Van még valaki rajtam kívül, akit a kurucinfó tett liberálissá?
Anno nem is foglalkoztam ilyen ideológiai kérdésekkel, de mióta rendszeresen olvasom a kurucot(2007 óta), kifejezetten liberális lettem.
Például a homoszexualitáshoz közömbösen álltam hozzá, de miután olvastam azt a sok dolgot, amit róluk írtak, úgy éreztem, hogy erkölcsi kötelességem támogatni a melegházasságot.
Ez csak egy dolog a sok közül, de a kurucinfó retorikája, illetve a kommentelők primitív barbarizmusa egy olyan képet alakított ki bennem az egész "kurucos" eszméről, amivel én csakis szemben állhatok.
Addig talán még kicsit konzervatív is voltam, de abból mostanra szinte semmi sem maradt.
Beszélgettünk erről néhány ismerősömmel. Ha nem is a többségnél, de néhány embernél ugyanez a helyzet.
Ti hogy vagytok ezzel?
Én már jó ideje olvasom a kurucot kiegészítő hírforrásként (mert az tény, hogy sok dologról hamarabb beszámolnak, mint más hírportálok; sőt az is igaz, hogy néhány dologról egyedül ők írnak), viszont amióta lehet FB-ról kommentelni a cikkeket, azóta eléggé csalódtam a "közönségében": ennyi primitíven megfogalmazott véleményt és ennyire ambivalens hozzáállást egy témához még a GYK-n se nagyon nagyon lehet látni, pedig ez egy anonim oldal, ahol bárki "elengedheti" magát. És ez eléggé elveszi a kedvem a portál olvasásától.
Például arra a mai hírre (amiben én is érintett vagyok valamennyire), hogy a rezidensek elhalasztották a felmondások benyújtását 3 hónappal, a hozzászólók többsége a "nincs vér pucában", "szájkarate", "csak blöfföltek", "inkább menjenek világgá a francba" kifejezéseket használták előszeretettel.
Bezzeg, annak idején, amikor még bejelentették az akciót, akkor a "kapzsi zsidók", "dolgozzon, ne rinyáljon", "nem a pénzért tanult", "nem erre esküdött" stb. hozzászólások voltak a jellemzőek.
De jöhetnék az oroszokkal is: egyszer véresszájú kommunisták, Európa potenciális leigázói, máskor a "fehér faj utolsó bástyái".
Az arabokkal kapcsolatban is hasonlóan kettős retorika van (a cikkírók még próbálnak differenciálni, hogy Angliában robbantani terrorizmus, Izraelben pedig szabadságharc), viszont a hozzászólók már nem válogatnak: hírtartalomtól függően egyszer "dögöljön meg az összes alsóbbrendű teveb@szó", máskor pedig "ők egy fejlett kultúra, több ezer éves hagyományokkal, bezzeg a zsidók".
Egy szó mint száz, úgy tűnik, hogy a közönségnek mindegy mi a hír, csak fikázni lehessen. Emiatt sajnálom is a cikkírók egy részét (bár van néhány eléggé elrugaszkodott írás is), amikor az elgondolkodtató írásokra is primitív "dögöljön meg az összes ..." reakciók érkeznek többségében.
"Liberálisnál mocskosabb ember nincsen."
Helló királyhekker, vagy inkább "Sieg Heil?!"
"Isten a férfi mellé nőt teremtett."
Miért evidens nektek, hogy mindenki elhiszi ezt az istenes hülyeséget? Ezúton is köszönöm valamelyik válaszolónak a privát hittérítést, de nem érdekel a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!