Ötletek trianonnal kapcsolatban?
Olyan hozzászólók véleményére vagyok kiváncsi,akiknek van valami elképzelésük ötletük trianon fölülvizsgálatára.
A "belenyugvó","nem foglalkozzunk már ezzel" véleményekre nem vagyok kiváncsi.
Kérem,hogy,aki ellemzi a trianon aktualizálás bármilyen formáját és azt állitja felejtsük ezt már el,az NE IRJON ide véleményt,mert a kérdés nem nekik szól!
Ahogy a főnököd mondta: "El lehet menni, itt lehet hagyni minket".
És igen, szívesebben élek a szülőföldemen, mert a pénz soha nem fog kárpótolni azért, amit ez jelent nekem. Magyar iskolába járatom a gyerekemet, magyar emberek között nő fel, és magyar nőt vesz majd feleségül, ahogy azt én is tettem. Nekem ez fontos.
Hú, tényleg? Amúgy utána is néztél, hogy hogyan állnak ezzel a levágott területen élők, vagy csak úgy mondod? nem kell válaszolni...
Az a baj veled, meg a hozzád hasonlókkal, hogy addig vagytok magyarok, amíg leírjátok egy fórumban. Az, hogy őseink ott haltak meg, azért, hogy szabadok lehessünk, neked annyit jelent, hogy szabadnap van. A hazádat (már ha jelent számodra valamit ez a szó) eladnád gondolkodás nélkül, mint ahogy azt fentebb le is írtad. Ha másodrendű állampolgár akarsz lenni valahol, csak rajta, lehet menni.
11:30!
A 48-as tényleg csak mókából volt Kossuth kénye-kedve szerint. Ugyanis egyrészt az úgy nevezett legnagyobb magyar, Széchenyi István is ugyanazt akarta, mint Mudri Lav vagyis a magyarok jól éljenek. Másrészt Habsburg-párti volt vagyis a császár híve. Ő nem akart elszakadni Ausztriától (és így a legnagyobb magyar!) és ő meg tudta volna akadályozni Kossuth ámokfutását, amit 48-nak említenek a magyarok. Ráadásul Széchenyi maradt, Kossuth pedig elment. Melyik volt a gerincesebb?
Hans
"Az a baj veled, meg a hozzád hasonlókkal, hogy addig vagytok magyarok, amíg leírjátok egy fórumban. Az, hogy őseink ott haltak meg, azért, hogy szabadok lehessünk, neked annyit jelent, hogy szabadnap van. A hazádat (már ha jelent számodra valamit ez a szó) eladnád gondolkodás nélkül, mint ahogy azt fentebb le is írtad. Ha másodrendű állampolgár akarsz lenni valahol, csak rajta, lehet menni."
Én egyetértek veled!Neked viszont azt javaslom,hogy ne pazarold arra az energiádat,hogy bárkit is meggyőzz!
Ezeket a dolgokat nem lehet elmagyarázni,ezt érezni kell!
Aki könnyűszivvel még ma is lemondana hazája létéről azok javára akik sanyargatták évszázadokon át,és akiknek nagyrészt köszönhetjük a mai állapotot is,-akkor azt mondom nincs miről beszélnünk az ilyenekkel!
Egyszerüen nincs már miről meggyőznünk egymást.
Én ezért nem is reagálok az ilyenekre és semmi érvet nem érdemelnek,mert csak mindenben a szálkát keresnék!
De neked azt mondom neveld ugy gyerekeidet is ahogy most gondolkodol,hogy ne ilyen korcsok szülessenek a jövőben,akik még a saját anyjukat is eladnák!
kérdező:
Csal nem tudsz sakkozni.
Rövid a memóriád és lusta lehetsz visszaolvasni a válaszokat, mert úgy látszik nincs víziód komolyabb kérdésekre.
Csak csiszolgasd még az elképzeléseidet és hátha viszed még valamire is. Tudod Hitler is így kezdte.
Üdv.
Hans - mondd csak, kedves Hans, ha csakugyan német vagy, neked mi a véleményed az orosz megszállásról? Tapsikoltál örömödben, amikor Németország felét zsebre tették a vörösök? Gondolom nagyon ízlett az neked, ha ennyire jó barátja vagy annak, ha az egyik ország ráteszi a kezét a másikra, tapsoltad is őket, nem így van?
Mudri Lav - rád kár fecsérelni a szót, valószínű anyádat is eladnád, ha jobb lenne tőle az életszínvonalad, aztán ártatlan szemmel kérdeznéd, hogy hol itt a gond. Ismerek ilyet jó párat, a szülőt még be se lökte az öregek otthonába, de már árulta a házát.
Kedves Kérdező!
A mostani helyzet (ha erre a rendszer gondolsz) nem a németeknek és nem az osztrákok köszönhető. Megjegyzem, hogy a kiegyezés után Magyarország gazdasága virágzott. Volt egy jó piaca. Ezt a helyzetet inkább a kommunistáknak és az oroszoknak köszönhetitek.
Ha pedig Trianonra gondoltál, akkor gondolj az első világháború kirobbanására. Mind a németek, mind az osztrákok nem akartak háborút. Bismarck diplomáciája is ezt akarta elkerülni. Szerinted II. Vilmos császár miért levelezett olyan sokat Nickyvel (II. Miklóssal és Berti bácsival (VI. Edwarddal)? Ha a háború nem robbant volna ki, akkor nem lenne Trianon sem. Igazából a franciák voltak azok, akiknek diplomáciai munkája erről szólt. Először az oroszok csavartak ujjaik közé majd az angolokat. Vagyis minden értelemben a franciák hibája az egész.
Hans
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!