Miért veszítette el az Osztrák-Magyar Monarchia az első világháborút?
A világháborút úgy kezdtük el, hogy ellenségekkel voltunk körülvéve.
Olaszország, Románia, Szerbia, Oroszország.
Azonban a háború végére már az összes fronton győzelemre álltunk.
- Oroszország kapitulált
- Szerbiát teljes egészében megszálltuk
- Romániának már csak egy parányi része tartotta magát, Bukarestet elfoglaltuk
- Olaszországban megtörtént a Caporettói áttörés, ami az olaszok "Don-kanyarja". Olyan súlyos vereség volt, hogy később a kudarc szinonimája lett az olaszoknál.
Eközben a németek szilárdan tartották a frontot az angol-francia-amerikai-belga hadseregek ellen, és még mindig az általuk meghódított területeken folyt a harc.
Ha minden csatát megnyertünk, miért veszítettük hát el a háborút?
"De koze volt mert a veresegrol volt szo csak annyit emeltem ki hogy az meg nagyobb vereseg volt"
Ez technikailag off, mivel a kérdésre nem válaszoltál vele.
"es talan hasonloan jarnak majd ok is. Csak ez a hasonloan jarnak majd ok is nem tetszet neked.:)"
Az már másodlagos, hogy nem tetszett, mivel a téma már eleve off.
"Nem tagadom csak azt, hogy azon neppe amely egyaltalan azon a teruleten el (szerb, szlovak)"
Az teljesen mindegy. A lényeg, hogy nem a tiéd. Szóval ne legyen ennyire nagy a pofád!
"Tevedsz. Csak akkor ha tenyleg mi okoztuk volna nekik a szenvedest miattunk csatoltak volna kinahoz, torokorszaghoz, spanyolhoz...... "
Elvégre nem tiltakoztunk. :)
"Ja es meg annyit hogy ha a hun is magyar"
De a hun nem magyar.
"Hun legyen gyujtonev"
Ha a magyart legitimálja, hogy a hun gyűjtőnév része, akkor a szlovákot miért nm legitimálja, hogy a szláv gyűjtőnév része?
"megvan hogy as hunoke a Karpat medence szinten gyujtonev hogy aztan az most magyar vagy tenyleg hun reszlet kerdes"
Akkor az miért nem részletkérdés, hogy szlovák, szerb, orosz, bolgár, vagy valami más szláv?
Mert te hivatkozol arra, hogy a szláv csak gyűjtőnév, tehát nem ad jogot. Akkor a hun, mint gyűjtőnév, miért ad jogot?
És, kedves kérdező, jelentsd nyugodtan! :)
Na, végigolvastam. Több mint egy órába telt.
"Igen kepzeld nekik tenyleg viszaadnam meg a felvidek egy reszet a morva nepcsoportnak mert az is tulelte a haborut es kincsiny nepkent elnek Cseh teruleten.Na ezekkel azert elbeszelgetnek osi jogokrol es adnak nekik teruletet.Nem viccelek tenyleg adnek:)"
- És ha "visszaadnád" a keltáknak, mi hol lakjunk például? Menjünk a Góbi-sivatagba?
"nem nem azt akarom elerni hogy te is utald , mindenkinek szive joga de ne iteld el azt aki a rabsagaba sajna mind jobban es joban utalja mert latja nem tortenki semmi pedig tehetnek rolla akar a francia nep is ha akarna:))"
- És te pedig nem támogatod a kutyamenhelyeket, vagy a gólyavédő alapítványokat.
"pont azert utalom oket mert boszualok voltak"
- Ki is beszélt itt lefejezésekről, meg miegymásról?
Ez az ötödik a Jézus által kibővített tízparancsolatból:
"Ne ölj! Ne gyűlöld embertársadat, ne szidalmazd őt! Ha hálát akarsz adni a Teremtőnek, és közben egy embertársaddal haragot tartasz, menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán szólítsd meg a Teremtődet."
