéletnek, sőt rasszizmusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!