Mi történne, ha az emberek holnaptól elkezdenék bojkottálni a külföldről behozott élelmiszert?
Sajnos az 599 GS prefix sem 100% biztos. Ha például csak a csomagolás készül Magyarországon van, akkor is lehet 599 kezdetű a vonalkód. Ettől még lehet külfödi hús a szalámiban vagy paradicsom a ketchupben. Én többnyire megtehetem, hogy megnézem a gyártás helyett és igyekszem Magyarországon gyártott termékeket vásárolni, főleg ha csak kevéssel drágább, mint a külföldi. De sajnos ezt nagyon sokan nem tudják ugyanígy megtenni.
Van egyébként egy "Magyar termék" védjegy, amit csak olyan termékek kaphatnak meg, amik tényleg itt és javarészt magyar munkával jönnek létre.
Felpörögne a Magyar gazdaság.
Több munkahely, több adó, és járulékbevétel, nagyobb GDP, erősebb Magyar cégek.
Szép álom... :(
Az lenne, amit az előző írt. De sajna van aki inkább a szlovák, meg kínai cuccot veszi, mert azt hiszi azon spórol, közben tuti lelehetne máshol csippenteni a kiadásain, hogy magyart vegyen.
Én igyekszem magyar termékeket venni.
Kicsit hasonló lenne a helyzet mint Kínában, csak ott nem csak a belső fogyasztás óriási, hanem az export is. De a fogyasztás növekedéssel nálunk is nőne az ipari teljesítmény, a kereskedelem, a munkahelyekkel pedig a vásárlóerő, ami generálná a további növekedést.
Az árak szinten tartására pedig hozhatna törvényt a parlament, hogy ne legyen egyenlőtlen árverseny a külföldi termékekkel, így saját magunkat húznánk ki a válságból, nem pedig külföldi hitelekkel mélyítenénk azt.
Most is veheted, de az esetek túlnyomó többségében az a drágább.
Ár érzékeny környezetben kevés az öntudat.
Nem lenne elég élelmiszer,és csak álom,hogy tudnánk eleget termelni.
Ahhoz nem elég a lelkesedés,hanem sok befektetés is kellene,amihez nincs tőke. Az árak pedig sokkal drágábbak lennének,mint most.
Az árú választék igen kevés lenne. Kb. olyan,mint a Kádár-rendszerben.
Csak nagyon kevesen tudnák meg venni a drágább termékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!