Ezek után ne lepődj meg, ha nem teljesülnek az imáid...
"Errol is hallottam nem ma jottem a falvedorol es tudod miert utalom okert mert megvalosithattak volna 1990 utan de...nem tettek:))))"
- Az, hogy '90 után nem történt semmi, jórészt az Antall-kormány miatt volt, mert nem ragadta meg a lehetőséget.
"Nem eppen igy van baratocskam mert ha hozol egy irast abbol az idobol mely egyezik os francia irassal akkor mar van alapod mig nekem is a fokos meg a hunok altal is hasznalt rovasiras"
- Attól hogy két (vagy több) nép közös írást használ, még nem lesznek rokonok.
Mi is latin írást használunk ma, mégsem vagyunk latinok.
"Es tudod miert adnak is valamit az orosznak akar? Mert voltak vezetoik akik segiteni is akartak amit mi roszul kezeltunk aztan megkaptuk a Vas Embertol boszubol modjuk en utalom is otet erte de nem az oroszt mivel mint irtam adot az a nep megerto vezetot is:))"
- Voltak számunkra jótét vezetőik? Például I. Miklós cár 1849-ben, II. Miklós cár 1914-17 között, vagy Hruscsov 1956-ban?
Vagy hogy érted, hogy "adtak megértő vezetőket is"? Mármint a magyaroknak: Rákosit, Kádárt?...
"Az 1956 meg az Usa lelken szarad"
- Még véletlenül sem azokén, akik ölték a nagyapáinkat, ugye?...
"Ha viszont elobb itt lett volna egy nemet allam amit mi elfoglalunk akkor mas volna a helyzet." Keleti Frank királyság. Mai örököseik: Ausztria -> Österreich (azaz "Keleti birodalom").
"Jo de te modod ne valaszolj eroszakkal az eroszakra,"
- És nem is helyes, amit tesznek. De te ugyanezeket tennéd velük, ahogy eddig mondtad.
"valamint nem fogytak el mig mi nekunk nagy lesz a valoszinusege hogy eltununk"
- 90 év alatt a magyarság aránya még mindig nem csökkent jelentősen.
"Tevedsz mert a magyar mint olyan letezett de szlovak nem csak szlav tehat ha lett volna egy gyujtonevunk akkor igaz amit irnal."
- Volt gyűjtőnevünk. Türkök. Azon belül pedig az ogurok.
"Komaromban tobbet is tudnanak mondani errol a meserol majd ha arra jarsz megertheted talan."
- Biztosan. De mi itt egyetlen szót se írtunk erről.
"A keleti finn is "elégséges volt" a Phaisztoszban, Görögországban talált korong szövegének megfejtésére, ugyanúgy, ahogy a tolték is. Akkor most Hellászt keleti finnek lakták? Vagy toltékok? -> Hol allitotam hogy nem lakhattak????"
- Pont ez a lényeg, hogy a finnek nem laktak Görögországban, tehát az írás hasonlósága önmagában még nem bizonyíték a rokonságra.
"Csak akkor ha tenyleg mi okoztuk volna nekik a szenvedest miattunk csatoltak volna kinahoz, torokorszaghoz, spanyolhoz."
- Azoknak a franciáknak, akiknek te pusztulást és szenvedést kívánsz, semmi közük sincs Trianonhoz. Csak a rég nem élő politikusaiknak. Ha lett volna mondjuk népszavazás, talán még lenne is valami igazad, de nem volt. Csak egy szűk politikai elit döntött, a francia népnek ehhez semmi köze.
"Ja es meg annyit hogy ha a hun is magyar akkor hmarabb volt itt mint a szlav. Hun legyen gyujtonev de magyar irast hasznalt es megvan hogy as hunoke"
- Ahogy már írtam, az írás nem bizonyít rokonságot, hiszen a latin írást is rengeteg nemzet használja, akiknek semmi köze a rómaiakhoz.
