Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?
Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!
A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.
Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.
Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.
Szerintem meg itt lenne az ideje, hogy elfogadjuk, a világ végérvényesen megváltozott. A fejlett nyugati társadalmakban ma nem 20 évesen vállal valaki gyereket, mert akkor még bőven iskolába jár. Az iskola után jön a munkahelykeresés, ahol szintén el kell tölteni pár évet a nőnek, jön egy minimálisan elfogadható egzisztencia megteremtése, majd ez után jön a gyermek.
Lehet keseregni azon, hogy egyre kevesebben vagyunk (de minek), persze változni nem fog semmi. Mert egy nő ma már tanulni AKAR, és ezt el nem veheti tőle senki, a családalapításnak pedig kőkemény anyagi feltételei vannak és lesznek. Mert ma ilyen a világ. És még ilyenebb lesz.
"Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra. "
Ez nem magyar jellemző.
"Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!"
Engem nem mert ez egy jobboldali gumicsont. Felőlem amúgy kis is halhatunk, egészen addig, amíg engem nem érint a dolog.
"Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom."
Hát ez is vaktöltény. Mi is ez a nemzeti öntudat? Az, hogy úgy viselkedünk, mint egy rossz szektás? Minden nemzeti színű meg az utcán hangosbemondókból orrba-szája mennek a nemzeti érzelmű zenék? :D Köszi inkább kihagyom. Nem szeretem, ha egy rossz ideológiai határozza meg, hogy mit érezzek és milyen érzelmű legyek.
"Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége"
Így is sok megélhetési terhest kell eltartanunk az adónkból aztán meg hallgatni a tv-ben, hogy nincs pénzük tüzelőre. Erre a kis országra így is sokan vagyunk. De nem baj mert orbánék ma már hozatják be az embereket az országba és osztogatják minden átutazónak az állampolgárságot akár akarja akár nem.
"Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk."
?????
Kedves Kérdező!
Neked hány gyereked van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!