Van olyan ország, ahol vallási szertartással összeadják az LMBTQ+ párokat az alábbi vallások? Támogatnád, hogy itt is legyen ilyen?
Van ilyen is, de én erőszakkal nem támogatnám. Ha az egyház önként nem tudja szívvel-lélekkel támogatni, akkor úgy elég hiteltelen lenne és annyit is érne szerintem.
A polgári esküvő viszont fontos lenne, ezt biztosítania kellene az államnak.
Teljesen röhejesnek találom az egészet. A heteroszexuális férfiak zöme halálosan retteg a házasságtól, és ha nem kényszerítenék bele valahogyan - "véletlenül" besikerült gyerek, csok, hitel stb. - eszükbe nem jutna megnősülni még akkor sem, ha egy adott nő mellett már lehorgonyoztak.
Na most ehhez képest az lmbtqvwzxy emberek saját elmondásuk szerint sem hűségesek, csak a szexre mennek és a futó kapcsolatokra. Ezt nem én mondom, hanem ők maguk. Akkor mégis mi a szent szarért akarnak összeházasodni arra a pár hétre, hónapra? Olyan beteg világban élünk, hogy ezt ép ésszel már nagyon nehéz elviselni.
Röviden:NEM
Nem szeretnék belemenni Bibliai elemzésbe és magyarázatba de ha ezt az egyház engedélyezné eretnekség bűnébe esnének.Ha az állam kényszerítené ki az pedig az egyház belügyeibe történő beavatkozás lenne.
#5.
Melyik országban? De mi van akkor, ha a párnak ez fontos lenne? Nem diszkriminatív? De ugyanakkor az ilyen országokban mi volt az egyházak reakciója egy ilyen törvényre?
#6.
Mert a törvénnyel, társadalommal, politikával kapcsolatos és nem a teológiával, vallásfilozófiával, valláskozmológiával vagy a vallástudományokkal.
#9.
Éppen ez a kérdés. Ez a vallásszabadságot sértené-e egyáltalán, ha sértené, akkor pedig a szabad magánélethez való jog vagy a vallásszabadság az elsődlegesebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!