És ha "visszaadnád" a keltáknak, mi hol lakjunk például? Menjünk a Góbi-sivatagba?
Nem de amenyi kelta morva van meg nyugodtan elfernenk egymas mellet.De ha neked a Gobi Sivatag tetszik menj a baratoddal oda ha odavalonak erzed magad.
És te pedig nem támogatod a kutyamenhelyeket, vagy a gólyavédő alapítványokat.
Ongol tenyleg tamogatom a Erdelyi Kopo-t tudod amit a dicso romcsik ki akartak irtani latod erre is jo volt Trianon hogy meg kutyat is irtsanak:)
"pont azert utalom oket mert boszualok voltak"
- Ki is beszélt itt lefejezésekről, meg miegymásról?
Ez az ötödik a Jézus által kibővített tízparancsolatból:
"Ne ölj! Ne gyűlöld embertársadat, ne szidalmazd őt! Ha hálát akarsz adni a Teremtőnek, és közben egy embertársaddal haragot tartasz, menj, előbb békülj ki embertársaddal, aztán szólítsd meg a Teremtődet."
Azt is irja a Biblia hogy "ki rabsagba visz rabsagba kerul" amugy kezdodik nyugaton is a dinom-danom hala Istennek csak szaporodjon el megjobban az arab.:)
Ezek után ne lepődj meg, ha nem teljesülnek az imáid...
Ki modta hogy nem teljesulnek? Sot teljesultek kulon topik kellene hogy leirjam ki hogy jart aki ellenem tett valamit azt hiszed pont a francia usza meg:))) ugyan ugyan....
Az, hogy '90 után nem történt semmi, jórészt az Antall-kormány miatt volt, mert nem ragadta meg a lehetőséget.
Ertem meg veleltlenul sem az alszent nyugat ki jovagyhta a diktatumot , ki megengedte az oroszok 56-os meszarlasait, ki buzditot a Szabad Europa radioval az orosz ellen aztan a BBC-nek koszonhetoleg tudja meg a magyar hogy nem lesz sem angol sem amcsi segitseg mert a dicso SZabad Europa magyar munkatarsainak meg volt tiltva hogy bemondjak..sajna dokufilmen lattam:)))
Igy perze hogy nem volt mersze az Antalnak a nyugat kellet volna kuszurulje a csorbat.De ez neked magas ugysem erted.
- Attól hogy két (vagy több) nép közös írást használ, még nem lesznek rokonok.
Mi is latin írást használunk ma, mégsem vagyunk latinok
Ertem tehat nincs bizonyitekunk hogy eltoroltek a regi irast es felvettunk ujat igaz??? Mert ha van akkor semmit sem er az erved max akkor ha azt is tudod bizonyitani hogy a hun vagy a magyar valamelyik a masikra eroszakolta az irasat.:)))
Voltak számunkra jótét vezetőik? Például I. Miklós cár 1849-ben, II. Miklós cár 1914-17 között, vagy Hruscsov 1956-ban?
I Miklos elismeri hogy hibazott 1854-ben mikor Ausztriatol elvarjak a semlegesseget a Krimi haboru esetere de megis ellensege valik.Akkortol kellet volna az oroszhoz kozeledni.Lenin eliteli a diktatumot, de ok nem kellet a komunizmus, viszont amikor felajalja az orosz hogy ne tamadjunk cserebe viszaad mindent a haboru utan hat ott ellottuk sajnos.Meg a zaszlokat is viszaadjak amit 1849-ben elvittek , ekkora megalazkodasnal nagyobbat nincs mit varjal nagyhatalom eseteben.Megis megtamadtuk.
"Az 1956 meg az Usa lelken szarad"
- Még véletlenül sem azokén, akik ölték a nagyapáinkat, ugye?...
Meg veletlenul sem a Szabad Europa miatt aki magyarazkodni is kenyszerult hogy hat azt ok nem ugy ertettek...igaz? :)))
Keleti Frank királyság. Mai örököseik: Ausztria -> Österreich (azaz "Keleti birodalom").
