Az izraeliek miért nem akarnak egy egyállami, demokratikus, nem etnikai alapú, közös, szabad Palesztinát?
Izrael gondosan ügyel arra, hogy a zsidók többségben legyenek Izraelben (most kb. 80% az arányuk). Ezért üldözött el anno szinte minden palesztint, majd nagyon keveset engedett vissza, nem engedi vissza a menekülteket, akadályozza az arab bevándorlást, nem ad állampolgárságot a megszállt és gyakorlatilag bekebelezett területeken élő araboknak (és Gázának sem), stb.
Miért olyan fontos egy etnikailag zsidó többségű állam? Ha Izrael demokratikus lenne, akkor jól élhetne kb. 12-15 millió arab is (a menekültekkel együtt), nem gettókban, rettenetes körülmények, lelki terror közepette. Lennének az elmúlt 75 év miatt atrocitások, de erről ők tehetnének, és védekezhetnének, mint a dél-afrikai fehérek (pl. elkerített falakkal, kivándorlással).
A nemzetközi zsidóság nem lenne veszélyben globálisan. És ott van Amerika vagy a nyugati országok, amelyek védenék őket, és az USA is erősen cionista. Így viszont veszélyben vannak sokan az emberiségben, az arabok, irániak, az USA már 5-10 millió embert megölt ebben az évszázadban, Irán, Líbia, Afganisztán vagy Szíria (vagy Ukrajna) tönkre van téve.
Vagy a jövőben nagy veszély fenyegethetne egyes diaszpórákat, ha nem lenne mögöttük Izrael nukleáris kapacitása? Pl. ha az USA-ban antiszemita erők kerülnének hatalomra, vagy a következő világháborúban, és ezért megéri elnyomni a palesztinokat?
"Akkor ezzel azt is mondod hogy Magyarországon max 5% a valós keresztények száma?"
Nem mondom, mivel nem ismerem a valós keresztények számát. És veled ellentétben nem gyártok hazugságokat. De igen, kevesebb a hívők száma mint akik egy papíron keresztényként vannak nyilvántartva.
Hogy nálad ez is külön magyarázatra szorul, no comment.
"Tudományos szakcikkekben publikált, ellenőrzött tudományos munka a lehető legerősebb bizonyíték. Ezzel szemben állnak a te szánalmas hazugságaid."
A statisztika a legerősebb bizonyíték. A számok nem hazudnak. Én pedig ezt mutattam fel.
"Provokáció, hazudozás."
Hol látsz itt provokációt, hazudozást mikor én vagyok az egyetlen aki statisztikával, tényekkel bizonyítja amit állít?
# 175
IDÉZLEK: "Akkor nézd meg ugyanezt a 17. század végén. Még nagyobb pusztítást fogsz látni amiért a Habsburgok a felelősek."
Nem a Habsburgok a felelősek.
Ugyanis a törököknek nagyobb létszámú hadseregük harcolt akkor Magyarországon, 40 - 50 000 krími tatárral és vagy 20 000 egyéb irreguláris könnyűlovassal.
Ezek sem zsoldot, sem ellátmányt nem kaptak a szultántól, a szabad rablás magyarországi joga volt az egyetlen fizetségük.
Nem elsősorban a nehézkes nyugati vértes lovasság és zártrendi gyalogság tarolta le 1683-1699 között az országot, akik elől a parasztok szekéren, vagy gyalog is könnyen elmenekülhettek, hanem az oszmán haderő villámgyors 60 000 - 70 000 könnyűlovasa, akik elől nem volt menekvés a jobbágyoknak.
"Ezekben a szakirodalmakban írják le a tudományos szakemberek, a történészek, hogy milyen bizonyítékok alapján jutottak arra a következtetésre, hogy a nácik materialisták és ateisták voltak."
De én ezekre a bizonyítékokra vagyok kíváncsi. Mutasd be ahogy én is tettem.
"A statisztika a legerősebb bizonyíték"
Pont, hogy a leggyengébb. Ezt bizonyítottad te is, mikor egy statisztikára hivatkozva kevertél korrelációt kauzációval, amikor értelmezni sem voltál képes hogy kikre vonatkozik, hogy a százalékok mit jelentenek, stb.
"De én ezekre a bizonyítékokra vagyok kíváncsi"
Akkor talán állj neki! Ott vannak bemutatva a források a kommentjében illetve a wikipédia cikkben.
"Nem mondom, mivel nem ismerem a valós keresztények számát. És veled ellentétben nem gyártok hazugságokat. De igen, kevesebb a hívők száma mint akik egy papíron keresztényként vannak nyilvántartva.
Hogy nálad ez is külön magyarázatra szorul, no comment."
Azért tartják kereszténynek őket mert annak vallják magukat és mindenhol ez számít a statisztikába. És hát nyilván azért vallja valaki magát kereszténynek mert annak érzi, mégha nem is gyakorolja minden nap.
"És hát nyilván azért vallja valaki magát kereszténynek mert annak érzi, mégha nem is gyakorolja minden nap."
Nem igazán. Pl anyámék se voltak soha életükben vallásosak, de mivel anno katolikus keresztelőjük volt, a népszámláláskor mindig ezt írták be.
A való világ nagyon nem úgy működik, ahogy te azt elképzeled...
"Nem a Habsburgok a felelősek."
Mi az hogy nem a Habsburgok a felelősek? A 17. század végén a Habsburgok támadtak és a harcok a török hódoltság területén folytak. Akkor szerinted ki pusztított? A törökök a saját falvaikat és városaikat pusztíották igaz? :) Még véletlenül sem a támadó Habsburgok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!