Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaza van Kókának,hogy a...

Igaza van Kókának,hogy a kórházak felét be kellene zárni?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem abban igaza van,hogy átalakulás kell.

Nem kell mindenhova hodály méretű kórház meg fekvőbeteg ellátás.Kisebb városokban elég, ha színvonal járóbeteg ellátás van.

Viszont, abban igaza van,hogy nem fognak radikális átalakításokba fogni az EÜ terén, mert politikailag negatív hatásai lennének, független attól ki van vagy ki lesz kormányon.

tegnapelőtt 13:24
 1/10 anonim ***** válasza:
24%

Kókát kellene bezárni. Az egyik kórház zárt osztályára.

Már az 1996-os Bokros Lajos-féle kórházbezárások is indokolatlanok voltak.

Kicsit úgy néz ki, hogy a sokat szidott szocializmusban rengeteg bölcsődét, óvodát, iskolát, kórházat építettek, a demokrácia kitörésével meg egymás után kezdték azokat bezárni. Na, akkor melyikben nagyobb érték az ember???

tegnapelőtt 13:47
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
1: az a probléma, hogy nincs elég orvos ennyi kórházra, sem eszköz. Ha nincs pénz, akkor koncentrálni kell a kapacitásokat, nem széthúzni, hogy látszólag mindennhol legyen valami, de a gyakorlatban sehol se legyen jó ellátás.
tegnapelőtt 14:04
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 az EU-ban azok között vagyunk, akik a legkevesebbet költik az egészségügyre GDP arányosan, ezt kellene növelni ennyi kórházhoz, de Orbánéknak ez nem prioritás:

[link]

tegnapelőtt 14:07
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Hát, nekem vonják le a minimális TB-t, amiből a sürgősségi ellátást igénybe tudom venni, a többit meg adják ide nekem, azután nem érdekel, mit csinálnak a kórházakkal, mert eddig is magánegészségügyben oldottam meg, ha valamit kellett, pusztán azért, mert ott másnapra vagy sokszor még aznapra kapok időpontot, míg TB alapon egy szimpla vérvételre is várhatok másfél hónapot...
tegnapelőtt 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:

4: kockázatközösség van, amit azt jelenti, hogy akinek nincs pénze magánorvosra, azokat sem hagyjuk az út szélén

Aki magánorvoshoz tud járni nem érti, hogy milyen probléma lenne, ha kidőlne egy csomó ember, akire szükség van a gazdasághoz, de nem tudná fizetni a magánorvos.

tegnapelőtt 14:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jó amit írsz de mégis reálértéken 20%-kal költünk többet, mint 2010 előtt amikor csúcson volt a GDP arányos költés.

[link]

tegnapelőtt 14:35
 7/10 anonim ***** válasza:

#5 Nekem úgy is megfelelne, hogy a TB-ből vissza tudnám igényelni a magánegészségügyre költött összeget.

Ha normális ellátás volna a TB egészségügyben, akkor nem érdekelne az, hogy havi 75 ezret fizetek be (7%-os egészségbiztosítási járulék), de az, hogy a legegyszerűbb vizsgálatra is hónapokat kell várni, egyszerűen nonszensz.

tegnapelőtt 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
6: azért kell a GDP arányos költést nézni, mert az jelzi, hogy a teljes képességhez képességhez képest mennyit költünk, úgy lehet jól összehasonlítani, márpedig a GDP arányos költés csökkent
tegnapelőtt 15:24
 9/10 anonim ***** válasza:
7: felteszem a magánellátásban azért kapsz gyorsabb, jobb ellátást, mert az fajlagosan drágább, és az állami fajlagos ráfordítás ezt nem fedezné
tegnapelőtt 15:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Kóka-elvtársék alatt is ugyanúgy rohadt az egészségügy.....
tegnapelőtt 17:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!