Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ötletek trianonnal kapcsolatban?

Ötletek trianonnal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Olyan hozzászólók véleményére vagyok kiváncsi,akiknek van valami elképzelésük ötletük trianon fölülvizsgálatára.

A "belenyugvó","nem foglalkozzunk már ezzel" véleményekre nem vagyok kiváncsi.

Kérem,hogy,aki ellemzi a trianon aktualizálás bármilyen formáját és azt állitja felejtsük ezt már el,az NE IRJON ide véleményt,mert a kérdés nem nekik szól!

2011. júl. 7. 12:15
 81/120 anonim ***** válasza:
70%

14:28!

Nem. Egyáltalán nem tapsoltam rá. Egyrészt ellene vagyok a kommunizmusnak. Másrészt hidd el nekem, a szovjet megszállás nem egy leány álom. Különben is. Az is olyan háború volt, amit Németország nem akart. Az egész egy angol-francia-szovjet összeesküvés volt ellenünk. Csak a kommunista propaganda terméke az, hogy mi terjeszkedni akartunk. Ami a magyaroknak Erdélyt jelenti, az nekünk a Szudéta-vidék volt Elzásszal és a Ruhr vidékkel együtt. Egyszerűen féltek egy erős, gazdaságilag fejlett Németországtól és muszáj volt nekik a földdel egyenlővé tenniük.

Hans

2011. júl. 12. 14:39
 82/120 anonim ***** válasza:
71%
Pontosan ez történt Magyarországgal is, akkor neked miért új ez a szitu? Úgy írsz, mintha Magyarország számára csupa móka és nevetés lenne először a török, aztán osztrák, most meg román-szlovák-szerb-ukrán megszállás. Mennyi mindent nyertünk vele, nem? Marhajó buli, tényleg.
2011. júl. 12. 14:41
 83/120 anonim ***** válasza:
40%

14:41!

Az osztrák azért nem teljesen sorolnám ide. Gondolj az 1867-es kiegyezésre és a dualista államra.

2011. júl. 12. 14:49
 84/120 anonim ***** válasza:
25%

1. Nem adnám el az anyámat, ez a feltételezés is felháborít.

2. a kérdésemre nem válaszoltál, de szerintem te csak egy érzelmes turbómagyar f@sz vagy, aki még számolni se tud.

3. Általában egyetértek veled, Hans, de azt kell mondanom, hogy mind az 1. mind a 2. vh-t a németek robbantották ki. I. vh: OMM megtámadja szerbiát (Teleki is látta, hogy erre nincs Mo. felkészülve, írt is emiatt a királynak.), a németek meg az OMM szövetségesei voltak, akik hadat üzentek a franciáknak. Nem a franciák üzentek hadat a németeknek. II. vh: Németo. megtámadta lengyelo.-t, majd franciaországot is elkezdte lerohanni.

2011. júl. 12. 14:53
 85/120 anonim ***** válasza:
0%
Ja és én nem érzem magam megszállva, szerintem a béke többet ér minden határvitánál.
2011. júl. 12. 14:55
 86/120 anonim ***** válasza:
71%
Ezt a mudri gyereket csak a Kun Béla féle söpredékekkel lehet egy lapon említeni. Ausztria lenne az utolsó hely ahol le szeretném élni az életem.
2011. júl. 12. 15:11
 87/120 anonim ***** válasza:
73%

Persze hogy nem érzed magad megszállva, gondolom ott ülsz kényelmesen MO közepén, és fingod sincs róla, hogy hogyan élnek azok, akiket ajándékba adtak.

"érzelmes turbómagyar f@sz vagy"

Aki a szívén viseli a hazája és nemzete sorsát, az ezek szerint "turbómagyar f@sz". Igazad van, akkor az vagyok.

". vh-t a németek robbantották ki"

Ez meg egy jó kis komcsi propaganda, egy háború sem úgy kezdődik, hogy valaki nekiáll valamit kirobbantani. Amikor a németek mozdultak, az oroszok már rég ott voltak Lengyelország határában, amit mellesleg nem egyszer megszálltak már azelőtt is. Szóval az úgy kezdődött, hogy a szomszéd visszaütött, igen.

"Amiről én beszélek az nem a haza eladása"

Földet az állítólagos jobb életszínvonalért, ez mi, ha nem a haza eladása? Ráadásul ismerem ezt a jobb életszínvonalt, most is csak egyre jobb lesz az életszínvonal, mármint a nyakunkon a sok multi, akinek dolgozhatsz ingyen, a magyar vállalkozásokat már régen csődbevitték. Aztán lehet ámuldozni, ahogy kinöntik a gazdák a dinnyét az Auchan elé a földre. Amit nem oldottak meg háborúval, azt beveszik másképpen.

"szerintem a béke többet ér minden határvitánál."

Csakugyan béke van szerinted? Az Origo szerint igen, nagyon jó a magyarok kapcsolata a szlovákokkal meg románokkal, csupa happiness és világbéke. Csak sajnos a valósággal ez köszönőviszonyban sincs.

"Gondolj az 1867-es kiegyezésre és a dualista államra."

Te meg olvasd el a Bánk Bánt, és rájössz mit jelent az egyenlőség papíron, és mit jelent a valóságban.

"Nem adnám el az anyámat, ez a feltételezés is felháborít."

De a földet igen, melyért dolgozott, amin várost épített, amely a gyermekének enni adott, azt eladnád feltétel nélkül. Oké.

2011. júl. 12. 15:12
 88/120 anonim ***** válasza:
25%
Ne a szavaimat forgasd ki. Kevesebb kuruc.info kéne. Ha meg akkora magyar vagy, az miért nem ézavar, hogy magyarországot kiskirályként egy cigány irányítja? Nem halálmindegy, hogy cigány vagy osztrák irányít?
2011. júl. 12. 15:41
 89/120 anonim ***** válasza:
0%

Mudri Lav!

Olvasd el újra az egészet!

Tény, hogy a németek üzentek hadat. De a turbómagyar jól megmondta. De még azzal a kifejezéssel egészíteném, hogy a németeket provokálták mindkét háborúra.

Turbómagyar!

A Bánk bán az 600 évvel korábban játszódik. A dualizmus idején a magyar gazdaság a csúcson volt és akkor tudott kibontakozni jó pár író, feltaláló és tudós. Gertrudist ne hasonlítsd Erzsébet királynőhöz!

2011. júl. 12. 16:00
 90/120 anonim ***** válasza:
73%

"Kevesebb kuruc.info kéne."

Ha valaki nem tud mit mondani, akkor rögtön jön a kurucozás meg náczizás meg ilyenek. Le lehetne már szokni erről. A hazaszeretet és a nemzeti öntudatot nem holmi weboldalak táplálják.

"A Bánk bán az 600 évvel korábban játszódik. "

Mondtam egy példát a "békés együttélésre", ami soha, semmikor nem volt.

"A dualizmus idején a magyar gazdaság a csúcson volt és akkor tudott kibontakozni jó pár író, feltaláló és tudós."

Hozzáteszem, azt a gazdaságot jórészt az a pillér alapú gazdasági felépítés táplálta, amit a békediktátummal darabokra szedtek, és meg is indult az ország csőd felé. Közben a románok pl. köszönik szépen Erdélyt, Románia GDP-jének a 2/3-át ez a terület termeli meg.

2011. júl. 12. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!