Mennyire hihetünk Szántai Lajosnak?
Szántai Lajos több helyen ellentmond annak amit az iskolában mint történelem tanultunk!
Szeretném tudni, hogy ki hazudik!?
"Szántai Lajos több helyen ellentmond annak amit az iskolában mint történelem tanultunk! "
Konkrétan mi olyat tanultál ami Szántai Lajossal is összefügg?
Szántai Lajos: művelődéstörténész, magyarságkutató
1.)
Én is épp ezért kételkedem benne, viszont az állításait nagyon logikusan alátámasztja ... és nem tudom, mit hihetek el, és mit nem.
2.)
Konkrétan semmi olyat nem tanultam, ami szó szerint vele összefüggene, viszont Magyar Történelmet tanultam és ő pont azt kutatja! A kutatási eredményei, meg néhol homlokegyenes ellentmondanak azokkal, amiket a történelem órán a fejünkbe sulykoltak.
Mennyire hihetünk Szántai Lajosnak? Semennyire. Dilettáns, mindenféle releváns végzettség nélkül hordja össze elméleteit, hasonszőrű áltörténészekre hivatkozva. Persze azoknak akik tájékozatlanok a történelem legalapvetőbb kérdéseiben, illetve a tudományos kutatások módszereiben, azoknak általában csodálkozva hallgatják előadásait a youtuobe-on, de ezeknek semmi alapja nincs. Egyik szellemi elődjéről, Badinyiról írták, de rá is igaz: "a szakmunkákból csak a neki tetsző idézeteket vette át és gátlás nélkül kötött össze egymástól független tényeket. Noha Jelenits végkövetkeztetése szerint a logikai ellentmondásoktól és félrefordításoktól hemzsegő munka semmilyen tudományos kritériumnak nem felelt meg, a sumerológus-vallásalapító munkássága rajongói szemében semmit sem veszített értékéből."
Persze vannak a rajongók, akik bármit elhisznek neki, mindenféle kritika nélkül, de a józanabbak elég kritikusak vele szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!