Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mostani fiatal generációnak...

A mostani fiatal generációnak hogy lesz állása, miből fognak megélni, miből fognak családot alapítani?

Figyelt kérdés

Hallom, hogy a konditeremben mögöttem arról beszélnek, hogy "milyen ember az aki papíron tanít programozni" stb. Tehát rengetegen tanulnak még mindig informatikát, mert azt hiszik abban van a jövő. Megnéztem már hány junior állás van jelenleg, mindössze 2 db nyitott pozíció van junior fejlesztő területen az egész országban jelenleg! (egy Budapesten és egy Miskolcon)

És még oda is csak szakmai tapasztalattal keresnek embert, olyan elvárás listával, ami nekem is húzós lenne 6 év után is.

No de mi van akkor ha valaki nem informatikus? Hát akkor marad a meki.

Erre is vetettem egy pillantást, és mekis állások sincsenek már Győrben, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen sem! Budapesten vannak, de ilyen bérekkel:

[link]

Bruttó 1705 forint órabér, ennek a nettója 1140 forint óránként. Te jó isten, mire elég ez manapság? Ebből aztán családot alapíthat Budapesten.

A mostani fiatalok elképesztően beszopták? A munkaerőpiac förtelmesen szar, de az árak baromi magasan vannak. Ez a generáció beszopta a f.aszt, ha vulgárisan akarok fogalmazni?

ma 14:26
 1/3 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem nem olyan rossz a helyzet, ahhoz képest hogy tíz évvel ezelőtt hatalmas munkanélküliségre tippeltem volna, bár az is igaz hogy hiába vannak munkahelyek a bérek alacsonyak többnyire.
ma 14:29
 2/3 anonim ***** válasza:
68%

"Megnéztem már hány junior állás van jelenleg, mindössze 2 db nyitott pozíció van junior fejlesztő területen az egész országban jelenleg! (egy Budapesten és egy Miskolcon)"

Hol nézted? Én rendszeresen kerestem az utóbbi időszakban Junior fejlesztő állást, és általában 5-10 lehetőség volt minden héten. (+EU remotera is jelentkeztem, olyan lehetőség van sok, csak nagyon nagy a verseny is)

ma 14:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezen én is szoktam gondolkodni, hogy mi lesz a gyerekeimmel.

Debreceni vagyok, katasztrófa a munkaerőpiac. A szabad állások 80%-a 3 műszakos gyári munka vagy eladó melo minimálbérért. Normális munka normális fizetésért minimális, pláne, ami mellé még családot is lehet alapitani és ezekre hatalmas a túljelentkezés.

ma 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!