Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a "menstruációs szegénység"...

Ez a "menstruációs szegénység" a feministák/ liberálisok újabb nyugatról importált dobása?

Figyelt kérdés

Állítólag vannak nők, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy tampont vegyenek.

Én azt gondolom, hogy ahol ekkora a szegénység ott nem hogy tamponra, de mindennapi betevőre sem telik, tehát egyrészt egész biztosan nem a nyugati életszínvonalú országokról beszélhetünk, másrészt ha ez a helyzet, ott nem a tampont kell ingyenessé tenni, hanem felszámolni a mélyszegénységet.

De mondom, elég nehéz "menstruációs szegénységről" beszélni ott, ahol a borsodi roma kölyök is Samsung okostelefonnal szaladgál.

Másik kérdésem, hogy létezik akkor másfajta szegénység is?

Pl. ingatlanszegénység azoknál a fiataloknál, akiknek nem elég a fizetésük arra, hogy akár egy önerőt összerakjanak maguknak egy lakásra (vannak ők is nem kevesen).

Vagy gépkocsiszegénység, hiszen kellene nekem munkába, de nem engedhetem meg magamnak.

Legyen akkor ingyé a lakás meg az autó is.

2023. jún. 29. 09:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 A kérdező kommentje:

#18 "Egyébként te sem éltél át menstruációs szegénységet, tehát miért gondolod azt, hogy neked jogod van ezeket az érzelmeket megfogalmazni?

A te nézőpontod is csak egy középosztály-splainelt álláspont."

Te sem éltél át ilyet, hiszen az internetet egész biztosan ki tudod fizetni, ami többe kerül, mint a havi menstruációd. Tehát ugyanilyen erővel te is hallgass.

2023. jún. 29. 10:48
 22/85 A kérdező kommentje:

#19 a kampány célja éppen az szerintem, hogy megint a nőket állítsa be a feminista csoport társadalmi áldozatként, mint akik több mindentől szenvednek, mint a férfiak. Ez a "menstruációs szegénység" csak egy újabb ideológiai térfoglalási kísérlet, aminek a legtöbb eszetlen módon bedől.

Bírom az érvet, hogy de a menstruáció nem választás. Az éhség sem választás, mégsincs ingyen a kaja. Miért nem lobbizik senki a hajléktalanokért, akiknek egyébként a 90%-a férfi (ennyit a nagy társadalmi egyenlőtlenségről) élelmiszerszegénység néven?

2023. jún. 29. 10:52
 23/85 anonim ***** válasza:
80%

21: Mi az hogy hallgassak? Te kérdeztél.

Te meg nem tudhatod, hogy én mit éltem át. De leírtam, hogy ez nemcsak azért lehet nehéz, hogy nincs pénzed.

2023. jún. 29. 10:53
 24/85 A kérdező kommentje:
#23 persze, hogy nem csak azért, lehet sok minden másért is. Azokra is alkossunk műfogalmakat, csak tegyük hozzá a végén, hogy "szegénység", és lehet máris az asztalt csapkodni azért, hogy legyen minden igyen.
2023. jún. 29. 10:55
 25/85 anonim ***** válasza:
0%

melletted érveltem abban a hozzászólásban, szóval nem is értem mi a gondod

egyébként valóban nem kerül többe, hiszen férfi vagyok

csak azt tanácsoltam, hogy ne a mélyszegénységben élők problémáit akard kisebbíteni, hanem a nagyon sok pénzből működő propagandisták anyagainak egyoldalúságát kritizáld

2023. jún. 29. 10:55
 26/85 anonim ***** válasza:
92%

"egy fiú miért tehet arról, hogy az apja elkártyázta a családi vagyont és egy halom adósságot hagyott rá?"

Adósságot nem lehet örökölni.

Egyébként meg borzasztó szánalmas vagy. Mennyire kell érzelmi nyomoréknak lenni, hogy mindenben csak a rosszat lásd? Gyakorlatilag azért habzik a szád, mert vannak akik szeretnének segíteni egy rászoruló csoporton. Mekkora szemetek tényleg. Az a duma, hogy de másoknak is kellene segítség, semmi más, csak zsigeri megkeseredettség és rosszindulat. Ennyi erővel menj és verd az asztal a rákos gyerekeknek gyűjtő alapítványoknál is, mert hát vannak éhező gyerekek is, miért nem azoknak segítenek.

2023. jún. 29. 10:56
 27/85 anonim ***** válasza:
87%

Egy kicsit hűtsd le magad, és próbálj meg gondolkodni, mert röhejes vagy. Akkora cirkuszt csinálsz egy teljesen ártatlan dologból, hogy nem is értem.

Az, hogy valakinek nem tellik saját autóra, vagy ingatlanra, marhára nem ugyanaz, mint mondjuk amikor egy borsodi tini azért nem megy iskolába, mert nem kap pénzt tamponra, és amúgy éppen menstruál. Ha valakinek van állása, és tud hol lakni, de nincs saját lakása, az nem ez a kategória, és nem értem, ezen mit nem értesz.

Hogy lehet azt összemérni, hogy mondjuk egy szegénységi küszöb alatti, 15 éves lánynak adsz ingyen tampont azzal, hogy valakinek adsz ingyen lakást örökbe? Még ha azt mondanád, hogy a hajléktalanoknak biztonsítsanak LAKHATÁST, abban tökéletesen érthető lenne, és ilyen törekvés szintén van.

Meg amúgy miért lenne ez hisztilobbi? Hol a hiszti?

2023. jún. 29. 10:56
 28/85 anonim ***** válasza:
95%

28,

Ezt is csak az adósság mértékéig tudod megtenni. Ha van 10 millió adósság meg egy 30 milliós ház, akkor nyilván kéred, de 20 millió pluszban vagy, vagyis azért fater nem ivott el mindent. Ha 30 millió az adósság és 10 milliót ér a ház, akkor az adósságból max 10 milliót örökölhetsz, tehát nullán vagy. Mínuszba nem kerülhetsz, de okoskodj csak nyugodtan tovább.

Az meg hogy a többire nem reagálsz nem meglepő, hiszen nem tudsz. Nem is számítottam rá.

2023. jún. 29. 11:08
 29/85 anonim ***** válasza:
97%
Szegény kérdező, ne bántsátok. Képzeljétek el hányszor lehetett agyvérzése, amíg egy ország gyűjtött az SMA-s kisfiúnak. Hát ő abból a pénzből hány kocsit meg házat tudott volna venni magának.
2023. jún. 29. 11:10
 30/85 anonim ***** válasza:
97%

[link]

Minimálbér 154 nettó, közmunkás minimálbér 77 ezer. IGEN! Biztosan van aki inkább eszik mint 3-5 ezerért tampont vesz.

2023. jún. 29. 11:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!