Az izraeliek miért nem akarnak egy egyállami, demokratikus, nem etnikai alapú, közös, szabad Palesztinát?
Izrael gondosan ügyel arra, hogy a zsidók többségben legyenek Izraelben (most kb. 80% az arányuk). Ezért üldözött el anno szinte minden palesztint, majd nagyon keveset engedett vissza, nem engedi vissza a menekülteket, akadályozza az arab bevándorlást, nem ad állampolgárságot a megszállt és gyakorlatilag bekebelezett területeken élő araboknak (és Gázának sem), stb.
Miért olyan fontos egy etnikailag zsidó többségű állam? Ha Izrael demokratikus lenne, akkor jól élhetne kb. 12-15 millió arab is (a menekültekkel együtt), nem gettókban, rettenetes körülmények, lelki terror közepette. Lennének az elmúlt 75 év miatt atrocitások, de erről ők tehetnének, és védekezhetnének, mint a dél-afrikai fehérek (pl. elkerített falakkal, kivándorlással).
A nemzetközi zsidóság nem lenne veszélyben globálisan. És ott van Amerika vagy a nyugati országok, amelyek védenék őket, és az USA is erősen cionista. Így viszont veszélyben vannak sokan az emberiségben, az arabok, irániak, az USA már 5-10 millió embert megölt ebben az évszázadban, Irán, Líbia, Afganisztán vagy Szíria (vagy Ukrajna) tönkre van téve.
Vagy a jövőben nagy veszély fenyegethetne egyes diaszpórákat, ha nem lenne mögöttük Izrael nukleáris kapacitása? Pl. ha az USA-ban antiszemita erők kerülnének hatalomra, vagy a következő világháborúban, és ezért megéri elnyomni a palesztinokat?
# 150
IDÉZLEK: "Te konkrétan minden kérdésnél hazudsz. Legutóbbi kérdésnél azt hazudtad hogy a Marokkói zsidókat a nácibarát francia tábornok mentette meg a deportálástól."
Akkor légy szíves, másold már be ide, továbbá azt is, hogy mikor és pontosan melyik számú hozzászólásomnál írtam én ilyet.
NA MOST MEGINT LEÉGTÉL, MERT SOHA SEMMIKOR.
Mert nem tudod idemásolni, hogy Kürasszír mondjuk a # 34-es hozzászólásánál, ennél és ennél a kérdésnél ezt állította.
Mert én ilyet soha nem állítottam.
És ugye Te sem tudod megadni a pontos hozzászólást, mert nincs is ilyen tartalmú hozzászólásom.
"A náci párttagoktól kifejezetten elvárta a náci vezetés, hogy ne legyenek keresztények, ne járjanak templomba."
Hazugság. Nem volt ilyen elvárás. Ráadásul több millió ember esetében ez megmutatkozott volna a statisztikában de az azt mutatja hogy 1939-ben is közel 100% keresztény volt a lakosság.
"Hitler pedig nem volt hívő, gyakorló keresztény, számtalan forrás támasztja alá, hogy nyíltan hangoztatta, idő kérdése és megsemmisíti a kereszténységet."
Mégha ez igaz is, nem változtat azon a tényen hogy a nácik keresztények voltak.
"A náci alvezérek között EGYETLENEGY GYAKORLÓ KERESZTÉNY SEM VOLT."
Nem kell hogy gyakorló keresztény legyen. Elég ha kereszténynek vallja magát. Ma Magyarországon jó ha van 5% gyakorló keresztény de mégis sokkal többen vallják magukat kereszténynek ahogy a nácik is.
"Nem kell hogy gyakorló keresztény legyen"
Dehogynem. Különben mitől lenne keresztény? Te tényleg ilyen hülye vagy?
"Mivel a Habsburgok sosem nyomorították meg olyan szinten az országot, hogy egy szabadságharcra se legyen képes, ellentétben a törökökkel. A történelem sem megy?"
Szintén hazugság. Nem volt semmiféle megnyomorítás. Sőt a törökök alatt terjedt el a reformáció Magyarországon. A Habsburgok üldöztek, gyilkolták a protestánsokat a törökök viszont szabad vallásgyakorlást engedtek mert az iszlám ezt írja elő.
# 150
IDÉZLEK: "És hol a bizonyíték? Láthatod én bizonyítottam." ÉS:
"Attól lesz tudományos ha bizonyítják, amit én megtettem, de az illető akire hivatkozol, nem tette."
Hú, de tudatlan vagy.
szabályszerűen le van hivatkozva abban a Wikipedia szócikkben, hogy mely történész pontosan mely tudományos művében szerepel, még az is, hogy hányadik oldalon.
EZÉRT TUDOMÁNYOSAN ALÁTÁMASZTOTT, MEGALAPOZOTT, AZAZ HITELES.
LÁSD:
Payne, Stanley, A History of Fascism, 1914–1945, Routledge 1996: 9. oldal
Laqueur, Walter, Fascism: Past, Present, Future, 1996 Oxford University Press: 41. oldal
Griffin, Roger, Fascism, Totalitarianism and Political Religion, 2005 Routledge: 7. o.
Maier, Hans and Jodi Bruhn Totalitarianism and Political Religions, 2004 Routledge: 108. o.
"Ahogy az sem következik a terroristák indíttatásaiból, hogy nem muszlimok. Komolyan nem tűnik fel hogy a saját elveidet hazudtolod meg minden kommenteddel? Hisz a vádaskodásodban és terroristamosdatásodban is folyamatosan kettős mércét alkalmazol."
Hol itt a kettős mérce? A nácik mind kereszténynek voltak, terroristából meg van midenféle vallású meg ateista.
"Nem volt semmiféle megnyomorítás. "
Nyilván pusztítani a magyarokat, teljes településeket kiirtani, tömegeket rabszolgának elhurcolni a muszlimok értelmi szintjén nem számít megnyomorításnak. Itt Európában igen.
"Hol itt a kettős mérce?"
Pl itt:
"A nácik mind kereszténynek voltak"
Még a saját linkjeid sem állítttak ilyet. Egy aljas, hazug ember vagy. Szánalmas.
# 150
A nácik keresztényellenes, materialista-ateista voltát alátámasztó történészek írásai pedig Routledge és az Oxford University Press kiadóknál jelentek meg, amelyek éppen a legnagyobb presztízsű tudományos kiadók közé számítanak globálisan.
"Mert a török a hódoltságból előzte és megsemmisítette a magyar nemességet, a magyar uralkodó osztályt, így tudatosan egy tehetetlen, "csonka társadalmat" hozott létre. A török nem tűrt meg magyar fegyveres erőt a hódoltságban."
Ezt már sokszor behazudtad és mindig el is mondtam hogy a lázadáshoz nem kell nemesség. Számtalanszor volt parasztlázadás mindenfelé. Ha rossz lett volna a helyzetük a parasztság fellázad a törökök ellen de nem tette.
"Mellesleg a Királyi Magyarország minden fejlettségi, gazdasági mutatóban magasan verte mind Erdélyt, mind a hódoltságot, az ország jövedelmeinek kéátharmadát adta."
Aha, annyira jó volt hogy a Habsburgok konzerválták a feudalizmust Magyarországon a 19.század második feléig. Mikor Európában ipari forradalom volt itt még feudalizmus, jobbágyok meg földesurak.
"És ugye Te sem tudod megadni a pontos hozzászólást, mert nincs is ilyen tartalmú hozzászólásom."
Tagadod hogy volt egy vitánk amiben az volt a kérdés ki mentette meg a marokkói zsidókat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!