Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha itt most kormány megszavazn...

Ha itt most kormány megszavazná 5% lenne áfa az élelmiszerekre, kijátszanák a kereskedők? Vagy lenne árcsökkenés?

Figyelt kérdés
Igen tudom hogy pár dolgon csökkentett adó van, de nem csak 3dolgot eszek.
nov. 27. 22:24
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem kijátszanák
nov. 27. 22:30
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

A jó magyar szokáshoz hűen kijátszanák! Nem tudsz mutatni ÖT olyan embert Magyarországon, aki ismeri az "elég" fogalmat, - ha profitról van szó!

ÖTÖT (!), nem többet!

nov. 27. 23:03
 3/8 anonim ***** válasza:

A 2#-es jól mondja:).

A magyarok körében a pénz lett az Isten és meg tudják magyarázni, hogy ez azért kell, mert ha pl.: az öreg Nárcsi néni ott a messzi Iszapszentmotorospuszta-alsón, a bekötőúttól "nagyon messze" a háza mellett árulja az almáját, akkor neki jogában áll 1.500 Ft.-ért árulnia a kilóját, mert hisz "nagyon nehéz" kivinni az utcára árusítani azt...

nov. 27. 23:35
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
Először nyilván kijátszanák, de mivel szabad piac van (illetve kellene legyen), ezért egy idő után ez normalizálódna és csökkennének az árak.
tegnapelőtt 03:35
 5/8 anonim ***** válasza:
77%

Már volt ilyen csökkentés, sertéshús áfája, lakásáfa, stb.

Olcsóbb lett valami? Ugyan.

tegnapelőtt 07:38
 6/8 anonim ***** válasza:
35%

#5 Akkor szerinted rendben van, hogy a boltban vásárolt élelmiszerek árának kb. egyharmada adó? Miért nem emeljük fel egyből 50%-ra az áfát, ha úgyis tökmindegy? Vagy 100%-ra?

Én biztos vagyok abban, hogy olcsóbb lenne az élelmiszer, ha az áfát 27% + 4,5% különadó = 31,5%-ot levinnék olyan 5-10% körülire. A szabadpiaci versenyhelyzet lekövetné ezt. Az állításodat egyébként alá is tudod támasztani valami forrással, vagy csak ilyen hasraütés-szerű bemondás volt?

tegnapelőtt 08:19
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
Semmiféle árcsökkentés nem lenne, a kereskedők eltennék a hasznot. Ki tudja mikor fog a kormány a nyakukra lépni, a zemberek pedig úgy is megszokták már a magas árakat.
tegnapelőtt 08:33
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Páran elfelejtitek, - mert még a saját károtokon megtapasztalva sem vagytok venni a fáradtságot észrevenni, - hogy ebben az országban minimum 50 évre előre le vannak gyártva a kifogások, - a folyamatos áremelkedésnek nem sok köze van általában a valósághoz. A profit mindent felülír, mert felül írhat!
tegnapelőtt 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!