Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Fuck Capitalism? Te hogy...

Fuck Capitalism? Te hogy gondolod?

Figyelt kérdés
Én úgy hogy egy kizsákmányoló rendszer!
2010. dec. 19. 16:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/147 anonim válasza:
Sziasztok!Hát igen,ez a mai világban az eggyik legfájóbb pont.Beszélni tudunk róla,de bele szólni nem.Ahol a pénz van,ott van sajnos az igazság.Gyakorlatilag minden a pénzről szól.Minél hamarabb meggazdagodni,még akkor is ha másokat ezzel a földdel teszünk egyenlővé.De kérdéses ha te,vagy én,vagy valaki más kerülne ebbe a helyzetbe akkor vajon hogy döntenénk?Melyik oldalra állnánk??Sajnos mi a rossz oldalra kerültünk.A rendszerváltás 8 000 000 embernek rossz lett,és 2 000 000 embernek gazdagságot hozott.Elvették a népektől a termékeny földjüket,és később vissza adtak nekik olyan földet amin még a tarack sem termett meg.Csak azért hogy az uraknak kedvezzenek a jó földekkel.Én részemről ezeket a pénzéhes hiénákat belelőném a dunába,mindenfajta előitéletektől mentesen.De egyszer elnyerik a méltó büntetésüket.
2010. dec. 19. 17:04
 12/147 anonim ***** válasza:
Nincs jobb verzió! Az államnak feladata,hogy kordában tartson,szabályozzon a versenyben,segítsen egy kicsit az elnyomottakon ,szegényeken,a művészetet ne hadja elveszni... Ezeken a fékeken kívűl,lenne erősebb kutya kapitalizmus. Kommunizmus? Nincs vele baj. Törzsek közt remekül működik! Itt nem fog!
2010. dec. 19. 17:05
 13/147 A kérdező kommentje:

De egyszer elnyerik a méltó büntetésüket.

Úgy legyen!Pusztuljon az összes féreg!

2010. dec. 19. 17:08
 14/147 anonim ***** válasza:
bocsánat*ezek a fékek nélkül lenne CSAK IGAZÁN! De így is hasonló van. Mindíg így volt,csak az elnyomott,elnyomó,üldözött,üldöző szerepe váltakozik,de a középutak mértéke talán segít az érték felálításban! Azért lehet rangsorolni is ,annyi minden volt,királyság,fasizmus,demokrácia,Horty rendszer,tanács köztársaság ,törzsi rendszer stb...
2010. dec. 19. 17:08
 15/147 A kérdező kommentje:
Én ezt nem akarom elhinni hogy nincs jobb megoldás!De lennie kell,mert ez így nem mehet tovább!Ez egy modernizált rabszolgaság,demokráciának álcázva és elöbb utobb a rabszolgák felfognak lázadni és akkor lesz ne mulass!
2010. dec. 19. 17:10
 16/147 anonim ***** válasza:
79%

De egyszer elnyerik a méltó büntetésüket.

Úgy legyen!Pusztuljon az összes féreg!

Jah pl.:Szent István kirlyunk mikor fogja megkapni a népírtásáért? Vagy Kádár? Sajnos a kommunisták is mesianisztikusan gondolkodnak!:(

2010. dec. 19. 17:10
 17/147 anonim ***** válasza:
100%

Láttam a zeitgeist! Sok benne a csúsztatás és csak részigazságok vannak benne! Amúgy a Vénusz Projekt lenne a megoldás? Ugyan már! Naívabb vagy mint gondoltam. Abból a társadalomból nem kerülhetnek ki "hiénák"? Az egy dolog, hogy a nevelés miatt tartunk sok dolgot fontosnak és természetesnek, de mint mondtam a génkeinkben van az uralkodni vágyás, stb... Ez utópia.

Akkor lehetne róla beszélni, ha lehetne a géneket manipulálni, ami majd talán egyszer megvalósul, de ez már tudomány...

2010. dec. 19. 17:11
 18/147 anonim ***** válasza:
100%

"Én ezt nem akarom elhinni hogy nincs jobb megoldás!"

Hát pedig jobb lesz, ha hozzászoksz! Te egy olyan rendszert favorizálsz, ami tökéletes, ahol minden egyensúlyban van. De ilyen nincs, mivel az ember közel sem tökéletes - ergó az általa kitalált társadalmi és gazdasági rendszerek sem azok, mindegy hogy Jacque Fresco vagy John M. Keynes találta is ki azokat.

"De lennie kell,mert ez így nem mehet tovább!Ez egy modernizált rabszolgaság,demokráciának álcázva és elöbb utobb a rabszolgák felfognak lázadni és akkor lesz ne mulass!"

Milyen nemulass? Mer ne is haragudj, de sokkal jobb dolguk van a mai embereknek, mint régebben. A dédapám 10 évesen mezitláb dolgozott a helyi téglagyárban, hogy meg legyen a mindennapi betevőre. Ha hallani téged, úgy orrba vágna hogy a fal adná a másikat. Amíg otthon, kényelmesen internet előtt ülve irogatod ezeket, addig én nem hiszem hogy olyan rosszul megy a sorod.

2010. dec. 19. 17:18
 19/147 A kérdező kommentje:
Jó most a Zeitegist egy kicsit tulzás volt ez igaz.De viszont szerintem lenne köztes megoldás,ha mindenki elülni a pic.sáján és nem akarna még többet.Az a baj hogy már az auto ipar is így rendezkedett be,nézd meg a régi autókat,van ami 20-25 éves és még mindig megy.De a mai autokat 5 évre csinálják,5-6 éveseken már jönnek elő a gondok.Most ez csak egy példa volt,de még sorolhatnám az élelmiszerektől elkezdve millió dolgot.A zeitgeist meg pont erről beszél hogy simán lehet csinálni 50 évre is autót.Ami kitartana életed végéig.Ezzel megovnád a környezetet is,Vagy ott van a gyogyszeripar,azt hiszed nincs meg a rák ellenszere?Már rég megvan.Az a biznisz nekik ha valaki halldoklik.Ezt ne mondja nekem senki jogy ez normális!Vagy ott van a ki ölte meg az elektromos autót címü dokumentumfilm.Már megvan a megoldás mindenre,csak valaki a föld felszínével teszi őket egyenlővé.De eljön majd az igazság pillanata és ezek az emberek a pokol tüzén fognak égni!
2010. dec. 19. 17:24
 20/147 A kérdező kommentje:

A dédapám 10 évesen mezitláb dolgozott a helyi téglagyárban

Vissza mennék abba az időbe,megnyugodhatsz és szerintem sok ember pakolgatna téglát mezitláb hogy egyeltalán legyen mit ennie!Ne hasonlitsd össze azt ami 60 vagy 70 évvel ezelött volt!

2010. dec. 19. 17:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!