Ez a "menstruációs szegénység" a feministák/ liberálisok újabb nyugatról importált dobása?
Állítólag vannak nők, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy tampont vegyenek.
Én azt gondolom, hogy ahol ekkora a szegénység ott nem hogy tamponra, de mindennapi betevőre sem telik, tehát egyrészt egész biztosan nem a nyugati életszínvonalú országokról beszélhetünk, másrészt ha ez a helyzet, ott nem a tampont kell ingyenessé tenni, hanem felszámolni a mélyszegénységet.
De mondom, elég nehéz "menstruációs szegénységről" beszélni ott, ahol a borsodi roma kölyök is Samsung okostelefonnal szaladgál.
Másik kérdésem, hogy létezik akkor másfajta szegénység is?
Pl. ingatlanszegénység azoknál a fiataloknál, akiknek nem elég a fizetésük arra, hogy akár egy önerőt összerakjanak maguknak egy lakásra (vannak ők is nem kevesen).
Vagy gépkocsiszegénység, hiszen kellene nekem munkába, de nem engedhetem meg magamnak.
Legyen akkor ingyé a lakás meg az autó is.
De igen, illetve a tapasztalataimból kiindulva ez fokozottan igaz a cigányokra, mert ők állatok.
Na most mi lesz? Ha ellenkezel, akkor lebuktatod magad , hogy csak a fehér férfiakra fogadod el kollektíven ezt a kifejezést.
Szerintem létezik menstruációs szegénység. Akinek pl. gond a villanyszámla befizetése, annak nagy eséllyel ez is. Fentebb írta valaki, hogy havi 3-4 ezer forint, nos, én is nő vagyok, de nem a legdrágább betétet, tampont kell venni, ezért nekem fájdalomcsillapítóstól kb. 1000 forintból kijön havonta.
Magyarországon is lehet sok olyan nő, akinek ez is gondot okoz. Csak ezt a legtöbben titkolják. Igyekeznek úgy öltözködni, hogy ne tűnjön fel a szegénységük, de sokszor luxus nekik hetente egy tábla csokit venni 500 forintért, tologatják a csekkeket, nem tudnak kiváltani felírt gyógyszert. Nem kell putritelepre gondolni feltétlenül, egy egyetemista, aki albérletben tengődik, lehet ilyen helyzetben, ha a szülei nem támogatják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!