Az izraeliek miért nem akarnak egy egyállami, demokratikus, nem etnikai alapú, közös, szabad Palesztinát?
Izrael gondosan ügyel arra, hogy a zsidók többségben legyenek Izraelben (most kb. 80% az arányuk). Ezért üldözött el anno szinte minden palesztint, majd nagyon keveset engedett vissza, nem engedi vissza a menekülteket, akadályozza az arab bevándorlást, nem ad állampolgárságot a megszállt és gyakorlatilag bekebelezett területeken élő araboknak (és Gázának sem), stb.
Miért olyan fontos egy etnikailag zsidó többségű állam? Ha Izrael demokratikus lenne, akkor jól élhetne kb. 12-15 millió arab is (a menekültekkel együtt), nem gettókban, rettenetes körülmények, lelki terror közepette. Lennének az elmúlt 75 év miatt atrocitások, de erről ők tehetnének, és védekezhetnének, mint a dél-afrikai fehérek (pl. elkerített falakkal, kivándorlással).
A nemzetközi zsidóság nem lenne veszélyben globálisan. És ott van Amerika vagy a nyugati országok, amelyek védenék őket, és az USA is erősen cionista. Így viszont veszélyben vannak sokan az emberiségben, az arabok, irániak, az USA már 5-10 millió embert megölt ebben az évszázadban, Irán, Líbia, Afganisztán vagy Szíria (vagy Ukrajna) tönkre van téve.
Vagy a jövőben nagy veszély fenyegethetne egyes diaszpórákat, ha nem lenne mögöttük Izrael nukleáris kapacitása? Pl. ha az USA-ban antiszemita erők kerülnének hatalomra, vagy a következő világháborúban, és ezért megéri elnyomni a palesztinokat?
"A nácik keresztényellenes, materialista-ateista voltát alátámasztó történészek írásai pedig Routledge és az Oxford University Press kiadóknál jelentek meg, amelyek éppen a legnagyobb presztízsű tudományos kiadók közé számítanak globálisan."
Ez nem bizonyíték hanem állítás. A bizonyíték az általam mutatott demográfiai adatok, statisztika ami azt bizonyítja hogy a nácik keresztények voltak.
Értelmi fogyatékisnak kéne lenned hogy ilyen szinten ne legyél képes szöveget értelmezni. Szóval csak direkt játszod a hülyét. Mégis minek?
"Nézd már meg a magyar településszerkezet pusztulását már az 1400-as, 1500-as évektől."
Akkor nézd meg ugyanezt a 17. század végén. Még nagyobb pusztítást fogsz látni amiért a Habsburgok a felelősek.
"Ez nem bizonyíték hanem állítás"
Tudományos szakcikkekben publikált, ellenőrzött tudományos munka a lehető legerősebb bizonyíték. Ezzel szemben állnak a te szánalmas hazugságaid.
"Te igen. Tényeket tagadni, provokálni és hazudozni, amíg ki nem tiltottak. Csak ez alatt a kérdés alatt is eddig 21 kommented szedtem csokorba, amit reggel prezentálok is a moderátorok felé."
Milyen indokkal? Hogy nem tetszik neked az igazság? :)
"Akkor nézd meg ugyanezt a 17. század végén. Még nagyobb pusztítást fogsz látni"
Épp ellenkezőleg. A török elnyomástól végre felszabadult vidékek pont hogy szinte kivétel nélkül fellendülésnek indultak. A történelem megint rádcáfol. Ki lepődött meg? Én nem.
"Milyen indokkal?"
Provokáció, hazudozás.
# 167
IDÉZLEK: "Nem azt kérdeztem hol hanem hogy mi a bizonyíték?"
Te ennyire tudatlan vagy?
Payne, Stanley, A History of Fascism, 1914–1945, Routledge 1996: 9. oldal
Laqueur, Walter, Fascism: Past, Present, Future, 1996 Oxford University Press: 41. oldal
Griffin, Roger, Fascism, Totalitarianism and Political Religion, 2005 Routledge: 7. o.
Maier, Hans and Jodi Bruhn Totalitarianism and Political Religions, 2004 Routledge: 108. o
Ezekben a szakirodalmakban írják le a tudományos szakemberek, a történészek, hogy milyen bizonyítékok alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a nácik materialisták és ateisták voltak.
Az, hogy Te ezt nem fogadod el, senkit sem érdekel, mert a világban elfogadják. PONT.
"Hát nem. Elég konkrét hitvallása van a kereszténységnek, értelemszerűen ezek megvallása és megtartása tesz kereszténnyé valakit.
Csak nyilván ez megint egy olyan, a való világból származó tény, ami a mesevilágodba nem illik bele. Pech. Talán ne egy mesevilágban akarj élnj!"
Akkor ezzel azt is mondod hogy Magyarországon max 5% a valós keresztények száma? :) Mert kb ennyi lehet a gyakorló keresztény. A hitvallás irányzatonként változó.
"Ja, vitánk volt, csakhogy én abban sehol sem állítottam, hogy a nácibarát francia tábornok mentette meg zsidókat a deportálástól."
Én azt állítottam hogy a marokkói szultán mentette meg a zsidókat. Akkor ezek szerint te is ezt állítottad? Akkor mit vitattál ? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!