Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szemléletváltás kell, hogy ki...

Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?

Figyelt kérdés

Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!

A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.

Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.

Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.

2012. márc. 20. 21:26
 111/149 Flector 67 ***** válasza:
Hát ezt leírhattad volna egy mondatban is. A gyerekvállaláshoz pénz kell. A fejlődő országokban van 10 gyerek is egy családban igen. De nevelnéd olyan körülmények között? Nekem nagyon fontos, hogy mindent meg tudjak adni a gyerekeimnek. Hogy amennyire csak tudjam, megkönnyítsem az életüket. De egy bizonyos gyerekszám felett, már inkább nehezíteném. Igen egy önző szemét disznó vagyok. A gyerekeimért élek, nem értetek, nem a magyarságért.
2012. márc. 27. 17:53
 112/149 A kérdező kommentje:

"Igen egy önző szemét disznó vagyok."

Ahogy mondod!

2012. márc. 28. 08:06
 113/149 Flector 67 ***** válasza:
Mondjuk, ha ennyire hirdeted a magyarságod, legalább vedd a fáradságot és írni tanulj meg. Annyi hiba van a kérdésedben, hogy már fáj. Bár 8 elemivel...
2012. márc. 28. 08:12
 114/149 A kérdező kommentje:

"Annyi hiba van a kérdésedben, hogy már fáj. Bár 8 elemivel..."

Elképesztő,hogy ez zavar téged inkább!

2012. márc. 28. 09:57
 115/149 Flector 67 ***** válasza:
Hát igen. Főleg, hogy a nagy hazaszeretet hangsúlyozod, de írni nem tanulsz meg helyesen. Nagyon egyszerű és buta vagy. És még munkahelyed is van. Pedig hány értelmes, okos ember van munka nélkül.
2012. márc. 28. 09:59
 116/149 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint helyesírási hibákba belekötni sokkal rondább dolog, mint helyesírási hibát ejteni.

A helyesírási szabályok sem állandóak. A lényeg az, hogy érthető legyen a gondolat, amit közölni akar aki írja. Van aki tökéletes helyesírással olyan zagyvalékokat elereszt, amiben egyetlen ép kéz-láb, valamire használható gondolat sincs. Az miért jobb? Az írás a kommunikáció eszköze, nem azért van, hogy gyönyörködjünk benne, s ez nem is szépirodalmi vetélkedő itt. Sokkal fontosabb az írás igazság tartalma, mint az, hogy esztétikailag megfelel e azoknak, akik kifogytak az érvekből.

2012. márc. 28. 13:24
 117/149 Flector 67 ***** válasza:

Utolsó. Én elmondtam az érveimet. Olvass vissza. A kihalni igét egy l betűvel írjuk. Ez azért ritkán szokott változni. Nem apró hibákba kötöttem bele. Aki hangsúlyozza a magyarságát és "hazaárulóz" másokat, legalább írni tudjon ékes anyanyelvén. Nehéz tudom, de azért csak sikerülhet.

Azt vettem észre, olyanok hazaárulóznak, akiknek az élet nem sikerült. Nem volt meg a tudás, képesség, szerencse, hogy kijussanak vagy nagyot alakítsanak itthon. Ezzel nincs is semmi baj, csak el kell fogadni, nem itt kell gyk-n okoskodni. Mert ettől nem fog jobban menni.

2012. márc. 28. 13:32
 118/149 anonim ***** válasza:

Nem olvastam mindent végig, s is lehet megállapítani név nélkül, hogy bizonyos hozzászólásokat ugyan az a személy írta e, aki végül belekötött jelentéktelen helyesírási hibákba.

Jelentéktelen, hogy egy l-lel kell írni a szabályok szerint a "haljon"-t, mert nem lehet félreérteni így sem. Más lenne, ha valami hiba miatt nem lehetne tudni mire gondolt, de egyértelmű a mondat.

Bár én ilyet nem kérdeznék, mert szerintem nincs olyan veszély, hogy kihal a magyar.

Szemlélet váltást pedig nem lehet senkire erőszakkal rátukmálni.

2012. márc. 28. 13:45
 119/149 Flector 67 ***** válasza:
Jó, mindegy ne feszegessük, hogy mekkora is a helyesírási hiba. Ez csak azt mutatja, hogy az ember mennyire igényes. Főleg saját maga felé. Ez az én hibám, sajnálom. Sziasztok.
2012. márc. 28. 13:47
 120/149 A kérdező kommentje:

"Azt vettem észre, olyanok hazaárulóznak, akiknek az élet nem sikerült."-Ez csak téged minősít...

Mert mi az a nagy valami amit a hozzád hasonlók elértek?!

Ne röhögtess...üres fejű bohóc banda....

2012. márc. 28. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!