Az mar birodalom volt nem is volt egyseges mig a magyarsag sokaig tobbsegbe volt a Karpat medenceben de ez neked ugy is faj nem erdemes beszelni rolla.Ha ott lett volna a szlav akkor talatak volna szlav sirokat a Felvideken , Jani es bandaja kereste is cefettul a problema az volt hogy nem talatak nagyszamu szlav sirt amivel legalabb bizonyitani lehetett volna eredetuket.Most mar erted miert romboltak le a Nagyvaradi muemlek magyar temetot vagy miert rongaljak a Hazzsongardi temetot vagy miert epult a Vas Kapu II oda ahova?:)))
Azoknak a franciáknak, akiknek te pusztulást és szenvedést kívánsz, semmi közük sincs Trianonhoz. Csak a rég nem élő politikusaiknak. Ha lett volna mondjuk népszavazás, talán még lenne is valami igazad, de nem volt. Csak egy szűk politikai elit döntött, a francia népnek ehhez semmi köze.
Ertem ott nem megvalasztas utan kerultek hatalomra a politikusok...hmm szegenyek biztos diktaturaban eltek a kolektiv bunoseg elve alatt ugy mint mi..mindjat ugy elsirom magam hogy megarad a patak:))))
Nezzetek en nem azt akarom hogy utaljatok oket de hagyjatok beken azt aki meg mint a mai napig isza a levet a diktatumnak ami sajna de valo a nyugat "jutalma" volt es emiat hasonlo "jutalmat" kivan ahogy a Jelenesek konyve modja dupla jot es dupla roszat.:)
"Nem de amenyi kelta morva van meg nyugodtan elfernenk egymas mellet."
- A morvák nem kelták, hanem szlávok.
Nem egy részét "kellene visszaadnod" nekik, hanem az egészet, mivel az egész Kárpát-medence kelta volt.
Jah, hogy nem tudnák belakni? A magyarok sem tudnák belakni az egészet (1000 év alatt se sikerült).
"Azt is irja a Biblia hogy "ki rabsagba visz rabsagba kerul" amugy kezdodik nyugaton is a dinom-danom hala Istennek csak szaporodjon el megjobban az arab.:)"
- Hiába forgatod jobbra-balra, tiltja a bosszúállást, te pedig bosszúálló vagy. Vagyis egyáltalán nem keresztény.
"Ezek után ne lepődj meg, ha nem teljesülnek az imáid... -> Ki modta hogy nem teljesulnek?"
- Te magad.
"Az, hogy '90 után nem történt semmi, jórészt az Antall-kormány miatt volt, mert nem ragadta meg a lehetőséget. -> Ertem meg veleltlenul sem az alszent nyugat ki jovagyhta a diktatumot , ki megengedte az oroszok 56-os meszarlasait, ki buzditot a Szabad Europa radioval az orosz ellen aztan a BBC-nek koszonhetoleg tudja meg a magyar hogy nem lesz sem angol sem amcsi segitseg mert a dicso SZabad Europa magyar munkatarsainak meg volt tiltva hogy bemondjak..sajna dokufilmen lattam:)))
Igy perze hogy nem volt mersze az Antalnak a nyugat kellet volna kuszurulje a csorbat.De ez neked magas ugysem erted."
- Már megint TELJESEN másról beszélsz, mint amiről szó volt. Belekeversz itt '56-ot, meg Szabad Európát, stb, míg én a '90-es évekről és az Antall-kormányról beszélek. Így nem vagy méltó vitapartner.
"Ertem tehat nincs bizonyitekunk hogy eltoroltek a regi irast es felvettunk ujat igaz???"
