Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fuck Capitalism? Te hogy...

Fuck Capitalism? Te hogy gondolod?

Figyelt kérdés
Én úgy hogy egy kizsákmányoló rendszer!
2010. dec. 19. 16:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/147 anonim ***** válasza:
42%

Kedves kérdező ezt te mondtad:"Ez egy modernizált rabszolgaság,demokráciának álcázva( ...)"

Mit szeretnél inkább valódi demokráciát vagy gyilkosságok által megvalósított kommunizmust?

2010. dec. 19. 17:28
 22/147 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom hogy ez a rendszer elöbb utobb kártyavárként fog összeomlani!
2010. dec. 19. 17:28
 23/147 anonim ***** válasza:
58%
Sallangok helyet nem válaszolnál mégis inkább a feltett kérdésre?
2010. dec. 19. 17:29
 24/147 A kérdező kommentje:
Szerintem meg azok az emberek a naivak akik mind ezt a sok maszlagot beszopják!Én szerintem teljessen normálissan gondolkodom hogy a kapitalizmus kiöli az emberből az érzéseket és a hova tartozást.Láttam már ezért családokat tönkre menni!
2010. dec. 19. 17:34
 25/147 anonim ***** válasza:
62%

"De viszont szerintem lenne köztes megoldás,ha mindenki elülni a pic.sáján és nem akarna még többet."

Nem érted, hogy ilyen sose lesz mert a génekben van. A gének miatt van kapitalizmus, pénzimádat, környezetszennyezés ha így jobban tetszik!

"Már megvan a megoldás mindenre,csak valaki a föld felszínével teszi őket egyenlővé."

Én nem hiszek a konteókban! Annyire akadályozzák, hogy a Toyota, a GM és a BMW is milliárdokat ölnek bele! És hol van meg a megoldás? Mond már el nekem! Az egész az akkumlátorok hatékonysága miatt nem terjed még.

"Vissza mennék abba az időbe,megnyugodhatsz és szerintem sok ember pakolgatna téglát mezitláb hogy egyeltalán legyen mit ennie!Ne hasonlitsd össze azt ami 60 vagy 70 évvel ezelött volt!"

Mert szerinted 60-70 évvel ezelőtt minden jobb volt? A dédapámnak, ha még élne akkor lenne hozzád egy-két keresetlen szava. Betegen halt meg, a sok munkától. Én inkább dolgozom egy irodában "adósrabszolgaként". Maradjunk ennyiben.

2010. dec. 19. 17:35
 26/147 anonim ***** válasza:
42%
Értem! Tehát,Mit szeretnél inkább valódi demokráciát vagy gyilkosságok által megvalósított kommunizmust?
2010. dec. 19. 17:35
 27/147 anonim ***** válasza:
"Ne hasonlitsd össze azt ami 60 vagy 70 évvel ezelött volt!" Mért ne tegye?
2010. dec. 19. 17:40
 28/147 anonim ***** válasza:
66%

"Szerintem meg azok az emberek a naivak akik mind ezt a sok maszlagot beszopják!"

És te nem maszlagot szopsz be? Azokat a maszlagokat, amik állandóan minden mögött valami világméretű összeesküvést sejtetnek?

"Én szerintem teljessen normálissan gondolkodom hogy a kapitalizmus kiöli az emberből az érzéseket..."

Káin és Ábelről hallottál? Ott is a kapitalizmus volt a hunyó, ugye?

"...és a hova tartozást.Láttam már ezért családokat tönkre menni!"

Milyen hovatartozásról beszélsz? A nemzetiről? Ami a 19.század előtt még egy kósza gondolat sem volt. Na mit gondolsz a Magyar Királyságban hogy fért meg annyi nemzetiségi? Nem volt nacionalizmus, akkor még!

Milyen családtönkremenetelekről beszélsz? Régebben jobb volt? A kommunizmus alatt is ugyanúgy félrek.úrtak az emberek mint ma, csak akkor nem vált ezért, hanem ivással oldották meg a dolgot. Tudom miről beszélek! Az egész falum idős lakosságának kb. a 80%-a alkoholista, ők így rendezték a családi problémákat. És amúgy is miért baj a válás? Miért kellene együtt élnek egy olyan nővel akivel nem bírok kijönni? Az állandó veszekedés jót tesz a gyerekeknek?

