Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szemléletváltás kell, hogy ki...

Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?

Figyelt kérdés

Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!

A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.

Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.

Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.

2012. márc. 20. 21:26
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/149 anonim ***** válasza:
Sok magyar azért vállal munkát külföldön hogy a szülőhazájában építsen valamit ami hasznos a társadalomnak , mondjuk egy vállalkozást ami munkahelyeket teremt.De te csak üldözd el a vállalkozókat és akkor majd az általad nem kedvelt külföldet fogják gazdagítani.És , igen vannak akik végleg kiköltöznek , de ilyenek minden országban élnek , sokuk úgy érzi nem ide való , más a szemlélete az értékrendje.Van aki mindig Svájcban , Németországban akart élni vagy amerikai lenni.Hidd el külföldön vannak olyanok akik meg Magyarországon akarnak élni.Van 1 házam amit elszeretnék adni , volt rá vevő egy fehér angol család.Erről ennyit.
2012. márc. 21. 20:23
 72/149 A kérdező kommentje:
Mellesleg tiltanám,hogy idegen állampolgár földet vegyen itt.Max.csak bérelheti és adót is fizetne,ami most nem így van.
2012. márc. 21. 20:25
 73/149 .:Laci:. ***** válasza:

minek tiltanád be? azzal, hogy vesz egy házat vagy telket, ugyan úgy adózik ő is mint te, mert az ÁFA azt a vásárlást is terheli mint minden mást.

mellesleg ha ő vesz egy házat és ide költözik akár nyugdíjasként angláiból, az angliai nyugdíját, ami jóval magasabb, mint az itteni átlag, itt fogja elkölteni amiből szintén megy az ÁFA az államkasszába. tehát miről is beszélünk?

2012. márc. 21. 20:34
 74/149 A kérdező kommentje:

ma 20:34

Én főleg a külföldi multikra gondoltam

2012. márc. 21. 20:38
 75/149 .:Laci:. ***** válasza:
a multik is adóznak, csak kapnak kedvezményt, hogy ide jöjjenek...szerintem nagy hülyeség, mert így a magyarok szorulnak a háttérbe és mi nem tudunk olyan nagy üzletláncokat kialakítani...de ha megnézed, az összes multi aki itt van, eléggé sok munkahelyet teremtett azóta, hogy ide jött, és ha kimennének, rengetegen lennének munkanélküliek...akárhogy is akarsz, ez ellen sem tudsz tenni semmit sem....
2012. márc. 21. 20:52
 76/149 Flector 67 ***** válasza:
27%
Ez nem az EU hibája. A magyar gazdaság a rendszerváltáskor ment tönkre. Ehhez az EU-nak semmi köze.
2012. márc. 21. 21:26
 77/149 Flector 67 ***** válasza:
És még mindig nem írtad le kedves kérdező MIT TETTÉL A HAZÁÉRT. Csak a levegőbe beszélsz folyamatosan.
2012. márc. 21. 21:27
 78/149 A kérdező kommentje:

"Ez nem az EU hibája. A magyar gazdaság a rendszerváltáskor ment tönkre. Ehhez az EU-nak semmi köze."

Talán inkább hazaáruló politikusaink tették tönkre...

"És még mindig nem írtad le kedves kérdező MIT TETTÉL A HAZÁÉRT. Csak a levegőbe beszélsz folyamatosan."

Mit vársz válaszként?Hány kórházat vagy várost építettem?!

Én nem vagyok milliomos és a napi munkám mellett igyekszem mindent ami tőlem tellik.

Ha nekem 1 millióm van és segítek vele,és valaki 100 millióval rendelkezik és azzal segít,akkor ki tett többet?

Senki!Mindenki annyit tett,ami tőle tellik....

2012. márc. 21. 21:34
 79/149 Flector 67 ***** válasza:
Jó, csak akkor ne szólj le, hogy én semmit se tettem a hazámért. Ne okoskodj.
2012. márc. 21. 21:46
 80/149 anonim ***** válasza:
89%
Kérdező, miért hadakozol ennyire? A legtöbben ész érvekkel, kulturált hangnemben próbálták elmagyarázni neked mit miért akarnak, ki miért akar kimenni külföldre, esetleg csak pár évig, utána visszajönni. Mindenkinek a saját dolga az hogy mennyi gyereket szeretne, itt akar e majd dolgozni, ide akar e gyerekeket szülni. Nem akarod sehogyan sem megérteni, hogy pénz hiányában felelőtlenség a gyerekvállalás!!!! Szerinted én vállaltam volna ötöt ha szűkösek lettek volna a lehetőségeim? Ha az államra kellett volna alapoznom, ne adj Isten a szomszéd segítségére? Nem. Tudod, én nem fogok kimenni külföldre, függetlenül attól hogy megtehetném, mert remekül megélünk itt is, köszönhetően az eszemnek és nem utolsósorban a külföldi kapcsolataimnak. És itt a lényeg: Ebben is szerepel, még ha közvetve is a külföld. Ahogy az egyik válaszoló is írta, 40 embernek ad munkát, évi 30 milliót adózik, de neki is a külföld ami ezt lehetővé tette. Az elején általában vagy hitelből, vagy egy külföldi üzlettárs, külföldi tőke segítségével tudjuk megvalósítani az ötleteinket, ennek nagyon egyszerű oka a pénz hiánya volt már a rendszerváltást követően is. Persze ez nem baj, a lényeg hogy utána fejlesszük, növeljük amit elkezdtünk, és akkor Magyarországon is nagyon jól meg lehet élni még luxus körülmények között is több gyerekkel egyetemben. Viszont meg kellene értened, hogy nem lehet mindenki nagyvállalkozó, zseni, értelmiségi, feltaláló, sebész, stb., vannak egyszerűbb emberek, akiknek a munkája szintén nagyon fontos, és ők is szeretnének gyerekeket, csak tudják hogy ez nem igazán elérhető számukra sajnos minimálbérből. Ilyenkor vagy bevállalnak egyet mégis, és lemondanak több dologról is, vagy összébb húzzák magukat hogy a kicsinek mindent meg tudjanak adni, vagy tesznek egy próbát külföldön először, ami után ugye vagy kint maradnak, vagy visszajönnek. Van egy olyan érzésem, hogy te kissé jobbikos hangvételben közelítesz meg sok kérdést. Vagy tévednék?
2012. márc. 21. 21:47
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!