- Ki mondta, hogy a latin írás a mi eredeti írásunk? Természetesen csak átvettük, az előtte levőt pedig eltöröltük! Épp erről van szó! Attól, hogy kettő, vagy több nép ugyanazt az írást használja, még nem rokon! Épp erre hoztam fel a latin írást, mint példát, hiszen mi sem vagyunk latinok, noha az ő írásukat használjuk. Te tényleg nagyon nem értesz magyarul!
"Mert ha van akkor semmit sem er az erved max akkor ha azt is tudod bizonyitani hogy a hun vagy a magyar valamelyik a masikra eroszakolta az irasat.:)"
- Fordítva. Addig, amíg nem bizonyítod a rokonságot, addig az egymásra hasonlító írás semmit se ér. Fél Ázsia rovásírást használt. Az írást adták-vették akkoriban a népek. Ha bizonyítod, hogy a magyarok a hunok rokonai, akkor van csak jelentősége a közös (vagy hasonló) írásnak, mert az önmagában nem bizonyíték.
"I Miklos elismeri hogy hibazott 1854-ben mikor Ausztriatol elvarjak a semlegesseget a Krimi haboru esetere de megis ellensege valik."
- Sokra mentünk vele, hogy utólag megbánta. És nem azért, mert megsajnált minket, hanem mert Ausztria megszegte a szövetséget.
"Lenin eliteli a diktatumot, de ok nem kellet a komunizmus,"
- Épp Oroszország volt, ami a pánszlávizmus (Csehszlovákia, Jugoszlávia) kialakítását a legerősebben támogatta.
"viszont amikor felajalja az orosz hogy ne tamadjunk cserebe viszaad mindent a haboru utan hat ott ellottuk sajnos."
- Persze, hisz a tankjaik már gyülekeztek a határon, úgy gondolták, hamarosan egyébként is meg fogják szállni egész Kelet-Európát, ígérhettek bármit...
(Aztán később meg is tették, bár nem úgy ment minden, mint ahogy előtte tervezték.)
Hitler ugyanezért adott területeket Lengyelországból és Romániából nekik. Mert tudta, hogy hamarosan úgyis megtámadja a Szovjetuniót, és akkor majd elvesz még többet is majd tőlük.
"Meg a zaszlokat is viszaadjak amit 1849-ben elvittek," - Be ne sz@rjak miatta...
"Meg veletlenul sem a Szabad Europa miatt aki magyarazkodni is kenyszerult hogy hat azt ok nem ugy ertettek...igaz?:))"
- Igazad van. Nem azok a bűnösök, akik ölték, gyilkolták nagyapáinkat. Nem azok, akik tankkal taposták a gyerekeket. Akik pincékben kínozták a nőket. Bocsánat, hogy eddig azt hittem, én bolond.
"Az mar birodalom volt nem is volt egyseges"
- Ne dumálj mellé, nem ez volt a kérdés! Azt mondtad, nem alapítottak németek államot itt. De, alapítottak! Ennyi.
És a magyarság sem volt egységes nemzetállam. Még a fényes Dualizmus alatt is (mikor egyébként megnőtt a magyarság száma), csak azért voltunk többségben a saját országunkban, mert a magyarországi zsidók magyarnak vallották magukat.
"de ez neked ugy is faj nem erdemes beszelni rolla."
- Persze, mondasz valami irdatlan hülyeséget, aztán gyorsan eltereled róla a témát.
Az igazság itt éppen NEKED fáj, kedves honfitársam, ezért menekülsz mesevilágba és képzelgésekbe.
"Ha ott lett volna a szlav akkor talatak volna szlav sirokat a Felvideken , Jani es bandaja kereste is cefettul a problema az volt hogy nem talatak nagyszamu szlav sirt"
- Ugye tudod, hogy magadat cáfolod ebben a mondatban?
"Ertem ott nem megvalasztas utan kerultek hatalomra a politikusok"
- És szerinted mikor megválasztották Clemenceau-t, akkor hol volt még Trianon?
De direkt blokkolod a gondolkodást a fejedben?....
