Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem zavarnak a rovásír...

Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?

Figyelt kérdés
Engem rohadt mód igen! A magyarok 80%-a azt sem tudja mi van oda írva, azt meg főleg nem, hogy jobbról balra olvassuk. Szerintem egy fölösleges hülyeség. Tudom, hogy nem közpénzen megy, de ha már ennyi eszük van ezeknek (sokszor diplomás) a marháknak, akkor miért nem a rothadó, bomló fontos épületeinkre gyűjtenek, amelyek történelmi jelentőséggel is bírnak? Ja, annak már lenne értelme!

2012. júl. 28. 08:34
 41/94 anonim ***** válasza:
87%

"Szóval akit Magyarországon zavar a magyar rovásírás, azt gondolom zavarja egy idegen nép idegen írása is. "

A cirill betűk, a görök betűk, a kínai írás, a zsidó vallás mind-mind évezredek óta fennmaradt és népcsoportok által ápolt kulturális elemek, eszközök, tradíciók. A rovásírást már az ezer évvel ezelőtti magyar kódexek sem használták. Ha a rovásírás mi kultúránknak is olyan szerves része lenne, mint amennyire nem az (és véleményem szerint semmi értelme nem lenne visszaerőltetni, hiszen mennyivel könnyebben tanuljuk és értjük a nyugati nyelveket, mint azokat, amelyeknek már az írása is krixkrax számunkra), nyilván más lenne a helyzet. Csúsztatsz ezerrel.

2012. júl. 28. 12:45
 42/94 anonim ***** válasza:
29%
Abban egyetértek,hogy a most beszélt magyar nyelv megőrzése is nagyon fontos volna.Hiszen a világ legszebb de egyben legbonyolultabb nyelvét,itt Magyarországon is egyre rosszabbul beszélik,az írását ne is említsük.Azzal szerintem nem lehet vitába szállni,hogy a magyar nyelv mindenek felett áll.Szerintem és rengeteg külföldi szerint a költészetnek ez adja meg az értelmét.Meg azt sem szabadna elfelejteni,hogy a honfoglaló magyarok közül már az úgy nevezett pórnép is írt és olvasott,ezt akkor tették amikor a híres nyugaton,még a nemesség is jó ha a nevét letudta kaparni.Amelyik helység meg igényt tart rá,az had írja ki a rovásírással is amit szeretne.Szerintem ebben az országban simán kiírnának valamit még cigányul is,pedig nekik aztán semmilyen részük a történelmünkbe,szerencsére az említett holtnyelvnek meg nincs írott formája.
2012. júl. 28. 12:50
 43/94 anonim ***** válasza:
28%

ZOLI, senki nem hivatalos írásmóddá tenni a rovásírást, csak bemutatni a fiataloknak.

Különben lehet nem a legkomplexebb írásmód a rovás, de ha az maradt volna a hivatalos írsásmód az elmúlt évszázadokban akkor ma már másképp nézne ki, fejlődött volna folyamatosan az új igényeknek megfelelően, pont mint a görög vagy grúz írás!!

úgyhogy hagyjátok abba a hülyeségeitek és hazugságaitok szajkózását!!

még egyszer elmondom, a KORMÁNY NEM AKARJA BEVEZETNI HIVATALOSAN A ROVÁSÍRÁST!!!

és inkább rovásírásos táblákra menjen a pénz, mint a mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézményre!

2012. júl. 28. 13:06
 44/94 anonim ***** válasza:
71%

"és inkább rovásírásos táblákra menjen a pénz, mint a mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézményre"

Valószínűleg bajban lennél, ha a táblák ilyenek lennének. Amúgy mi az a "mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézmény"? A rovásírás a "mocskos büdös hazai" érdekeket szolgálja?

2012. júl. 28. 13:28
 45/94 anonim ***** válasza:
92%

43-as

"senki nem hivatalos írásmóddá tenni a rovásírást, csak bemutatni a fiataloknak. "

És ki akadályoz meg benne?

Bármelyik fiatal megtanulhatja a rovásírást annyira amennyire akarja!

Végeredményben megegyezhetünk hogy szerinted aki akarja az megismeri aki nem az nem.

Szerintem meg aki akarja megismeri aki meg nem az nem.

Akkor meg mi a probléma!

Ha valamelyik település eldönti hogy kínai írásjelekkel is kiíratja a helységnévtáblát akkor tegye!

