Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem zavarnak a rovásír...

Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?

Figyelt kérdés
Engem rohadt mód igen! A magyarok 80%-a azt sem tudja mi van oda írva, azt meg főleg nem, hogy jobbról balra olvassuk. Szerintem egy fölösleges hülyeség. Tudom, hogy nem közpénzen megy, de ha már ennyi eszük van ezeknek (sokszor diplomás) a marháknak, akkor miért nem a rothadó, bomló fontos épületeinkre gyűjtenek, amelyek történelmi jelentőséggel is bírnak? Ja, annak már lenne értelme!

2012. júl. 28. 08:34
 31/94 anonim ***** válasza:
81%

Most néztem vissza az oldalra, jó kis vita lett belőle :) Viszont a szavazatok alapján úgy érzem, az én válaszomat is félreértették.

Semmi baj nem lenne a rovásírásos táblával, ha erre lenne az a bizonyos plusz pénz, amit már nem tudunk sehova elszórni, annyira gazdagok vagyunk. Egyelőre viszont azokból a pénzekből sokkal hasznosabb dolgokat lehetne véghezvinni, olyanokat, amikkel szemben (szerintem) a rovásírás várhat egy keveset!

És egyébként tetszik az ötlet, illetve tetszene, ha nem a magamutogató hazafiasság, a kurucos nagymagyarság fitogtatása lenne vele a cél, hanem tényleg a hagyományok őrzése. De sajnos ennek is politikai okai vannak!

Egyébként megjegyzem, hogy nem kell szidni azokat, akik nem értenek egyet vele, mert jogukban áll nem alkalmazkodni. A Finnországban élő svéd kisebbség sem alkalmazkodik. Ott ki vannak írva a helység, de még az utcanevek is mindkét nyelven, és aszerint cserélgetik, hogy melyik legyen előrébb, hogy melyik népből élnek többen az adott településen.

2012. júl. 28. 11:44
 32/94 anonim ***** válasza:
69%

"Te magyar ember vagy? "

A magyarok jó része azt sem tudja mi az a rovásírás.

2012. júl. 28. 11:44
 33/94 Pietrosol ***** válasza:
39%

Ha csak róvással van kiírva az valóban gondot okozhat,de ezt általában a magyar felirat alá írják!

Azt viszont még mindig nem értem,hogy ha valaki használja,az neked miért gond!

Ne legyenek olyan képzettársításaid,amelyben a róvástól egyenes út vezet a "mocskoszsidózásig"!

2012. júl. 28. 11:55
 34/94 anonim ***** válasza:
89%

"Ne legyenek olyan képzettársításaid,amelyben a róvástól egyenes út vezet a "mocskoszsidózásig"!"

A sorrend fordított. A "mocskoszsidózók" sajátították ki a magyar szimbólumokat, élek vissza velük, hogy ezzel is mutassák a kirakatot, hogy ők akkora magyarok, hogy náluk nem magyarabb senki sem. Ettől persze a kirakat csak kirakat marad. Mögötte meg ott ásít a szellemi és lelki nyomor.

2012. júl. 28. 12:14
 35/94 anonim ***** válasza:
77%
*élnek vissza
2012. júl. 28. 12:14
 36/94 anonim ***** válasza:
26%

A kérdező és a vele egyetértőknek üzenem:

Vajon odamentek egy ortodox rabbihoz, megkocogtatjátok a vállát és mondjátok neki?

- te figyu, ez a 21. század, szóval ezt a gyászoló mikulás fekete ruhát betehetnéd már a ruhásszekrénybe,

Halloweenkor előveheted jelmeznek és ijesztgetheted a gyerekeket.

- azt az országot, amelyiknek egy rozsdás gyertyatartó a fő jelképe nem lehet komolyan venni, szóval ezt a menóra marhaságot is inkább otthon a komódba

- végre abba kéne hagyni a múltba révedést és ezt a holokauszt sirámot elfelejteni

- a pajesz és a szakáll kiment a divatból

- ezt zsidó "írás" kriksz-krakszot hagyni kell és térjetek át a civilizált latin betűs ABC-re, ha már Európában éltek!

- Magyarországon magyar nyelven beszéljetek és ne

torokhangon hablatyoljatok

Szóval akit Magyarországon zavar a magyar rovásírás, azt gondolom zavarja egy idegen nép idegen írása is.

JAAA, hogy a zsidót szabad, sőt kötelező is.