Jah, hogy nem tudnák belakni? A magyarok sem tudnák belakni az egészet (1000 év alatt se sikerült
Mert kozben haboruztuk.. ja az nem szamit ertem.
Hiába forgatod jobbra-balra, tiltja a bosszúállást, te pedig bosszúálló vagy. Vagyis egyáltalán nem keresztény
Jelenesek konyveben feheren feketen le van irva hogy Jezus duplan ad jot es roszat azaz a szemet szemert elve ervenyes ezt meg te hiaba csavargatot mert nem tudsz kibujni alola.:)) Tudom nehez de azert talan jo volna gondolkodni is.
Már megint TELJESEN másról beszélsz, mint amiről szó volt. Belekeversz itt '56-ot, meg Szabad Európát, stb, míg én a '90-es évekről és az Antall-kormányról beszélek. Így nem vagy méltó vitapartner
Errol te kezdtel beszelni en elmagyaraztam hogy miert nem volt mersze persze itt az a baj hogy megint latszik a nyugat sara ami boszant ugye es meginkabb az hogy nem tudod megcafolni...:))
- Ki mondta, hogy a latin írás a mi eredeti írásunk? Természetesen csak átvettük, az előtte levőt pedig eltöröltük! Épp erről van szó! Attól, hogy kettő, vagy több nép ugyanazt az írást használja, még nem rokon! Épp erre hoztam fel a latin írást, mint példát, hiszen mi sem vagyunk latinok, noha az ő írásukat használjuk. Te tényleg nagyon nem értesz magyarul!
KI modta azt hogy a hun vagy a magyar atvete egymastol az irast??? NIncs bizonyitek baratocskam??? Akkor meg mit hablagyolsz hogy nem bizonyitott az eredett az iras alapjan folleg ha nem tudod bizonyitani hogy az is ugyanugy at volt veve mint a latin???
Te tenyleg terelsz vagy kifogyvan az ervekbol szegyeled bevalani hogy igy elvesztettet a vitat??? :))))
- Fordítva. Addig, amíg nem bizonyítod a rokonságot, addig az egymásra hasonlító írás semmit se ér. Fél Ázsia rovásírást használt. Az írást adták-vették akkoriban a népek. Ha bizonyítod, hogy a magyarok a hunok rokonai, akkor van csak jelentősége a közös (vagy hasonló) írásnak, mert az önmagában nem bizonyíték.
A hun volgy mint irtam elege sok bizonyitekot rejt de a problema a kovetkeztetesekkel van.Azert mert az a nyugat szegyene avagy tan nem bizonyitottak meg hasonlo nyelvekkel eredeteket...Last az angolok is inkabb nemetek persze ezt azert szegyelik mert a testver a testvert nem teszi szarba mig ok azt tettek a nemettel.:))) Ha meg a kronikainkat sem veszik figyelembe mig masoknal igen sot hamisitanak hogy legyen....mondom csak a magyar nem hasznalhat semmit sem a sajat javara mas jotment barmit.:)
- Igazad van. Nem azok a bűnösök, akik ölték, gyilkolták nagyapáinkat. Nem azok, akik tankkal taposták a gyerekeket. Akik pincékben kínozták a nőket. Bocsánat, hogy eddig azt hittem, én bolond
Bocsanat egy nep neveben aki felul egy radionak aki hergeli es meg utanna csokoljunk kezet a nyugatnak aki vegignezi a pusztulast hogy o nem ugy ertette amit mondott pedig mara mar a Discovery is elmodja az igazat.Ja hogy azt az adast elkerulted....Sajna a nyugat is hasonlo az oroszhoz es ez neked faj van ez igy nincs miert ezen vitazni.