Nekem csak azokkal van problémám akik magyarkodási kérdést csinálnak a rovásírásból egyszerű hagyományi helyett!

Szerintem a magyarok többségét nem érdekli hogy ki tanul rovásírást és ki nem és hogy mit írnak ki vele!

De aki azt mondja hogy azért lennék szdsz-es náci(már itt valami nem stimmel a történelmi tudásával az illetőnek, az ilyen a rovásírással se boldogulna)) mert nem szállok be a magyarkodásba hát az azért nem százas...

Ennyi!

2012. júl. 28. 13:29
 46/94 anonim ***** válasza:
16%

"Csúsztatsz ezerrel."

Nem én csúsztatok, hanem te használsz kettős mércét.

A "szerves része" nem azt jelenti, hogy a nap 24 órájában minden magyar használja.

Ha nem lenne a magyar műveltség része, nem maradt volna fenn.

Az pedig égbekiáltó hülyeség, hogy a kódexekkel hozakodsz elő.

A ma is használatos rovásírást a magyar nyelvre találták ki. Minden hangra van jel. Egy nap alatt megtanulható, mert a miénk.

Ellenben a latinnal, ahol ékezetekre és jelösszevonásokra volt szükség a magyar nyelv írásba ültetésére. Évszázadokig tartott a kínlódás, bűvészkedés (pl. "ts", "cz" használata a cs és c hangra).

Személy szerint én ahol tehetem, népszerűsítem a rovásírást, a hétköznapi emberekben igenis megvan az érdeklődés. A gyerekek pl. nagyon szeretik, a személyre szabott ligatúrák készítése élmény számukra.

Kár lenne megfosztani ettől az élménytől a magyarokat néhány finnyás antimagyar kedvéért.

Mi van a skandináv rúnákkal?

Az nem zavarja az antimagyarokat?

Büszkék rá a skandinávok és eszükbe se jut fröcsögni a látványukra.

2012. júl. 28. 13:29
 47/94 A kérdező kommentje:

ma 13:06

Itt nem a bevezetés körül folyik a vita! A körül, hogy egy idejétmúlt szar. Aki akarja őrizze, de könyörgöm, ne tolják már bele a másik pofájába a települések előtt! És ne hazudj! A németeknek és skandinávoknak is volt a rováshoz hasonló rúnaírásuk, ők miért nem nyafognak érte? Illetve volt aki nyafogott, Hitler, ő volt megszállottja mindennek, ami a régmúlt homályába vész és ez táplálta a felsőbbrendűségtudatát is. És kiemelném, hogy ezzel nem szándékozom összemosni a rovásosokat a nácikkal. Ja és még valami: Törökországnak is volt rovásírása, sőt ha jól emlékszem a székely rovás is tőlük származik némi módosítással. Az ő kib.aszott lelküket ez nem bántja? Először átvették az arab írást, majd pedig a latint mégsem sírnak érte, mint a fürdősk.urvák!

Ui.: kíváncsi lennék népszavazáson ki mennyire támogatná, ki mennyire ismerné és mennyire lelkesednének érte...

2012. júl. 28. 13:48
 48/94 A kérdező kommentje:

ma 13:29

Te csúsztatsz öregem, de nagyon! A rovásírásban nem egy "jel" van, amely már rég kiveszett/átalakult hangot jelöl(t). Arról nem is beszélve, hogy sokszor a jelek összeolvadnak.

A skandinávok meg nem verik a mellüket a rúnaírásukkal.

2012. júl. 28. 13:53
 49/94 anonim ***** válasza:
96%

"Mi van a skandináv rúnákkal?

Az nem zavarja az antimagyarokat? "

Ha svéd, dán, norvég településeken kitennék az ilyen táblákat, ugyanez lenne a véleményem róluk :) Antimagyar meg te vagy, mert itt gyűlölködsz.

2012. júl. 28. 13:54
 50/94 anonim ***** válasza:
32%

Fő a tolerancia. Ha nem tetszik, ne nézz oda, ennyi. :))

Remélem hamarosan minden településnek lesz táblája és nagyon szeretném ha kötelező tananyag részét képezné.

Megpukkadhattok, akkor is így lesz. :)

Akkor majd főhettek a levetekben. :)

Ezt a csatát elvesztették. :)

Hajrá rovásírás!

Az igazságot is meg lehet szokni!

2012. júl. 28. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!