Kettős mérce befigyel. Álszentek.

2012. júl. 28. 12:28
 37/94 anonim ***** válasza:
76%

"zoli, karlegi és az utolsó, tipikus szdsz-es nácik vagytok, hitler és sztálin a ti bálványotok ti magyargyűlölők!"

Az a vicc hogy a legtöbb magyar még magyarul sem tud!!!

Az én anyanyelvem a magyar! Elöször azt érjük el hogy ne legyen a magyarok 25%-a funkcionális analfabéta!

A rovásírás szép dolog de kb annyira függ tőle a magyarsága bárkinek mint egy egyiptominak hogy megtanulja a hieroglifákat!

A magyarok nyelve a MAGYAR!!!! Az amin az irodalmi alkotásaink, verseink, nemzetbuzdító költeményeink születtek!!

Mit érek a rovásírással?? El tudok olvasni akár csak 1 ősi irodalmi alkotást? Nem! Mert a rovásírás csak pár alap társadalmi kapcsolat rögzítésére szolgált!

Aki meg akarja tanulni, sok sikert! De ne akarja alapelemmé tenni a magyarságnak hogy meg kell tanulnia mindenkinek mert különben idegenszívű!!!

Inkább olvasson irodalmi műveket és írásokat nagyjainktól! Na ATTÓL lesz igazán magyar valaki!

2012. júl. 28. 12:30
 38/94 anonim ***** válasza:
82%

ma 12:28

Van különbség a még ma is élő hagyományok ápolása és a múltból erőszakkal visszarángatott jelképek lóbálása között, sajnálom, ha nem érzed.

És ahogy azt már sokszor elmondtuk, nem a rovásírással, az Árpád-sávos zászlóval van baj ÖNMAGÁBAN, hanem azokkal a célokkal, amelyek eléréséhez használják, azzal a viselkedésmóddal, amellyel használják, és azzal a környezettel, azokkal az emberekkel, akik kicsinyes célokra használják fel. Ilyen módon én sem kérek a magyar szimbólumokból, hagyományokból! MAJD AKKOR kérek belőlük, ha nem az erőfitogtatás, a politikai csatározások és az öntömjénezés lesz az, aminek az eszközeivé váltak!!!

2012. júl. 28. 12:34
 39/94 anonim ***** válasza:
14%
Nagyon sok embert nem értek a válaszolok közül.Legfőképp azokkal van bajom,akik még ebben a témában is,nácikat vélnek látni.Nekik üzenném,hogy nácik már Németországban sincsenek,itt nálunk meg soha nem is voltak!!!Ja és itt jegyezném meg,hogy nem érdekel sem a holo izé,sem a nyilasok.Szép volt,jó volt,rég volt,lehet,hogy igaz sem volt.A rovásírás meg a magyar nép történelmének egy része.Szerintem van annyi értelme,hogy kutassák illetve megőrizzék.Ha már a magyar állam olyanokra költ pénzt aminek aztán tényleg semmiköze a magyarokhoz,akkor erre is jusson.Hiszen még a kisebbségek saját nyelven való oktatását is támogatjuk,amivel baj sem volna.De olyan etnikumét is aki a közösbe még öt forintot sem adott.Ráadásul egy holt nyelvet beszél,ami hozzá teszem a világ legprimitívebb nyelve.Ennek a 800-szavas nyelvnek az oktatására jut,akkor még a kutyaugatás oktatása sem lehetne probléma.Inkább erre költsünk mint a hazátlanok hagyományőrzésére.
2012. júl. 28. 12:37
 40/94 anonim ***** válasza:
22%

A politika MINDIG is fog használni (népszerű) szimbólumokat, mert népszerűségre törekszik.

Hibát követ el, aki arra vár, hogy politikai érdekektől megtisztuljanak szimbólumok, mert soha nem fognak, amíg világ a világ. Ez a politika természete.

Aki nem tud elvonatkoztatni, és mint mórickának, mindenről ugyanaz jut eszébe, csak sajnálni tudom.

Ennyi erővel a világ összes kultúrájának összes szimbólumát be lehetne tiltani.

Goethe használta a der, die, das névelőket.

Hitler is használta beszédeiben és írásaiban.

Mint tegyünk? Nyilvánítsuk nácinak Geothét és tiltsuk be a der, die, das szavakat?

Mert Magyarországon ez a tragikomédia zajlik.

Vegyétek már észre.

2012. júl. 28. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!