Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Árstop helyett miért nem...

Árstop helyett miért nem lehet 5%-os Áfát bevezetni az árstoppolni kívánt élelmiszerekre?

Figyelt kérdés

Árstop helyett miért nem lehet 5%-os Áfát bevetni az árstoppolni kívánt élelmiszerekre?

És akkor meg lehet mondani, hogy 17,3%-al mától kevesebb a bolti ára lestoppolva. Így nincs trükközés az áfa visszavett árral. A boltok nem terhelik rá a többi termékre az árstopp kiesésük, ami a 100-as termékkörön kívül van.

Azt már nem is említem, hogy pl.felére csökkent 2010 óta a magyar zóldség-gyümölcs (mint alapélelmiszer lenne a példa) termesztésünk most meg drága euróért kell behozni és ezzel feltölteni a boltokat. Ami ugye drága a magyarnak.

tegnap 21:49
 1/10 anonim ***** válasza:
50%
Üres az államkassza, meg amúgy is a Fidesznek alapelve hogy mások 🍆ával kell a csalánt verni.
tegnap 21:50
 2/10 anonim ***** válasza:
56%
A Fidesznek sosem számított hogy él az átlag ember.
tegnap 21:53
 3/10 DK-s ***** válasza:
49%

Gyurcsány megpróbálta, de a kereskedők tetvek. Én is pont egy zöldségesnek dolgoztam.

Levitte 25-ről 20-ra, de semminek az ára nem változott, minden maradt a régiben.

Visszavitte 25-re, és azonnal röfögött minden disznó hogy Gyurcsány áfát emelt, ezért mindeki azonnal árat emelt. Nekem is beszólt a főnököm hogy látom, hogy mit művelt a "Gyurcsányom"? Ezért kell neki árat emelni!

Én azonnal emlékeztettem: nem emlékszem hogy levitte volna az árakat, amikor csökkent az áfa!

Volt besértődés pár napig, de qrvára nem izgatott.

tegnap 21:59
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

amit te javasolsz az áfacsökkentés és árstop egyben.

arról nem is beszélve, hogy az élelmiszerek egy részének már így is 5%-os az áfája.

tegnap 22:05
 5/10 DK-s ***** válasza:
34%

#4-nek:

Ez már nem árstop lenne, hanem hatóságilag maximált fogyasztói ár.

Kádár pedig tapsolna ha még élne. 🤣

tegnap 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

1: Mert a kereskedők lenyelnék.

2. Mert nem lenne pénz mondjuk egészségügyre, akkora lenne a bevételkiesés.

tegnap 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Most is van 5%-os Áfa, pl húsfélék. Azok olcsók?

Egyrészt nem sokkal csökkennének az árak, másrészt ez a kis csökkenés nagyon gyorsan el is tűnne. Mint amikor pár éve a hús áfáját 5%-ra csökkentették. Pár hét múlva már drágább volt, mint előtte.

tegnap 22:26
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Hát mer nagyon fontos, hogy "csurranjon-cseppenjen" továbbra is a rengeteg manika a zemberektől hálából, me' folyamatosan megválasztják atommegagigantikusan biztosan a Vezért.
tegnap 22:47
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Mert az árstop az nem segítség, hanem ALJAS politikai propaganda. Átlagaban semmi nem lesz olcsobb, mert a veszteséget elosztják a többi termék között, és így ellenörizhetetlenűl drágul az összes termék.
tegnap 22:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, megpróbálták az ÁFA csökkentést korábban más kormány alatt is, meg az elmúlt 15 év alatt is volt több alkalom amikor termékcsoportok 5%-os ÁFA körbe kerültek.

Aztán pár hónappal később az ára pont annyi volt, mint előtte. A termelő is többet akar, a kereskedő is többet akar, te meg úgy is megszoktad, hoyg ennyi az ára és megveszed.

Az árcsökkenés egyetlen módja ha minden vásárló mindig oda megy ahol olcsóbb a termék és azt veszi meg az azonos termékek közül amiért kevesebbet kérnek. Akkor más bolt is kénytelen csökkenteni az árrését és más termék gyártója is kénytelen beérni kevesebbel, különben nem tudja eladni a termékeit.

A vásárlók azonban nem figyelnek sem arra hogy magyar terméket evgyen, sem arra hogy a közeli termelőktől vásároljanak, sem időt nem fordítanak arra, hogy megnézzék van-e ugyanolyan jó de olcsóbb termék akár abban a boltban, ugyanazon a polcon.

tegnap 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!