Ötletek trianonnal kapcsolatban?
Olyan hozzászólók véleményére vagyok kiváncsi,akiknek van valami elképzelésük ötletük trianon fölülvizsgálatára.
A "belenyugvó","nem foglalkozzunk már ezzel" véleményekre nem vagyok kiváncsi.
Kérem,hogy,aki ellemzi a trianon aktualizálás bármilyen formáját és azt állitja felejtsük ezt már el,az NE IRJON ide véleményt,mert a kérdés nem nekik szól!
Már nem azér, de ezek eléggé általánosságok.
Követeljük az etnikai határ felülvizsgálatát, változtassunk hosszu távon a mentalitáson, növeljük a népességszámot a külföldi területeken..
Ez kb olyna mintha válságban azt mondanám kampányként: beinditom a gazdaságot, megszüntetem a munkanélküliséget, és rendbe teszem az országot.
Ez nem a megoldás menete, ez maga a megoldás. Senkit se a megoldás érdekel, hanem annak a mikéntje. Én is tudnék olyat írni hogy Trianont úgy változtassuk meg hogy visszamegyünk az időben 1867ig, és meggyözzük Deákékat hogy a kiegyezésbe vonják bele teljes értékkel a nemzetiségekeket. Ami végülis lehet hogy jó lenne, (az is lehet h nem). Csak felmerül: Hogyan?
A sok trianonistával ez a bajom. Mondják mondják hogy vesszen vesszen Trianon... de az hogy hogyan azt má nem tudják. Vagy hogy esetleg próbáljanak valamit tenni érte.
Még hogy jogokat nekik! Ki velük a magyar területekről!
Ilyenkor csak leírod és "Válasz elküldése", vagy előtte el is olvasod mit írtál?
Ki velük a magyar területekről? Milyen jogon dobnál ki egy szlovákot pl Dunaszerdahelyről? Az egy dolog hogy Magyarországé volt sokáig az a terület, viszont annak a szlováknak már a dédapja is ott született.
Mennyire fel lettél volna háborodva ha pl Trianonnál nem csak elcsatolják a területeket, de összegyüjtik és deportálják az összes magyart. Az öreg 60 éves bácsi nem fog Kolozsvárról Magyarországra költözni, csak azért mert változtak a határok. Ő elsősorban kolozsvári, másodsorban erdélyi és utána magyarországi. És ez az egészséges gondolkozás.
ma 17:24
Csak képletesen értettem természetesen nem zavarnám ki az összes románt Erdélyből vagy rácot a Délvidékről. Azok a nemzetiségek akik a történelem során mellettünk álltak maradhatnak, autonómiát, jogokat kaphatnak. De akik ki használva a magyar nép vendégszeretetét beférkőztek ősi területeinkre azok nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!