Bokros Lajosnak mi volt az a nagy ötlete, amiért az emberek fele nagyban dícséri most őt?
Én a mostani MDF-es ötletére gondoltam.
A Bokros-csomagot én is ismerem, de az érdekelne, hogy most mit szeretett volna megvalósítani az MDF-fel.
nem hülye ember az tuti, csak az ilyen intézkedéseket nem lehet jól kommunikálni...
Ugyanaz mint a vizitdíj.
Most? Kiadáslevágás, és ezzel párhuzamosan adócsökkentés, csak van egy olyan érzésem, hogy Ibolyka nagyon hamar kinyírta volna, mert felmerült volna egyesekben a kérdés, hogy ha Bokros nyeri a választást, miért nem ő a pártelnök?
( Zárójelben: ha az MDF nem csinálja ezt a kizárási cirkuszt, és nem mondja azt a kommunizmus áldozatairól, amit, ma is parlamenti párt lenne)
Azt hiszem, nem reprezentatív a mintavételi területed. Ha a szomszédok fele dicséri, az nem az emberek felét jelenti. Az emberek fele a választáson megmutatta, mennyire dicséri.
Kimatekozott program, ami egy egyenlet, aminek nagyjából egyenlő a két oldala. De az élet nemcsak gdp-ről szól, és a dolgok azon oldalához nem sokat tesz hozzá.
Bokros volt az első igaz leghatározottabb neo-liberalista politikus, bár politikája talán egyenes folytatása a 1988-tól korábban MSZMP majd MSZP politikájának.
Ennek a lénye úgy fogalmazható meg hogy: vegyük el mindent a szegényektől /de a cigányoktól ne/ és a közép osztálytól majd támogassuk a gazdagokat, és a multikat.
Persze megmagyarázzák, hogy a közép osztályt amúgy sem kell támogatni. Meg az államháztartás hiánya stb.
Az emberek 5-10%-a rajong érte, nem a fele.
Az a párt, ami az ő "népszerűségét" próbálta felhasználni, most 2,6%-ot kapott a választáson. Vagyis hiába próbálták "sztárként" felépíteni, ez nem sikerült.
"milyen jó is lett volna a Bokros-program"
Nem volt Bokros-program, mert senki, maga Bokros sem gondolta komolyan, hogy esélye van kormányra kerülni. Könnyen befolyásolható félművelt sznobokra lehet hatni az olyan szövegekkel, mint pl. a ma 10:05-es válaszolóé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!