A "LIBERALIZMUS" az emberi társadalom "RÁKJA"?
Hogyan "gondolkodik" egy ráksejt?
1. Teljes liberalizálást akarok, semmi ne akadályozza a sejtek teljesen szabad szaporodását.
2. Teljes szabadságot akarok, nekem az immunrendszer, és a neuroendokrin rendszer ne szabja meg, hogy hogyan, és miképpen növekedek.
3. Teljes "privatizációt" akarok, privatizálják az összes tápanyagot, az én javamra, mert a szervezet rossz gazda, hiszen nem növekedik állandóan.
Hogyan gondolkodik a liberális kapitalista ideologia?
1. Teljes liberalizálást akar, a semmi sem akadályozhatja a növkedést.
2. Az állami, törvényi, emberi, morális, etikai, szabályok, törvények ne korlátozzanak, mert ez fékezi a növekedést (a profit növelését)
3. Teljes privatizációt követel, mert az állam, és a társadalom rossz tulajdonos, a köztulajdon "ellenség".
Vajon nem feltűnő a párhuzam?
,,1. Teljes liberalizálást akar, a semmi sem akadályozhatja a növkedést.
2. Az állami, törvényi, emberi, morális, etikai, szabályok, törvények ne korlátozzanak, mert ez fékezi a növekedést (a profit növelését)
3. Teljes privatizációt követel, mert az állam, és a társadalom rossz tulajdonos, a köztulajdon "ellenség". "
És ezzel mégis mi bajod van amúgy?
1: A növekedés rossz dolog? Én mondjuk örülnék neki, ha az ország gazdasága , az életszínvonal növekedne. Lehet, te szeretsz szegény lenni, de én nem. Lehet, te szereted ha szarban van az ország, de én nem.
2: A liberalizmusban is van korlátozás. Sőt! Kár, hogy fogalmad sincs a liberalizmusról.
3:Az állam, bizony rossz gazda. Vagy szerinted jól működik bármelyik állami vállalat?
Még annyit, az a baj, hogy te, meg a hozzád hasonlók alapvető tévedésben vagytok.
Azt hiszitek, a liberalizmus azt jelenti, mindenki azt csinál amit csak akar, úgy teszi tönkre magát, és másokat, meg az országot ahogy csak tetszik neki, nem számít semmi, nem érdekes semmi.
Csakhogy ez inkább az anarchia fogalma.
A liberalizmus alapvető gondolata, az ,hogy mindent szabad ami másnak nem árt! Csak ti, a mondat másik felét nem tudjátok értelmezni, ott leragadtok, hogy ,,mindent szabad".
Értelmezd a második felét is.
Azt hiszitek, a liberalizmus abból áll ,hogy vad-kapitalizmus van, meg a melegek felvonulnak a városban.
Hát nem, nem erről szól, egyáltalán nem!
De persze hiába magyarázom, úgy se fogod felfogni, se te, se a hozzád hasonlók, mert nem vagytok rá képesek.
Sajnálom, de ez van
egyébként néha már szinte fáj ez a sok hülyeség
a kérdező valószínűleg politológiai és közgazdasági analfabéta
az alábbi három "vívmánynak" semmi köze sincsen a klasszikus liberális értékekhez:
Gyerekmunka megszüntetése
Munkanélküli segély
Szociális ellátások
ma 15:16
A kommunizmusnak sem a Szovjetunióhoz, mégis kapcsolatban állnak.
21:53
a liberalizmus és a kapitalizmus elválaszthatatlan egymástól…
Liberalism, Capitalism: The Only Possible System of Social Organization
de
jobb szembesülni azzal a ténnyel, hogy a mai korporatív, vegyes gazdaságban a kapitalista termelési mód nagyon ALÁRENDELT szerepet jétszik
ergo
aki jelenlegi problémákért a nemlétező szabadpiaci kapitalista rendszert teszi felelőssé az nagyon nem érti a mai világot…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!