A "LIBERALIZMUS" az emberi társadalom "RÁKJA"?
Hogyan "gondolkodik" egy ráksejt?
1. Teljes liberalizálást akarok, semmi ne akadályozza a sejtek teljesen szabad szaporodását.
2. Teljes szabadságot akarok, nekem az immunrendszer, és a neuroendokrin rendszer ne szabja meg, hogy hogyan, és miképpen növekedek.
3. Teljes "privatizációt" akarok, privatizálják az összes tápanyagot, az én javamra, mert a szervezet rossz gazda, hiszen nem növekedik állandóan.
Hogyan gondolkodik a liberális kapitalista ideologia?
1. Teljes liberalizálást akar, a semmi sem akadályozhatja a növkedést.
2. Az állami, törvényi, emberi, morális, etikai, szabályok, törvények ne korlátozzanak, mert ez fékezi a növekedést (a profit növelését)
3. Teljes privatizációt követel, mert az állam, és a társadalom rossz tulajdonos, a köztulajdon "ellenség".
Vajon nem feltűnő a párhuzam?
"nem is tételeztem fel a kommentedből semmiféle vitaindító (vagy egyéb)szándékot."
Pedig a korábbi hozzászólásodból igencsak úgy tűnt, sőt ott még azt is feltételezted, hogy nemcsak veled, hanem még az általad félistenként kezelt Bogár Lászlóval is vitatkoznék...
Hogy ez nem álkérdés? Ez az álkérdés iskolapéldája!
És hogy ökörségeket írtam volna a vallásos kérdéseidhez?
Egyetlen kérdésed méltattam válaszra, abban pedig nem tettem mást, mint rámutattam pár valótlan állításra az általad halálkomolyan vett áltudományos zagyvaságban.
Egyébként pont egy ilyen szintű reakciót vártam tőled.
Nem vagy több egy önmagát igencsak túlértékelő emberkénél, aki mihelyt sértve érzi magát, poénkodva próbálja hitelteleníteni az ellenvéleményt megformálót.
17:33
Igazán levagyok kötelezve, hogy válaszra méltattál, nem csak bölcs vagy, de még szerény is.
Kedves tőled, hogy nagylelkűen rámutattál pár valótlan állításra, igazi kinyilatkoztatásként kezelem örökbecsű hozzászólásaidat.
Különösen azokat, amelyekben másokat minősítesz.
Nem hiába mondják, hogy a stílus öltöztet, de szerintem ne járj meztelenül az emberek között.
Amikor pedig mások komolyan beszélgetnek, akkor különösen élj az udvariassággal.
Állítólag olyan kincs az mi azé marad, aki él vele.
"A szerénység közepes tehetségeknél puszta becsületesség, nagy talentumoknál képmutatás."
Arthur Schopenhauer
40%-os.
Abbahagyom, nem bántom én, nem is akarom őt a saját stílusában minősíteni. Éljen boldogan. :)
Hurrá. Én is sok jó közmodást tudok.
Egyéb? :)
Ez igaz. :)
Senki sem tökéletes.
Valóban idézet.
Én legszívesebben Kurt Vonnegut-tól idézek:
"A megfeszített Föld bolygó,
ha megtalálná hangját,
és értené az iróniát,
akár azt is mondhatná
arról, ahogy tönkretesszük:
"Bocsásd meg nekik, Atyám,
Nem tudják, mit cselekszenek."
Az irónia az lenne,
hogy tudjuk,
mit teszünk."
"A legnagyobb igazság, amivel szembe kell néznünk - s ami valószínűleg megfoszt életem hátralévő részében a jókedvre való hajlamtól - az, hogy szerintem az emberek le se szarják, hogy fennmarad-e ez a bolygó, vagy sem. Nekem úgy tűnik, mintha mindenki úgy élne, mint a Névtelen Alkoholisták: egyik napról a másikra. És mintha mindenkinek elég lenne még néhány nap. Nagyon kevés olyan embert ismerek, aki az unokái világáról álmodozik."
"Közeli rokonaink, a gorillák, az orangutánok, a csimpánzok és a gibbonok mindig is nagyon jól elvoltak úgy, hogy csak nyers növényeket ettek, míg mi nemcsak hogy meleg ételeket készítünk, de mára, alig kétszáz év alatt, szinte teljesen elpusztítottuk ennek az egykor egészséges bolygónak a létfenntartó rendszerét - főleg azzal, hogy termodinamikai dáridót rendeztünk az ásványi energiahordozókkal."
"Mindnyájan függők vagyunk az ásványi energiahordozóktól, méghozzá a tagadás fázisában lévő függők. És mint oly sok függő, akinek nemsokára szembesülnie kell a kegyetlen igazsággal, a vezetőink erőszakos bűncselekményeket követnek el, hogy megszerezzék azt a keveset, ami még függőségünk tárgyából megmaradt."
"Úgy tékozoltuk bolygónk természeti kincseit, a levegőt és a vizet, mintha nem lenne holnap, s így már nem is lesz."
"Az evolúció felőlem elmehet a pokolba. Hatalmas tévedés vagyunk. Egyetlen évszázadnyi közlekedési őrjöngéssel halálos sebet ejtettünk ezen a kedves, életadó bolygón - az egyetlenen az egész Tejúton. A kormány hadat visel a drogok ellen, nem igaz? Akkor menjen neki a kőolajnak is. Beszéljen arról, milyen káros a kőolaj bódulata! Ez aztán a káros bódulat! Ha tankolunk egy keveset az autónkba, akár száz mérföldet is megtehetünk óránként, elüthetjük a szomszéd kutyáját, és cafatokra téphetjük a légkört."
Kérdező. A liberalizmus szerinted rossz?
Hát lássuk.
Gyerekmunka megszüntetése
Munkanélküli segély
Szociális ellátások
Törvény előtti egyenlőség
Nők egyenjogúsága
Ezek szerinted, rossz, bűnös eszmék? Az emberiség rákos elfajzásai?
Te örülnél neki, ha a 10 gyereked napi 16 órában húzná a bányában a szenes csillét?
Ügye, azt mondanád, áh, hülye elfajzott liberálisok, minek a gyerek munkát tiltani? Jó tesz neki az a csille húzás!
Minek az öregeknek nyugdíj? Ha már nem tud dolgozni forduljon csak fel!
A nők meg...nekik meg kuss és kész!
Aki meg másként gondolkodik, verjük meg, zárjuk börtönbe!
Szólászabadság? Áh, az se legyen! Senki ne merje a hatalmat bírálni!
Vallásszabadság? Ugyan már, mindenkinek egy hit, és kész!
Gondolom ezzel egyetértesz, ha már ennyire utálod a liberalizmust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!