Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem zavarnak a rovásír...

Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?

Figyelt kérdés
Engem rohadt mód igen! A magyarok 80%-a azt sem tudja mi van oda írva, azt meg főleg nem, hogy jobbról balra olvassuk. Szerintem egy fölösleges hülyeség. Tudom, hogy nem közpénzen megy, de ha már ennyi eszük van ezeknek (sokszor diplomás) a marháknak, akkor miért nem a rothadó, bomló fontos épületeinkre gyűjtenek, amelyek történelmi jelentőséggel is bírnak? Ja, annak már lenne értelme!

2012. júl. 28. 08:34
 21/94 anonim ***** válasza:
65%

"Haverkám, ha valamit nem értesz, például a rovásírást vagy a matematikát, az nem azt jelenti, hogy ezeket kell eltörölni, hanem hogy tanulatlan vagy. "

Haverkám, akik divatból nyomják a rovásírást azok nem a tanultságukról híresek.

2012. júl. 28. 11:12
 22/94 A kérdező kommentje:

ma 09:05

Azért ne keverd már a szezont a fazonnal! Szerbia, stb. cirill betűkkel írnak, annak van folyékony kézírása, a rovásírásnak nincs. Próbálj már meg írni bármit is a rovással! Másrészt, nekünk ez nem a hivatalos írásunk, míg Szerbiának a cirill az, és csak úgy mellékesen írnak ki dolgokat latinnal!

2012. júl. 28. 11:13
 23/94 anonim ***** válasza:
65%

Engem aztán nem. Sőt, felőlem cirillel meg göröggel is kiírhatják ugyanazt.

(A rovásírás-barátokat viszont gyakran zavarni szokta, ami fejlett és európai.)

2012. júl. 28. 11:15
 24/94 A kérdező kommentje:

ma 08:49

Akkor te is próbálj meg legalább egy oldalas fogalmazást összehozni azzal a szarral. Nem véletlenül hívják rovás írásnak, tkp. ez is lett a végzete...

2012. júl. 28. 11:15
 25/94 A kérdező kommentje:

"Ez nagyjából fedi is a hazánkban élő magyar emberek lélekszámát. Akik pedig az itt dúlt tatárok, törökök, németek, oroszok vagy épp a betelepített besenyők leszármazottai, azoknak nem is kell érteniük, hiszen nem magyarok."

Akkor kisebbség vagytok!

2012. júl. 28. 11:23
 26/94 anonim ***** válasza:
39%

előszöris senki nem akarja bevezetni a rovásírást, Orbán Viktor miniszterlnökúr végképp nem!

de azért miért ne jelenhetne meg egy-egy helyen ilyen írású tábla? belehaltok?

2012. júl. 28. 11:25
 27/94 A kérdező kommentje:
Teljes mértékben tiszteletben tartom a hagyományok, egy némelyikük még tetszik is. De könyörgöm, a hagyományőrzésnek, főleg ennek, nem ez a helye és módja.
2012. júl. 28. 11:29
 28/94 anonim ***** válasza:
15%
a kérdező egy igazi hazafi, gratulálok
2012. júl. 28. 11:31
 29/94 Pietrosol ***** válasza:
59%

Kérdező!

Te magyar ember vagy?

Ha igen miért zavar saját őseid hagyománya?

Ha nem,miért nem alkalmazkodsz?

2012. júl. 28. 11:34
 30/94 A kérdező kommentje:

ma 11:34

Nem zavar, csak mint írtam, nem ez a megfelelő hely és mód ennek kiéléséhez.

2012. júl. 28. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!