Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szemléletváltás kell, hogy ki...

Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?

Figyelt kérdés

Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!

A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.

Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.

Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.

2012. márc. 20. 21:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/149 anonim ***** válasza:
100%

"Kihallni" talán nem fog... valószínűleg fognak gyereket "válalni"...

Amúgy konkrétan hogy gondolod a segítséget, "civilként"?

Kíváncsi lennék az ötleteidre, hogy pl. a te meglátásod szerint hogyan kéne a szomszédot segítenem, ha mondjuk négy gyereket vállal...

2012. márc. 20. 21:34
 2/149 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ugye van 5 gyerekem, viszont senkitől nem várom el hogy segítsen, mondjuk nincs is miért, megkeresem bőven rájuk a pénzt. Szerinted ha ez nem így volna, támogatna valaki csak mert több gyerekem született? Azt mondanák minek vállaltam be ennyit ha nem tudom őket eltartani. Igazuk is volna. Sajnos sokan csak azért akarják a gyerekeket hogy pénzt kapjanak utánuk, nem szeretetből, ráadásul azoknak a gyerekeknek nem sok jövőjük lesz, az ilyen szülők többsége még a támogatásokat is magukra költik, miközben nem is dolgoznak. A gyerek kap ingyen enni, melegben van az oviban, betegen is behordják őket (egyébként ez a legjobb példa arra hogy mennyire nem szeretik sokan ha otthon van a kicsi, ill. most szombaton is vannak olyan szülők akik már jelezték hogy viszik a gyereket, holott nem is dolgoznak, onnan tudom hogy ismerősöm mesélte). Én azt mondom, mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyire van keret. Ne akarjunk már mindent hitelből megoldani. Egyébként mint civil minden évben nagyobb összeggel segítek beteg gyerekeket, kórházaknak vásároltam már műszereket, állatmenhelyeknek is segítek, szóval nálam ez rendben van ebben a formában.
2012. márc. 20. 21:47
 3/149 anonim ***** válasza:
83%

A világháború előtt sem született sok gyerek. Legfeljebb csak a nagyon szegényeknél volt sok gyerek.

A Rákosi-érában pedig nagyon sok született.

Olyan gazdasági körülményeknek kellene lenniük,hogy a szülők merjenek vállalni gyereket.

Ennek semmi köze a "szemlélethez",a nemzeti öntudathoz pedig végképp nem.

Öntudatból nem lehet lakást szerezni,kenyeret adni,iskoláztatni,a gyerekeket.

Az összefogás elméleted megvalósíthatatlan ostobaság.

Egy gyerekre legalább 18 éves koráig kell költeni.

Az országban van 20 % jómódú és gazdag ember. Nekik is általában van egy-két gyerekük. Kevésnek még több is.

Hogy vennéd rá őket,hogy legalább 4 család gyerekeinek a költségeit viseljék 18 éven keresztül? Honnan tudod,hogy erre kinek lenne igénye? Ha még is akadna ilyen ember,mi a biztosíték arra,hogy a 18 év alatt nem mennek tönkre,nem halnak meg stb. Akkor mi lenne az általuk "örökbe fogadott" gyerekekkel?

2012. márc. 20. 21:51
 4/149 A kérdező kommentje:

"Ennek semmi köze a "szemlélethez",a nemzeti öntudathoz pedig végképp nem."

márpedig igenis köze a van a szemléletváltáshoz.Te is írtad,hogy régebben épp a szegények vállaltak gyereket.Na most ha csak az a népréteg vállalna gyereket aki régen,akkor nem is lenne gond,de ma minden rá van kenve ara nincstelenség van.Ez csak kifogás!

Amúgy,kolopele,ha tud 5 gyereket vállalni,akkor miért nem tud,mondjuk minden harmadik pár Magyarországon?!

Ez jött a "modern"gondolkodással.Csak azt kéne elválasztani,hogy a "mondern" felfogás nem jár kéz a kézbe azzal,hogy csak 1-2 vagy egyet sem vállaljunk!

2012. márc. 20. 22:03
 5/149 anonim ***** válasza:
76%

"Én azt mondom, mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyire van keret."

Akkor viszont tényleg vége a magyarságnak. Még két generáció, és hárommillió magyar se lesz. Ha két felnőttre 1,2 gyerek jut, azok is létminimumon vegetálnak, akkor nincs már olyan messze a vég.

2012. márc. 20. 22:10
 6/149 anonim ***** válasza:
93%
Nézd az a baj ,hogy akik úgymond potenciálisan gyereket tudnának vállalni azoknak vagy nincs munkájuk és nem akarják ,hogy a gyerkőcnek rossz legyen vagy mint én és a párom esetében ,hogy 12 órát dolgozunk szinte minimál bérért és hiába szeretnénk gyereket mert ha otthon maradok vele akkor egy fizetésből nehezen lehetne élni meg ugye utána bölcsi ovi oda is azért felkel készíteni szóval így meg most rezegjen a léc a gyerkőc alatt annak meg semmi értelme .
2012. márc. 20. 22:12
 7/149 anonim ***** válasza:
26%
A kommunizmus alatt nagyon sok abortuszt végrehajtottak.Ez annak a rendszernek a számlájára is írható.Az életszínvonal , megélhetés ez is közrejátszik.Én jártam már az USA-ban ott nagyon sok család van ahol 5 gyerek van de láttam ahol 8 is volt és nem cigányok vagy hasonló hanem fehérek.Mivel ott könnyebb a megélhetés , magasabb az életszínvonal , nyugodtabb az élet és soha nem volt kommunizmus.Ott ugye lehet egyszerre családcentrikus és karrierista is az ember.Magyarországot a szocializmus tette tönkre.
2012. márc. 20. 22:13
 8/149 .:Laci:. ***** válasza:
95%
a mentalitás és a szemléletváltás helyett nézd inkább az emberek pénztárcáját...nem mindenki tud bevállalni 2-3-4 esetleg 5 gyereket. és nem is kell! mindenki annyit vállal amennyit szeretne vagy amennyit tud majd etetni, ruházni, óvodába/iskolába járatni. mindemellett ugye kell a lakást javítgatni minden évben, iskolázni nyáron ami nálunk pl mindig elvitt kb 30-at 2 gyerekre ruhákkal együtt. ha vállalsz gyereket ugyan úgy ott marad minden eddigi kiadásod + mellé még jön a gyerek "költsége" is. hiába akarod ráfogni a modern gondolkodásmódra ha nincs pénzük az embereknek, ha 80 ezerből nem is nagyon lesz ha továbbra is ezen a lejtőn halad az ország
2012. márc. 20. 22:21
 9/149 anonim ***** válasza:
91%

erre csak azt szokta mondani az ismerősöm: ez a gazdasági, politikai, mindenféle helyzet? hova szüljön az ember gyereket? hogy nevelje fel? miből?

és teljesen igaza van.

2012. márc. 20. 22:25
 10/149 A kérdező kommentje:
A válaszok többségéből nekem az jön le,hogy ilyen mentalitással bizony kihalunk!
2012. márc. 20. 22:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!