Ötletek trianonnal kapcsolatban?
Olyan hozzászólók véleményére vagyok kiváncsi,akiknek van valami elképzelésük ötletük trianon fölülvizsgálatára.
A "belenyugvó","nem foglalkozzunk már ezzel" véleményekre nem vagyok kiváncsi.
Kérem,hogy,aki ellemzi a trianon aktualizálás bármilyen formáját és azt állitja felejtsük ezt már el,az NE IRJON ide véleményt,mert a kérdés nem nekik szól!
14:28!
Nem. Egyáltalán nem tapsoltam rá. Egyrészt ellene vagyok a kommunizmusnak. Másrészt hidd el nekem, a szovjet megszállás nem egy leány álom. Különben is. Az is olyan háború volt, amit Németország nem akart. Az egész egy angol-francia-szovjet összeesküvés volt ellenünk. Csak a kommunista propaganda terméke az, hogy mi terjeszkedni akartunk. Ami a magyaroknak Erdélyt jelenti, az nekünk a Szudéta-vidék volt Elzásszal és a Ruhr vidékkel együtt. Egyszerűen féltek egy erős, gazdaságilag fejlett Németországtól és muszáj volt nekik a földdel egyenlővé tenniük.
Hans
14:41!
Az osztrák azért nem teljesen sorolnám ide. Gondolj az 1867-es kiegyezésre és a dualista államra.
1. Nem adnám el az anyámat, ez a feltételezés is felháborít.
2. a kérdésemre nem válaszoltál, de szerintem te csak egy érzelmes turbómagyar f@sz vagy, aki még számolni se tud.
3. Általában egyetértek veled, Hans, de azt kell mondanom, hogy mind az 1. mind a 2. vh-t a németek robbantották ki. I. vh: OMM megtámadja szerbiát (Teleki is látta, hogy erre nincs Mo. felkészülve, írt is emiatt a királynak.), a németek meg az OMM szövetségesei voltak, akik hadat üzentek a franciáknak. Nem a franciák üzentek hadat a németeknek. II. vh: Németo. megtámadta lengyelo.-t, majd franciaországot is elkezdte lerohanni.
Persze hogy nem érzed magad megszállva, gondolom ott ülsz kényelmesen MO közepén, és fingod sincs róla, hogy hogyan élnek azok, akiket ajándékba adtak.
"érzelmes turbómagyar f@sz vagy"
Aki a szívén viseli a hazája és nemzete sorsát, az ezek szerint "turbómagyar f@sz". Igazad van, akkor az vagyok.
". vh-t a németek robbantották ki"
Ez meg egy jó kis komcsi propaganda, egy háború sem úgy kezdődik, hogy valaki nekiáll valamit kirobbantani. Amikor a németek mozdultak, az oroszok már rég ott voltak Lengyelország határában, amit mellesleg nem egyszer megszálltak már azelőtt is. Szóval az úgy kezdődött, hogy a szomszéd visszaütött, igen.
"Amiről én beszélek az nem a haza eladása"
Földet az állítólagos jobb életszínvonalért, ez mi, ha nem a haza eladása? Ráadásul ismerem ezt a jobb életszínvonalt, most is csak egyre jobb lesz az életszínvonal, mármint a nyakunkon a sok multi, akinek dolgozhatsz ingyen, a magyar vállalkozásokat már régen csődbevitték. Aztán lehet ámuldozni, ahogy kinöntik a gazdák a dinnyét az Auchan elé a földre. Amit nem oldottak meg háborúval, azt beveszik másképpen.
"szerintem a béke többet ér minden határvitánál."
Csakugyan béke van szerinted? Az Origo szerint igen, nagyon jó a magyarok kapcsolata a szlovákokkal meg románokkal, csupa happiness és világbéke. Csak sajnos a valósággal ez köszönőviszonyban sincs.
"Gondolj az 1867-es kiegyezésre és a dualista államra."
Te meg olvasd el a Bánk Bánt, és rájössz mit jelent az egyenlőség papíron, és mit jelent a valóságban.
"Nem adnám el az anyámat, ez a feltételezés is felháborít."
De a földet igen, melyért dolgozott, amin várost épített, amely a gyermekének enni adott, azt eladnád feltétel nélkül. Oké.
Mudri Lav!
Olvasd el újra az egészet!
Tény, hogy a németek üzentek hadat. De a turbómagyar jól megmondta. De még azzal a kifejezéssel egészíteném, hogy a németeket provokálták mindkét háborúra.
Turbómagyar!
A Bánk bán az 600 évvel korábban játszódik. A dualizmus idején a magyar gazdaság a csúcson volt és akkor tudott kibontakozni jó pár író, feltaláló és tudós. Gertrudist ne hasonlítsd Erzsébet királynőhöz!
"Kevesebb kuruc.info kéne."
Ha valaki nem tud mit mondani, akkor rögtön jön a kurucozás meg náczizás meg ilyenek. Le lehetne már szokni erről. A hazaszeretet és a nemzeti öntudatot nem holmi weboldalak táplálják.
"A Bánk bán az 600 évvel korábban játszódik. "
Mondtam egy példát a "békés együttélésre", ami soha, semmikor nem volt.
"A dualizmus idején a magyar gazdaság a csúcson volt és akkor tudott kibontakozni jó pár író, feltaláló és tudós."
Hozzáteszem, azt a gazdaságot jórészt az a pillér alapú gazdasági felépítés táplálta, amit a békediktátummal darabokra szedtek, és meg is indult az ország csőd felé. Közben a románok pl. köszönik szépen Erdélyt, Románia GDP-jének a 2/3-át ez a terület termeli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!