Szemléletváltás kell, hogy ki ne halljon a magyar?
Egyre inkább úgy hiszem,hogy ha a magyarok nem váltanak szemléletet,azaz nem hagynak föl a "modern" felfogással,akkor kihal a népünk.Nekem az a hír,hogy:" fogy a magyar",mindig szíven üt!
A 2.világháború végétől kezdett elveszni belőlünk valami,ami azt jelenti,hogy már kis tempóban szaporodtunk.A 80-as évektől,pedig folyamatosan fogyunk.
Legfőbb gondnak a nemzeti öntudat hiányét,a család igazi jelentőségének a hiányát tartom.Nem csak hogy folyton borúlátóak vagyunk,hanem írigyek is egymásra.
Össze kéne fogni,hogy,aki gyereket válal és minél többet,azt segitse a saját közössége,akár civilként is.Ne mindig csak az országtól várjunk el mindent,mert akkor elfogyunk.
jól van kolopele
igazad van, zsigerből fikáztalak régi beidegződés szerint, holott meglepően normális válaszokat írtál (régóta nem írtam már a politikába)
bocsánat!
Nem olvastam végig a válaszokat, de szerintem igazad van.
Szemléletváltás kell. Mert csak nyomatják nekünk itt a fogyasztói társadalom, meg a jólét dumáját, mindenkinek az igényei a csillagos égben. De emellett meg a magyar valóság meg sem közelíti ezt. Gyakran olvasgatom a kisgyerekes rovatokat itt, a GYK-n, mivel nekem 2 gyerekem van. És ott bizony sokan írják, hogy nem vállalnak 1 gyereknél többet, mert akkor nem tudnának elmenni minden évben nyaralni, meg 18 éves korában nem tudnak neki lakás, meg autót venni. Na, ez szánalmas, szerintem. A gyermekvállalás nem erről szól. Az én szüleim sem vettek nekem sem autót, sem lakást, mégis élek, nem haltunk éhen. És nem voltunk minden évben nyaralni. Csak hát tényleg, ha valakinek gyereke van, akkor bizonyos dolgokat fel kell adni, és áldozatokat kell hozni. Ma ebben az országban a legtöbb ember olyan önző, hogy ezt el sem tudja képzelni. És nem csak a kommunizmusban volt sok abortusz, még mindig riasztó méreteket ölt, és szerintem egyre inkább. A Jobbik akarta jobban szabályozni az abortuszt, de le lettek szavazva.
Ehhez valóban szemléletváltás kell. A szülők fejében, de egyébként az egész társadalomban is.
Ha egy nőnek gyereke van, azt a munkaerőpiacon leírják. Én nem vagyok híve annak, hogy a gyerekes családokat nyomják pénzzel, de azt igenis jobban kéne erőltetni, hogy több bölcsi, ovi legyen, hosszabb, és rugalmasabb nyitva tartással. És kapjon több adókedvezményt, juttatást az a munkaadó, aki hajlandó kisgyerekes anyákat foglalkoztatni. A részmunkaidős foglalkoztatást is jobban kéne erőltetni. A Fidesznek volt egy gyenge próbálkozása ezzel kapcsolatban, de ez még mindig nagyon kevés.
Nekem már ez a 2 gyerek is elég nagy hátrány a munka szempontjából. Igen, fel tudnánk nevelni akár 4-et is, ha mind a ketten dolgoznánk a férjemmel. De egy fizetésből nem. És elég nagy rá az esély, hogyha Magyarországon egy nőnek gyereke van, az az életben többet nem mehet vissza dolgozni.
Bocs, ha a többi véleményt ismételtem, de csak az elejét olvastam el.
A kérdésben benne van a jóslat, hogy "ki hal a magyar".
Én nem látok ilyen veszélyt, a kérdés első fele értelmezhetetlenné válik számomra a folytatásra való tekintettel.
Szemlélet váltás kellene szerintem a tekintetben, hogy a nemzetiségi hovatartozás ne legyen túlzottan (betegesen) hangsúlyozva lépten-nyomon.
Az utóbbi időkben szélsőséges magyarkodások voltak nyilvánosan közzé téve az optimálisnál nagyobb mértékben.
Szerintem helytelen, mert kezd a nemzeti öntudatnak nevezett valami fajelméletként hatni.
