Ciki, hogy egyre több helyen rovásírásos helységnévtáblák jelennek meg?
Nincs vele semmi gond, de gondoltam h Putrinak nem fog tetszeni.
Bezzeg, ha cigányul írták volna ki:)
Képes lett volna egy havi segélyt átutalni:P
"Ciki, hogy egyre több helyen rovásírásos helységnévtáblák jelennek meg?"
Ciki, de ezer cikibb dolog létezik, ráadásul nem árt senkinek.
Hogy csak egy példát mondjak, drága Bolgár úr cikibb a rovásírásnál.
17:08
"Hát én azt mondom, hogy ahol! mint hagyomány létezik a rovásírás használata, miért ne. Ahol viszont évszázadokkal ezelőtt "kiment a divatból" oda nem kéne tenni"
Egyszer a legrégebbi hagyomány is újdonság volt.
A rovásírásnak egyébként, ahogy azt ma használják, nem sok köze van régi hagyományokhoz. Modern konstrukció. De mint említettem, ettől még lehet belőle akár évezredes hagyomány is. És attól még, hogy semmi értelme, nem árt senkinek.
Lehet valamelyik gyerek kedvet kap a rovásírás áttanulmányozásához. Én 10 éves koromban elkezdtem érdeklődni a rovásírás felől, és régen a suliban gyűjthető könyvben volt egy kis rovás-abc. fogtam magam, megtanultam. Eldicskedtem vele papámnak, aki közölte, hogy fiatal korában ő is ismerte a rovásírást, és használni is tudta.
Alapjában véve nem ciki, jobb mintha nem lenne semmiféle régről ránk maradt "kincs".
Bolgárnak pedig f.sz a szájába, csak egy mszp-s, aki nem tud mit kezdeni magával. Ócsárolja a magyar értékeket, ez legalább olyasféle örökség amit nem vehetnek el tőlünk.! Ezzel is csak a rendes magyar emberek ellen akarják uszítani a fogékony jónépet...:/ Na ez a ciki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!