Veszett ügyért harcolsz, ha nem vennéd észre...

2010. dec. 19. 17:42
 29/147 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, próbálok választ adni neked. Ahhoz, hogy egy társadalom egészségesen működjön, három alapdologra van szükség.

1, Szabadság.

Ne akarjon semmilyen hatalom mindenkit homogenizálni. Aki másképp szeretne élni, mint mások, az nem jobb, és nem rosszabb, csak más. Akinek újító ötletei vanna, legyen meg a készség annak fogadására. Sokan akarják megváltoztatni a világot. Az ilyen ötletek nagy része baromság, de a kisebb részük viszi előre a világot. Amíg az ember nem bánt másokat, tegye azt, amit jónak lát. Véletlenül sem arról van szó, hogy bárki bármit tehessen.

2, Igazságosság.

Minden ember egyenlő, azonos jogokkal születik. Legyen mindenkinek minél jobb lehetősége, hogy felemelkedjen, ha nem túl szerencsés körülmények közé került, akár önhibájából, akár azon kívül. Véletlenül sem arról van szó, hogy mindenkinek azonos színvonalon kell élnie. Ha két ember azonos helyzetből indul, de az egyik többet tesz a jövőjéért, akkor logikus, hogy több jusson neki.

3, Kiszámíthatóság.

Az ember nem szereti, ha felépít valamit, és egyszercsak megváltoznak a szabályok, és kihúzzák a lába alól a talajt. Fontos, hogy meglegyen az a biztonság, hogy amiért megdolgozunk, az valóban a miénk lesz. Ésszerű változtatásokra lehet szükség, de közben figyelembe kell venni, hogy akiket érint, hogy tudnak reagálni a változásokra.

Tökéletes megoldáás nincs, de én úgy látom, akkor jó egy rendszer, ha mindhárom elv érvényesül benne, és elég széles tömegben megvan a késztetés, hogy ne hagyják egyiket sem borulni.

A személyes véleményem az, hogy minden hibája ellenére a kapitalizmus az a rendszer, amiben ezek az elvek a leginkább érvényesülnek. Nem mondom, hogy nincs jobb, de nem ismerek jobbat. Ha tudsz ilyet, akkor ne filmcímeket mondj, hanem vázold az általad elképzelt rendszert. Szivesen meghallgatom, és elgondolkodom rajta.

Azt látom, hogy egy rabszolgának vagy egy jobbágynak sokkal rosszabbak voltak a lehetőségei arra, hogy a társadalom anyagilag és erkölcsileg megbecsült tagja lehessen, mint egy minimálbérért dolgozó alkalmazottnak. A világ tele van lehetőségekkel, csak meg kell ragadni. Nehézségek is vannak, de legalább nem tiltja senki, hogy tegyél valamit magadért és a családodért. Az olyan erőszakosan bevezetett rendszerek, mint pl a kommunizmus volt, meg durván sértenek legalább egyet a fenti alapértékek közül. Tényleg nem állítom, hogy nincs jobb a kapitalizmusnál, csak én nem ismerek olyat.

Ha a téma komolyan érdekel, ajánlom figyelmedbe Richard M DeVos "Campassionate capitalism" című könyvét.

2010. dec. 19. 17:43
 30/147 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Tetszik a hozzászolásod!De nem írom le a véleményem,mert úgy is csak fikázná mindenki,ahogy eddig is tették hogy én mégis hogyan gondolom!Meg az egy baromság,mert ezt senki nem fogja megáltoztatni ez így marad és kész!Miért ne lehetne változtatni?Miért kell mindig azt csinálni amit a másik?Ha nekem nem tetszik?Ha régen az őskorban és az ókorban így gondolkodtak volna,akkor még most is ott tartananánk!

2010. dec. 19. 18:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!