Az orosznak ha nyalunk tobre mentunk volna mert maradtak volna meg teruletek ha nem tekint elensegnek meg a nyugat 90 utan nem ad nekunk semmit hiaba irtottak a kisebseget Romaniaban hiaba volt a Jugo haboru a szerb nem hibas a magyarokat ert atrocitasokert ezert nem adjak visza a delvideket......Kettos merce van ez igy.Es ezert ne utaljunk se franciat se nyugatot csak az orosz ,,,ja ertem az keletre van es most arra fuj a szel igaz????:))))))))))
Ne dumálj mellé, nem ez volt a kérdés! Azt mondtad, nem alapítottak németek államot itt. De, alapítottak! Ennyi
Te ne dumalj melle a nemetek Nemetorszag es a benelux alamokban voltak valamint Ausztria es a Szudeta videken a Karpat medence gyeren volt lakott nem volt allamalakulat habar a nemetek megprobaltak kiterjeszteni hatalmukat de nem sikerult.A magyarsag meg egyseges volt nem volt annyi idegen nyelven beszelo mint a Frank birodalomban.
Ugye tudod, hogy magadat cáfolod ebben a mondatban?
Miben azt hogy nem voltak szlavok a felvideken nagy szamban:))) Hat mar bocs.
És szerinted mikor megválasztották Clemenceau-t, akkor hol volt még Trianon?
Utanna jott a diktatum mintahogy mi is Ceusescu rendszereben kollektiv bunosok voltunk ahogy ok modtak a Budapesti korcs vezetoink miatt.
Te ezt tenyleg nem erted???? ...ertem tehat blokolod az agyadban a gondolkozast.......
Zarjuk a vitat tobbet nem irok en nem harcolok szelmalmakkal ha te csak az oroszt gyulolod es nem latod bekulesi szandekat akkor ez van.A francia sehol sem modta hogy bocsanat mig az orosz igen es ha egy kalap ala veszuk oket ugy is az orosz van elonyben mert az meg megprobalt egyezkedni a francia nem az csak diktalt...utolag az orosz is de mint modtam elobb egyezkedni probalt.Ha nem tamadunk megmaradnak a dontesek altal viszaitelt teruletek es valoszinu tobb is mert az orosz haragudott a romcsikra es nem a francia.:)))
"Jah, hogy nem tudnák belakni? A magyarok sem tudnák belakni az egészet (1000 év alatt se sikerült -> Mert kozben haboruztuk.. ja az nem szamit ertem."
- Szerinted Nyugaton nem volt háború?
A Rózsák háborúja Angliában, a Százéves háború a franciák és angolok között, stb?...
"Hiába forgatod jobbra-balra, tiltja a bosszúállást, te pedig bosszúálló vagy. Vagyis egyáltalán nem keresztény -> Jelenesek konyveben feheren feketen le van irva hogy Jezus duplan ad jot es roszat azaz a szemet szemert elve ervenyes ezt meg te hiaba csavargatot mert nem tudsz kibujni alola.:))"
- Egy: Te nem vagy Jézus. Kettő: a Jelenések könyve Jézus halála utáni, a Hegyi beszéd viszont kifejezetten az ő szavait mutatja be. A kereszténység TILTJA és ELÍTÉLI a bosszúállást. Világosan leírja ezt már a tízparancsolatban is. Te bosszúálló vagy, és egyáltalán nem keresztényi. Ez mutat be téged.
"Már megint TELJESEN másról beszélsz, mint amiről szó volt. Belekeversz itt '56-ot, meg Szabad Európát, stb, míg én a '90-es évekről és az Antall-kormányról beszélek. Így nem vagy méltó vitapartner -> Errol te kezdtel beszelni en elmagyaraztam hogy miert nem volt mersze persze itt az a baj hogy megint latszik a nyugat sara ami boszant ugye es meginkabb az hogy nem tudod megcafolni...:))"
- Attól, hogy egy kis fölényeskedő sunyi alak vagy, még nem lesz igazad. Az Antall-kormány semmit nem tett a Trianon-ügy rendezésére, és hiába kezdesz el itt '56-ról meg minden összefüggéstelen dologról beszélni, a tény az tény marad. Ne várjuk, hogy bárki foglalkozni fog a mi nyavalyánkkal. Mindenkinek megvan a magáé. A miénket csak mi oldhatjuk meg magunk, senki nem fogja helyettünk.
