Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fuck Capitalism? Te hogy...

Fuck Capitalism? Te hogy gondolod?

Figyelt kérdés
Én úgy hogy egy kizsákmányoló rendszer!
2010. dec. 19. 16:42
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/147 A kérdező kommentje:

Nekem nem a pénz a legfontosabb!

De a kapitalizmusnak ez a fő mozgató rugója!És ha nem vagy versenyképes és gátlástalan,akkor éhen döglesz.Nem kedvez a tisztességes embereknek,mert azokat használja ki.Engem nem érdekel a pénz,inkább éhen halnék minthogy elmenjek egy multihoz dolgozni és szívja a vérem.

2010. dec. 19. 20:48
 82/147 A kérdező kommentje:

Én nem élek úgy ,ahogy azt a sztereotipiádban rám szeretnéd húzni!

Nem akarom rád húzni,de azt vettem ki a szavaidból hogy te szerinted ez normális és így van rendjén.

2010. dec. 19. 20:50
 83/147 A kérdező kommentje:

légy szerelmes és mond

Elöbb vagyok szerelmes mint egy gátlástalan szargombóc!!!

Szégyen a szerelem?Szerintem az a szégyen ami itt folyik.

2010. dec. 19. 20:53
 84/147 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Akkor is kizsákmányoló!Akárki akármit mond,még ha nem is rendelkezem professzori végzetséggel!Ehhez nem kell zseninek lenni,hogy az ember észre vegye hogy hova tart a világ,de legfőképpen az országunk!"

Nezd meg a regi "kapitalista" orszagokban milyen eletszinvonalon elnek az emberek! Svajc, Norvegia, Luxemburg stb. is egy "szemet kizsakmanyolo" nyomorba donto orszag! Magyarorszagon jelenleg nincs kapitalizmus es nincs kifejlett piacgazdasag sem. Ugyanis Magyarorszagon meg nem fejlodott ki a kapitalista reteg nezd meg a TOP 100 Magyar gazadag vagyonat es nezd meg ugyaezt Ausztriaban illetve mas Nyugati orszagban. Sokkal tobb a gazdag ember joval nagyobb vagyonokkal ezaltal a kozosbe is joval tobbet tesznek stb. Magyarorszagon meg mindig oriasi az allami dolgozok aranya /ami a kapitalizmus ellentetje!/ es ez is oriasi terhet ro az orszagra. ha megnezed a keves munkavallalo kozul hanyan termelnek akkor lathatod milyen kevesen! Az orszagnak emiatt hatalmas a kiadasi oldala de ugye ezt megprobalja kompenzalni ilyen olyan adokkal bevetelekkel es ezzel erosen leszukiti az emberek fogyasztasi oldalat is, ez a kapitalistank a leheto legrosszabb dolog ugyanis nincs fizetokepes kereslet ezaltal nem tudnak tobbet termelni es eladni. Es akkor ott van, hogy jelenleg kb 700-750 ezer allami alkalmazott van es rengeteg olyan allami hely ahol kedvezmenyes nyugdijjal mehettek mehetnek nyugdijba az illetok /nem a kis tuzolto vagy az utcan leszolgalt rendorok jelentik a gondot/ hanem akiki magas poziciobol irodabol mentek 40 50 evesen kedvezmennyel nyugdijba maximum osszeggel! Ok is viszik rendesen a penzt hiszen helyettuk ujabb allami alkalmazott kell stb stb stb.

Szoval ha megnezed ezen nyugdijaosk szamat es az alkalmazottak szamat lehet, hogy 1,5 millios nagysagrendet kapsz ilyen pazarlas sose volt divat a nyugati kapitalista orszagokban. Ott keves a kozalkalmazott es nagyon szuk korben kaptak nyugdijkedvemenyt. Na persze szukseg van allami alkalmazottakra de nem ennyire es nem ennyi kedvezmenyes helyre!

2010. dec. 19. 21:05
 85/147 A kérdező kommentje:

ma 21:05

Igen értem én!Akkor azt mondod hogy csak a mi országunkban tünik kizsákmányolásnak az alacsony fízetés miatt?

2010. dec. 19. 21:15
 86/147 anonim ***** válasza:
81%
"Szégyen a szerelem?" Te teljesen hülye vagy,ha ezt komolyan kérdezed! Egyébként úgy gondolom ,mint az elöttem hozzászóló,itt nincs igazi kapitalizmus,nézz körbe a Európa gazdagabbik felén. Vagy mennyki Kubába! Na ott találsz elnyomást!
2010. dec. 19. 21:41
 87/147 anonim ***** válasza:
63%

Te mondtad: "Miért jó az hogy minden a pénzre épül és az a legfontossabb az emberek életében?"

Erre mondtam,hogy mond azt ,hogy pl a szerelem a pénzre épül! Arra épül? Nem! Tehát nem épül minden a pénzre! Mindent a szádba kell rágni? Ne haragudj,de szövegértelmezésed egy ovodáséval vetekszik!

2010. dec. 19. 21:46
 88/147 anonim ***** válasza:
89%

"de legfőképpen az országunk!"

Na tanulmányaim után ezért akarok elmenni.

2010. dec. 19. 23:19
 89/147 anonim ***** válasza:
63%

" hugyért szarért dolgozik a tescoba"

Jobb lenne ha nem lenne munkájuk?

És mi van azokkal akik nem itt dolgoznak hanem normális helyen ahol jobb fizetést adnak ennél?

2010. dec. 19. 23:24
 90/147 anonim ***** válasza:
63%

"rabszolga sorsra vannak kényszeritve"

Ütik őket korbáccsal, nem mehetnek haza?

2010. dec. 19. 23:26
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!