Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szemléletváltás kell, hogy ki...

Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?

Figyelt kérdés

Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!

A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.

Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.

Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.

2012. márc. 20. 21:26
 131/149 Flector 67 ***** válasza:
:)Helyesen írni nem tudsz. Előbb azt tanuld meg. Azután gyere vissza.
2012. márc. 28. 18:42
 132/149 .:Laci:. ***** válasza:
52%

# 131

hiába veszekedsz vele, vagy próbálod kicsit jobb belátásra téríteni, nem lehet...kb 110 hozzászóláson keresztül próbálták már észhez téríteni, de nem lehet...számára mindenki Ausländer/in aki nem úgy gondolkozik mint ő, de nem veszi észre, hogy ezzel a hozzáállással saját magából csinál Ausländer/in-t :)

de hagy csinálja, mi jól szórakozunk :D

2012. márc. 28. 19:06
 133/149 Flector 67 ***** válasza:

Kedves Laci!

Ugyan már. Ne sérts meg. Én csak jót nevetek.:) Eszem ágában sincs meggyőzni. Furcsállom, hogy ő nem veszi észre mennyire gáz, amit művel. 1 darab érve van, aki nála jobban él, vagy a gyerekeinek jobb életet akar, az pokolra való. Igaz neki még csak 1 gyereke van, de azért osztja az észt nagyban. Pedig nem kéne elosztogatni, így is nagyon kevés van.:)

2012. márc. 28. 19:10
 134/149 A kérdező kommentje:

"Ugyan már. Ne sérts meg. Én csak jót nevetek.:"

Hát én meg sírok,hogy ilyen szinten vannak az orvosok.

Ez sok mindent megmagyaráz!

2012. márc. 28. 19:21
 135/149 .:Laci:. ***** válasza:

hát igen :D 1 gyereke van, azt se nevelte fel, de ő már tudja, hogy minden valamire való magyarnak legalább 10-et kellene, hogy ne haljon ki a népünk. pedig minden valamire való magyar tudja, hogy ilyen körülmények közt amik jelenleg ebben az országban vannak, lehetetlenség 2 minimálbérből + a családi pótlékokból eltartani 10 gyereket, sokszor még 2-t is...

én sem akarok 10 gyereket, de még csak 8-at sem...elég lesz nekem 3 is vagy 4, elég azokat is felnevelni és ha belegondolunk abba, hogy a gyereknemzéshez "legalább" :D 2 ember kell, akkor a 4 gyerek 2 embertől már jelentős előrelépés afelé, hogy növekedjen a népesség kis hazánkban. de az is igaz, hogy a 10 gyerek még jobb, csak tartsa is el aki annyit vállal és lehetőleg ne putri körülmények közt...

2012. márc. 28. 19:24
 136/149 Flector 67 ***** válasza:
52%
:) Jó, figyelj engem most piszkálhatsz, lenézhetsz, azt csinálsz, amit akarsz. Te nem veszed észre mekkora gáz vagy. Magadnak mondasz ellent. Csak 1 gyereked van. De szidod azt, aki nem nevel 5-6 gyereket. Nagyon sajnállak. Ha tényleg adni szeretnél valamit az országnak, menj el dolgozni.
2012. márc. 28. 19:26
 137/149 .:Laci:. ***** válasza:
52%

"Hát én meg sírok,hogy ilyen szinten vannak az orvosok.

Ez sok mindent megmagyaráz!"

igen, sok mindent megmagyaráz. pl azt is, hogy fogalmad sincs arról, hogy mi folyik ebben az országban manapság, nem tudsz semmit sem a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetről, de ugyanakkor nagyon szeretsz okoskodni és olyan dolgokba ütni az orrod amihez nem értesz. elébb kérdezel mielőtt szétnéznél és utánajárnál a dolgoknak, esetleg olvasnál egy kicsit ingyenes netes uúságokban mint pl a hvg.hu

de folytasd csak nyugodtan, én eddig remekül szórakoztam :D

ja és az előző hozzászólásomból ezt kifelejtettem: nem szándékoztalak megsérteni :)

2012. márc. 28. 19:30
 138/149 Flector 67 ***** válasza:

Egyébként puszta jóindulatból: Szemléletváltás kell ahhoz, hogy ne haljon ki a magyar nép?

Így kell helyesen. Figyelj Kérdező, szerintem hanyagold az írást. Elég nehezen megy.

2012. márc. 28. 19:41
 139/149 .:Laci:. ***** válasza:
52%
feleslegesen koptatod a billentyűzetedet az ilyen nyelvtani dolgokkal, mert nem fogja megérteni és nem fogja tudni használni a böngészője helyesírás ellenőrzőjét sem. már túl késő neki ezeket a dolgokat megtanulni, régen volt már az az első osztály :)
2012. márc. 28. 20:28
 140/149 anonim ***** válasza:

Milyen ember lesz abból, akit valami közcél érdekében vállalnak?

Én nem azért vállaltam gyerekeket, hogy pl. legyen katonája a hadseregnek. Nem is azért, hogy ki ne halljon a magyar. Szerintem normális esetben nem saját vagy közcélok miatt vállal a polgár gyereket. Egyszerűen azért, mert élni jó. Az ember azonban gondolkodni is képes, s lehetőségeit mérlegelve tervezetten vállal gyerekeket (normális esetben).

Az biztos, hogy a valami beteges szemlélet is megfertőzte az utóbbi évtizedekben a köztudatot, de nem gondolom, hogy ez magyar nemzetre nézve valami halálos kórság lenne.

Én hiszem, hogy a fiatal generációkat nem lehet átverni azzal, hogy kizárólag anyagi javakban kell mérni az emberi értékeket.

A versenyszellemnek a sportban és a vetélkedő show-ban a helye. S a sportban is vannak szabályok, nem lehet veszélyeztetni mások életét.

Csak állatok törekednek mások kárára életben maradni. Az ember tud : "élni és élni hagyni!"

2012. márc. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!