Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?
Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!
A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.
Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.
Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.
"Igen egy önző szemét disznó vagyok."
Ahogy mondod!
"Annyi hiba van a kérdésedben, hogy már fáj. Bár 8 elemivel..."
Elképesztő,hogy ez zavar téged inkább!
Véleményem szerint helyesírási hibákba belekötni sokkal rondább dolog, mint helyesírási hibát ejteni.
A helyesírási szabályok sem állandóak. A lényeg az, hogy érthető legyen a gondolat, amit közölni akar aki írja. Van aki tökéletes helyesírással olyan zagyvalékokat elereszt, amiben egyetlen ép kéz-láb, valamire használható gondolat sincs. Az miért jobb? Az írás a kommunikáció eszköze, nem azért van, hogy gyönyörködjünk benne, s ez nem is szépirodalmi vetélkedő itt. Sokkal fontosabb az írás igazság tartalma, mint az, hogy esztétikailag megfelel e azoknak, akik kifogytak az érvekből.
Utolsó. Én elmondtam az érveimet. Olvass vissza. A kihalni igét egy l betűvel írjuk. Ez azért ritkán szokott változni. Nem apró hibákba kötöttem bele. Aki hangsúlyozza a magyarságát és "hazaárulóz" másokat, legalább írni tudjon ékes anyanyelvén. Nehéz tudom, de azért csak sikerülhet.
Azt vettem észre, olyanok hazaárulóznak, akiknek az élet nem sikerült. Nem volt meg a tudás, képesség, szerencse, hogy kijussanak vagy nagyot alakítsanak itthon. Ezzel nincs is semmi baj, csak el kell fogadni, nem itt kell gyk-n okoskodni. Mert ettől nem fog jobban menni.
Nem olvastam mindent végig, s is lehet megállapítani név nélkül, hogy bizonyos hozzászólásokat ugyan az a személy írta e, aki végül belekötött jelentéktelen helyesírási hibákba.
Jelentéktelen, hogy egy l-lel kell írni a szabályok szerint a "haljon"-t, mert nem lehet félreérteni így sem. Más lenne, ha valami hiba miatt nem lehetne tudni mire gondolt, de egyértelmű a mondat.
Bár én ilyet nem kérdeznék, mert szerintem nincs olyan veszély, hogy kihal a magyar.
Szemlélet váltást pedig nem lehet senkire erőszakkal rátukmálni.
"Azt vettem észre, olyanok hazaárulóznak, akiknek az élet nem sikerült."-Ez csak téged minősít...
Mert mi az a nagy valami amit a hozzád hasonlók elértek?!
Ne röhögtess...üres fejű bohóc banda....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!