Én azzal sem értek egyet, hogy nemzeti ünnep napokat jelöltek ki, s azok fizetett szabad napok. A munkáltatók fizetik, (a külföldiek is, akiknek semmi közük a magyar múltakhoz) valójában megemlékezünk kollektíven olyan eseményekről, melyekben brutalitás útján, erőszakkal, vérengzéssel érvényesítették saját érdekeiket embercsoportok . Nem követendő példa, jellegét tekintve nem lehet dicsőség, mégis hőstettet kreáltak azokból kormányszinteken. (Az ártatlan áldozatokra emlékezés az más kategória.)
Kedves Utolsó.
Jól látod, saját magának mond ellent. Megjegyzem, ha Te (mint szülő) nem tudsz venni egy lakást a gyerekednek, vagy segíteni neki akár pár millióval ,akkor ki fog?
Majd vesz magának. Vagy lakik albérletben. Vagy velünk a későbbi családjával. Egyre inkább kénytelen lesz több generáció is együtt lakni, mert másképp nem élnek meg. Ez régen is így volt.
Nos, nem érzem az ellentmondást. Áldozat az, hogy nem veszek magamnak új ruhákat, és nem járunk el minden évben nyaralni. Ezt vállalom.
De ha a férfi minimálbért keres, ami manapság 100 %-ban elmegy a rezsire, a nő meg nem tud dolgozni, akkor az nem áldozatvállalás, hanem éhhalál.
Hosszú lesz.Nemcsak a magyarság száma csökken, ez az egész fejlett világra elmondható.Nemrég olvastam hogy Szerbia és a Szlovákia lakossága is nagyon csökken, ezzel együtt az ott élő magyarságé is.A fejelődő országokban viszont rohamosan nő, úgy látszik neki nem a pénz az első tényező gyerekvállaláskor.
Aki azt írja hogy nem érdekli, meg hogy nem üti szíven mikor meglátja a legújabb adatokat az engem nagyon elszomorít.Abban egy csepp hazaszeretett sincs és most ne jöjjetek magyarkodással mert mondjuk egy francia szélső balos vagy egy liberálist igenis zavarna ha ha hallaná hogy csökken a franci lakosság száma ahogy a legtöbb országban mindenkit.Ilyenek csak nálunk vannak tömegesen, úgy látszik már ezért megérdemelnénk a kihalást.Engem nagyon zavar hogy ennyire fogyunk de ha nem tudnám biztosítani legalább az átlagos életet majd a gyerekemnek biztos nem vállalnék én se.Pedig én szeretnék, többet is.
Ahhoz hogy fen maradjunk szerintem sürgősen változtatni kéne egész országon alapjaiban a múltat végképp lezárni,a régi rendszer vezetőit,haszonélvezőit végkép kitiltani a közéletből mert igenis megnyomorítják, mérgezik a közéletet és mai napig hatalmas hatása van a rendszerváltáskori elszámoltatás elmaradásának.Trianont, holokausztot,világháborúkat lezárni, akármennyire is szörnyű nem lehet ezeken keseregni egész életünkben.Mindkét politikai oldalnak ki kéne szórni a régi rendszer maradványait végleesen,fel kéne számolni a korrupciót,ezt a k*rva nagy bürokráciát.Ki kéne építeni tudatosan valami iparszerűséget olyat mai tartós és van értelme is, és nem cipruson adózik.A mezőgazdaságot is meg kéne alapjaiban újítani legalább 20 éves lemaradásban van nyugathoz képest.Ekkor lenének munkahelyek,embereknek adóznának, és nem segélyből élősködnének az amúgy is szegény államon.Tudnánk fizetni azt a horribilis adósságot ami az országon van és nem mindig a vállalkozókat és a normálisan dolgozókat terhelnék agyon a folyamatos megszorítássokkal.Nem lenne annyi eltartott sokkal több pénz jutna mindenre, én például abszolút megértem az orvosokat, rohadt szar munka az és sokat kell hozzá tanulni a fizetésükön nem látszik sajnos.De mondjuk az életmódon is lehetne változtatni, most már szinte minden nagyobb városban vannak sportklubok,edzőtermek mégis a magyarok nagyon kis része sportol a táplálkozási szokásokról nem is beszélve.Az államnak jobban kéne támogatni a környezettudatos és megújuló erőforrásokat pl. nálunk napkollektor működteti a fűtést azóta a gázszámla minimális összeg.Ilyenekre kéne pénz adni nem mindig a haveri/elvtársi cégeknek.De ehhez politikai elhatározás kellene de ezt se az elmúlt 20 év pártjaiból se a jobbikból az LMP-ből pláne nem nézzem ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!