Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?
"Szóval akit Magyarországon zavar a magyar rovásírás, azt gondolom zavarja egy idegen nép idegen írása is. "
A cirill betűk, a görök betűk, a kínai írás, a zsidó vallás mind-mind évezredek óta fennmaradt és népcsoportok által ápolt kulturális elemek, eszközök, tradíciók. A rovásírást már az ezer évvel ezelőtti magyar kódexek sem használták. Ha a rovásírás mi kultúránknak is olyan szerves része lenne, mint amennyire nem az (és véleményem szerint semmi értelme nem lenne visszaerőltetni, hiszen mennyivel könnyebben tanuljuk és értjük a nyugati nyelveket, mint azokat, amelyeknek már az írása is krixkrax számunkra), nyilván más lenne a helyzet. Csúsztatsz ezerrel.
ZOLI, senki nem hivatalos írásmóddá tenni a rovásírást, csak bemutatni a fiataloknak.
Különben lehet nem a legkomplexebb írásmód a rovás, de ha az maradt volna a hivatalos írsásmód az elmúlt évszázadokban akkor ma már másképp nézne ki, fejlődött volna folyamatosan az új igényeknek megfelelően, pont mint a görög vagy grúz írás!!
úgyhogy hagyjátok abba a hülyeségeitek és hazugságaitok szajkózását!!
még egyszer elmondom, a KORMÁNY NEM AKARJA BEVEZETNI HIVATALOSAN A ROVÁSÍRÁST!!!
és inkább rovásírásos táblákra menjen a pénz, mint a mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézményre!
"és inkább rovásírásos táblákra menjen a pénz, mint a mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézményre"
Valószínűleg bajban lennél, ha a táblák ilyenek lennének. Amúgy mi az a "mocskos büdös idegen érdekeket szolgáló habsburg terrorintézmény"? A rovásírás a "mocskos büdös hazai" érdekeket szolgálja?
43-as
"senki nem hivatalos írásmóddá tenni a rovásírást, csak bemutatni a fiataloknak. "
És ki akadályoz meg benne?
Bármelyik fiatal megtanulhatja a rovásírást annyira amennyire akarja!
Végeredményben megegyezhetünk hogy szerinted aki akarja az megismeri aki nem az nem.
Szerintem meg aki akarja megismeri aki meg nem az nem.
Akkor meg mi a probléma!
Ha valamelyik település eldönti hogy kínai írásjelekkel is kiíratja a helységnévtáblát akkor tegye!
Nekem csak azokkal van problémám akik magyarkodási kérdést csinálnak a rovásírásból egyszerű hagyományi helyett!
Szerintem a magyarok többségét nem érdekli hogy ki tanul rovásírást és ki nem és hogy mit írnak ki vele!
De aki azt mondja hogy azért lennék szdsz-es náci(már itt valami nem stimmel a történelmi tudásával az illetőnek, az ilyen a rovásírással se boldogulna)) mert nem szállok be a magyarkodásba hát az azért nem százas...
Ennyi!
"Csúsztatsz ezerrel."
Nem én csúsztatok, hanem te használsz kettős mércét.
A "szerves része" nem azt jelenti, hogy a nap 24 órájában minden magyar használja.
Ha nem lenne a magyar műveltség része, nem maradt volna fenn.
Az pedig égbekiáltó hülyeség, hogy a kódexekkel hozakodsz elő.
A ma is használatos rovásírást a magyar nyelvre találták ki. Minden hangra van jel. Egy nap alatt megtanulható, mert a miénk.
Ellenben a latinnal, ahol ékezetekre és jelösszevonásokra volt szükség a magyar nyelv írásba ültetésére. Évszázadokig tartott a kínlódás, bűvészkedés (pl. "ts", "cz" használata a cs és c hangra).
Személy szerint én ahol tehetem, népszerűsítem a rovásírást, a hétköznapi emberekben igenis megvan az érdeklődés. A gyerekek pl. nagyon szeretik, a személyre szabott ligatúrák készítése élmény számukra.
Kár lenne megfosztani ettől az élménytől a magyarokat néhány finnyás antimagyar kedvéért.
Mi van a skandináv rúnákkal?
Az nem zavarja az antimagyarokat?
Büszkék rá a skandinávok és eszükbe se jut fröcsögni a látványukra.
ma 13:06
Itt nem a bevezetés körül folyik a vita! A körül, hogy egy idejétmúlt szar. Aki akarja őrizze, de könyörgöm, ne tolják már bele a másik pofájába a települések előtt! És ne hazudj! A németeknek és skandinávoknak is volt a rováshoz hasonló rúnaírásuk, ők miért nem nyafognak érte? Illetve volt aki nyafogott, Hitler, ő volt megszállottja mindennek, ami a régmúlt homályába vész és ez táplálta a felsőbbrendűségtudatát is. És kiemelném, hogy ezzel nem szándékozom összemosni a rovásosokat a nácikkal. Ja és még valami: Törökországnak is volt rovásírása, sőt ha jól emlékszem a székely rovás is tőlük származik némi módosítással. Az ő kib.aszott lelküket ez nem bántja? Először átvették az arab írást, majd pedig a latint mégsem sírnak érte, mint a fürdősk.urvák!
Ui.: kíváncsi lennék népszavazáson ki mennyire támogatná, ki mennyire ismerné és mennyire lelkesednének érte...
ma 13:29
Te csúsztatsz öregem, de nagyon! A rovásírásban nem egy "jel" van, amely már rég kiveszett/átalakult hangot jelöl(t). Arról nem is beszélve, hogy sokszor a jelek összeolvadnak.
A skandinávok meg nem verik a mellüket a rúnaírásukkal.
"Mi van a skandináv rúnákkal?
Az nem zavarja az antimagyarokat? "
Ha svéd, dán, norvég településeken kitennék az ilyen táblákat, ugyanez lenne a véleményem róluk :) Antimagyar meg te vagy, mert itt gyűlölködsz.
Fő a tolerancia. Ha nem tetszik, ne nézz oda, ennyi. :))
Remélem hamarosan minden településnek lesz táblája és nagyon szeretném ha kötelező tananyag részét képezné.
Megpukkadhattok, akkor is így lesz. :)
Akkor majd főhettek a levetekben. :)
Ezt a csatát elvesztették. :)
Hajrá rovásírás!
Az igazságot is meg lehet szokni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!