Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?
Most néztem vissza az oldalra, jó kis vita lett belőle :) Viszont a szavazatok alapján úgy érzem, az én válaszomat is félreértették.
Semmi baj nem lenne a rovásírásos táblával, ha erre lenne az a bizonyos plusz pénz, amit már nem tudunk sehova elszórni, annyira gazdagok vagyunk. Egyelőre viszont azokból a pénzekből sokkal hasznosabb dolgokat lehetne véghezvinni, olyanokat, amikkel szemben (szerintem) a rovásírás várhat egy keveset!
És egyébként tetszik az ötlet, illetve tetszene, ha nem a magamutogató hazafiasság, a kurucos nagymagyarság fitogtatása lenne vele a cél, hanem tényleg a hagyományok őrzése. De sajnos ennek is politikai okai vannak!
Egyébként megjegyzem, hogy nem kell szidni azokat, akik nem értenek egyet vele, mert jogukban áll nem alkalmazkodni. A Finnországban élő svéd kisebbség sem alkalmazkodik. Ott ki vannak írva a helység, de még az utcanevek is mindkét nyelven, és aszerint cserélgetik, hogy melyik legyen előrébb, hogy melyik népből élnek többen az adott településen.
"Te magyar ember vagy? "
A magyarok jó része azt sem tudja mi az a rovásírás.
Ha csak róvással van kiírva az valóban gondot okozhat,de ezt általában a magyar felirat alá írják!
Azt viszont még mindig nem értem,hogy ha valaki használja,az neked miért gond!
Ne legyenek olyan képzettársításaid,amelyben a róvástól egyenes út vezet a "mocskoszsidózásig"!
"Ne legyenek olyan képzettársításaid,amelyben a róvástól egyenes út vezet a "mocskoszsidózásig"!"
A sorrend fordított. A "mocskoszsidózók" sajátították ki a magyar szimbólumokat, élek vissza velük, hogy ezzel is mutassák a kirakatot, hogy ők akkora magyarok, hogy náluk nem magyarabb senki sem. Ettől persze a kirakat csak kirakat marad. Mögötte meg ott ásít a szellemi és lelki nyomor.
A kérdező és a vele egyetértőknek üzenem:
Vajon odamentek egy ortodox rabbihoz, megkocogtatjátok a vállát és mondjátok neki?
- te figyu, ez a 21. század, szóval ezt a gyászoló mikulás fekete ruhát betehetnéd már a ruhásszekrénybe,
Halloweenkor előveheted jelmeznek és ijesztgetheted a gyerekeket.
- azt az országot, amelyiknek egy rozsdás gyertyatartó a fő jelképe nem lehet komolyan venni, szóval ezt a menóra marhaságot is inkább otthon a komódba
- végre abba kéne hagyni a múltba révedést és ezt a holokauszt sirámot elfelejteni
- a pajesz és a szakáll kiment a divatból
- ezt zsidó "írás" kriksz-krakszot hagyni kell és térjetek át a civilizált latin betűs ABC-re, ha már Európában éltek!
- Magyarországon magyar nyelven beszéljetek és ne
torokhangon hablatyoljatok
Szóval akit Magyarországon zavar a magyar rovásírás, azt gondolom zavarja egy idegen nép idegen írása is.
JAAA, hogy a zsidót szabad, sőt kötelező is.
Kettős mérce befigyel. Álszentek.
"zoli, karlegi és az utolsó, tipikus szdsz-es nácik vagytok, hitler és sztálin a ti bálványotok ti magyargyűlölők!"
Az a vicc hogy a legtöbb magyar még magyarul sem tud!!!
Az én anyanyelvem a magyar! Elöször azt érjük el hogy ne legyen a magyarok 25%-a funkcionális analfabéta!
A rovásírás szép dolog de kb annyira függ tőle a magyarsága bárkinek mint egy egyiptominak hogy megtanulja a hieroglifákat!
A magyarok nyelve a MAGYAR!!!! Az amin az irodalmi alkotásaink, verseink, nemzetbuzdító költeményeink születtek!!
Mit érek a rovásírással?? El tudok olvasni akár csak 1 ősi irodalmi alkotást? Nem! Mert a rovásírás csak pár alap társadalmi kapcsolat rögzítésére szolgált!
Aki meg akarja tanulni, sok sikert! De ne akarja alapelemmé tenni a magyarságnak hogy meg kell tanulnia mindenkinek mert különben idegenszívű!!!
Inkább olvasson irodalmi műveket és írásokat nagyjainktól! Na ATTÓL lesz igazán magyar valaki!
ma 12:28
Van különbség a még ma is élő hagyományok ápolása és a múltból erőszakkal visszarángatott jelképek lóbálása között, sajnálom, ha nem érzed.
És ahogy azt már sokszor elmondtuk, nem a rovásírással, az Árpád-sávos zászlóval van baj ÖNMAGÁBAN, hanem azokkal a célokkal, amelyek eléréséhez használják, azzal a viselkedésmóddal, amellyel használják, és azzal a környezettel, azokkal az emberekkel, akik kicsinyes célokra használják fel. Ilyen módon én sem kérek a magyar szimbólumokból, hagyományokból! MAJD AKKOR kérek belőlük, ha nem az erőfitogtatás, a politikai csatározások és az öntömjénezés lesz az, aminek az eszközeivé váltak!!!
A politika MINDIG is fog használni (népszerű) szimbólumokat, mert népszerűségre törekszik.
Hibát követ el, aki arra vár, hogy politikai érdekektől megtisztuljanak szimbólumok, mert soha nem fognak, amíg világ a világ. Ez a politika természete.
Aki nem tud elvonatkoztatni, és mint mórickának, mindenről ugyanaz jut eszébe, csak sajnálni tudom.
Ennyi erővel a világ összes kultúrájának összes szimbólumát be lehetne tiltani.
Goethe használta a der, die, das névelőket.
Hitler is használta beszédeiben és írásaiban.
Mint tegyünk? Nyilvánítsuk nácinak Geothét és tiltsuk be a der, die, das szavakat?
Mert Magyarországon ez a tragikomédia zajlik.
Vegyétek már észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!