Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Titeket nem zavarnak a rovásír...

Titeket nem zavarnak a rovásírásos táblák?

Figyelt kérdés
Engem rohadt mód igen! A magyarok 80%-a azt sem tudja mi van oda írva, azt meg főleg nem, hogy jobbról balra olvassuk. Szerintem egy fölösleges hülyeség. Tudom, hogy nem közpénzen megy, de ha már ennyi eszük van ezeknek (sokszor diplomás) a marháknak, akkor miért nem a rothadó, bomló fontos épületeinkre gyűjtenek, amelyek történelmi jelentőséggel is bírnak? Ja, annak már lenne értelme!

2012. júl. 28. 08:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/94 anonim ***** válasza:
39%
Engem a latin írásosak zavarnak. Olyan mintha nyugaton lennék.
2012. júl. 28. 08:49
 2/94 anonim ***** válasza:
71%
Engem nem zavarnának, ha lenne bármi értelmük. Így viszont csupán az erőltetett nemezsipkás ősmagyar bohóckodás országos szintű megnyilvánulását látom bennük, nem mellékesen az adófizetők pénzéből.
2012. júl. 28. 08:54
 3/94 anonim ***** válasza:
58%
Nekem tetszik es tamogatom!Ha elmesz Szerbiaba vagy Oroszorszagba vagy Kinaba akkor ott is ugy van,hogy ki van irva latin betükkel es a sajat nyelvükön pl. kinai betükkel.Engem mondjuk az idegesit nagyon amikor megyek a varosba es angol szavakat latok meg amerikai zaszlokat.Miert Exit van kiirva ?! Azt hittem ez Magyarorszag de ugy latszik,hogy tevedtem.
2012. júl. 28. 09:05
 4/94 anonim ***** válasza:
76%

80%???

Elég durván fölébecsülted a számukat!

Inkább 0.1-0.2%! És még ez is optimista!

20% az 2 millió ember lenne!

Szerintem a rovásírást pár száz ember érti és aki pár rovásírást ismer(mert mondjuk az együttese rovásírásos nevét ismeri) és ezt nevezi "megértésnek" az talán 10-20.000 lehet maximum!!!

2012. júl. 28. 09:06
 5/94 anonim ***** válasza:
55%

Engem is zavar, baromira az a számomra értelmetlen jelrendszer! Ettől leszünk magyarok? Nem!! A széthúzást, az egymásra acsarkodást, irigységet, lustaságot, ha ez megoldja, akkor más a helyzet! De addig mig nagyon sokan még a magyar helyesírás szabályaival is alig vannak tisztában.... Míg nem lehet nyugodtan, félelem nélkül járkálni közterületen, aludni otthon, míg családok ezrei mennek tönkre a dicső rendszer miatt, míg a fiatalok tízezrei akarnak és mennek ki külföldre, elhagyják szülőföldjüket, addig ez kell nekünk? A frászt!! De...

Szenátoraink szerint minden jó, minden nagyon szép, csak épp a nép nincs megelégedve! Ja, hogy nekik jól megy? Vennék a fáradságot és ne a seggnyalóik hamis országimázsát elemezgetnék, mennének ki a "végekre", látnának gazdag zöldbárókat, igaz, de az istenverte nép, nyomorog, egyről kettőre nem jut, sokuk azt sem tudja mi lesz holnap ha.... Ez az "únyijó" kánaánja? Kár hogy megöregedtem !

2012. júl. 28. 09:11
 6/94 anonim ***** válasza:
50%
Engem nem zavarnak. Lesz*rom őket.
2012. júl. 28. 09:15
 7/94 anonim ***** válasza:
90%

A mai magyar gyerekek még magyarul sem tudnak írni, beszélni rendesen nemhogy nekiálljanak rovásírást tanulni!

És szerintem is egy elnyésző, pár száz ember aki "hagyományt őriz"! A többiek divatból rajzolgatnak rovásírást! Kb mint a tag-elés!

De aki komolyan tanulja annak tiszteletem!

A legtöbben divatból rovásírásoznak. Ez van sajnos...

2012. júl. 28. 09:18
 8/94 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem egy felesleges külsőség, ami mögött meg nagy ellentétek vannak. Azt hiszem, a helyi lakosok is volt, hogy vitatkoztak a táblák kihelyezésével.

Kínában, Oroszországban stb. azért vannak kiírva latin betűvel a városnevek (de szerintem ez csak a nagyobb városokra jellemző), mert a fejlett, pénzügyi, politikai, kulturális világ nyelve egyaránt az angol, a kínai és az orosz is ezen kommunikál, csak a külföldiek dolgát könnyítik meg.

A rovásírásos tábláknak nincs sok értelmük, mert azon kívül, hogy esetleg a külföldiek rámutatnak, hogy "jaj, de jópofa!", mikor 100 km/h sebességgel elhúznak mellette, nincs sok értelme. Egy a mai világból kiveszett írás, az értőinek száma a minimálisnál is kevesebb.

Majd ha talán nem lesz ilyen szar helyzetben az ország, áldozhatunk arra, hogy kicsit adózzunk a múltnak és megmutassuk, hogy ilyen is volt. Ebben a percben szerintem a jövő kicsit kérdésesebb és fontosabb is.

"ez hagyományőrzés ti szdsz-es sátánfajzatok! miért baj, ha a gyerekek látják, hogy őseik hogy írtak? miért fáj nektek? "

Miért lesz valaki attól SZDSZ-es, hogy nem támogatja a rovásírást? Sátánfajzatok? Erre inkább nem is válaszolnék, mert kirúgnának a GYK-ről.

Nem baj, hogy a gyerekeink látják, hogy írnak, de a történelemkönyvükben nagyon jó képek vannak a rovásírásról, agyagtáblán, meg csak simán a jelek, szerintem kicsit olcsóbb. És más helye is lenne annak a pénznek.

"miért nem az zavart titeket, hogy az szdsz szétlopta az országot?"

Hogy jön ide az SZDSZ? Komolyan nem értem azokat, akik egy teljesen más kérdésbe belekeverik a pártpolitikát? Szétlopták az országot? Mert ki nem lopta szét az elmúlt húsz évben? És ki nem fogja?

2012. júl. 28. 09:22
 9/94 Pietrosol ***** válasza:
80%

Szia!

Miért zavarna?A történelmünk egy része,amit még nem pucolt el az enyészet!

Ha valamit nem értesz és személyesen neked nem tetszik,attól még nem kell eldózerolni!Erre van hívatott nép!

Az épületeket is meg kell óvni,de mert ezt nem teszik,nem jelenti azt,hogy akkor semmit nem kell életeben tartani!

2012. júl. 28. 09:25
 10/94 anonim ***** válasza:
79%
A rovásírás kulturális örökségünk. Olyan, mint ha zavarna a kalocsai hímzés. A globalizáció törekszik arra, hogy bebeszéljék az agyatlan hülye embereknek, hogy a kulturális örökségük semmit nem ér, legyen mindenki egységes, és az agyatlan hülyék ezt elhiszik.
2012. júl. 28. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!