"KI modta azt hogy a hun vagy a magyar atvete egymastol az irast??? NIncs bizonyitek baratocskam??? Akkor meg mit hablagyolsz hogy nem bizonyitott az eredett az iras alapjan folleg ha nem tudod bizonyitani hogy az is ugyanugy at volt veve mint a latin???
Te tenyleg terelsz vagy kifogyvan az ervekbol szegyeled bevalani hogy igy elvesztettet a vitat??? :))))"
- Mondanod nem elég ám, hogy "hű de nagyon igazad van", és "milyen fölényesen győztél", ha a vitából látszik, hogy hülyeségeket beszélsz:) Szerencsére az egész megőrződik itt, ugye.
Egy állításnak nem a cáfolatát kell bizonyítani, hanem magát az állítást.
Mondhatod, hogy a hun és a magyar rokon egymással, de bizonyítani nem tudod. (Az írás pedig, mint kifejtettem, nem bizonyíték, mert az átvehető.)
Addig, amíg nem tudod bizonyítani, hogy a hun rokona a magyarnak, addig nincs mit megcáfolnom.
"A hun volgy mint irtam elege sok bizonyitekot rejt de a problema a kovetkeztetesekkel van."
- Írást hoztál fel, ami nem bizonyíték. Az írás nem vér, át lehet venni egymástól rokonság nélkül is - ahogyan a latin írással is történt. Ha nem tudod bizonyítani a hunok és magyarok rokonságát, akkor az írás önmagában semmit nem jelent, mivel nem bizonyít rokonságot.
"Azert mert az a nyugat szegyene avagy tan nem bizonyitottak meg hasonlo nyelvekkel eredeteket..."
- Hát a nyugatot aztán nagyon érdekli, hogy egy kicsi kelet-európai nép egy ókori barbár hordától származik-e:)
"Last az angolok is inkabb nemetek persze ezt azert szegyelik mert a testver a testvert nem teszi szarba mig ok azt tettek a nemettel.:)))"
- Nem-e? Akkor a délszláv háborúk? A török népek egymással szembeni harcai? A magyar belharcok?
A hatalomban nincs testvér. Az erősebb győz.
"Ha meg a kronikainkat sem veszik figyelembe mig masoknal igen sot hamisitanak hogy legyen....mondom csak a magyar nem hasznalhat semmit sem a sajat javara mas jotment barmit.:)"
- Értem. Akkor te biztos hiszel az állatfejű egyiptomi istenekben, meg a kentaurokban és a sellőkben is... Kb ennyire hihető, hogy Emesét egy sólyom ejtette teherbe álmában, vagy hogy a magyarok egy szarvast űzve jutottak el hazájukba...
"Bocsanat egy nep neveben aki felul egy radionak aki hergeli es meg utanna csokoljunk kezet a nyugatnak aki vegignezi a pusztulast hogy o nem ugy ertette amit mondott pedig mara mar a Discovery is elmodja az igazat.Ja hogy azt az adast elkerulted....Sajna a nyugat is hasonlo az oroszhoz es ez neked faj van ez igy nincs miert ezen vitazni."
- Megint kerülöd a válaszomat, mint macska a forró kását.:)
Mondogathatod, hogy "nektek ez fáj, ti ezt nem akarjátok elismerni", de a valóság az, hogy épp neked fáj az igazság.
Álomvilágba menekülsz. Nem a tetteik alapján, hanem a származásuk és a saját magad érdekei alapján mondod ki a bűnösöket. Kereszténynek hazudod magadat, de semmibe veszed annak tanításait. Történelmet hamisítasz úgy, ahogy neked szimpatikus, de nem támasztod alá, a cáfolatok elől pedig elmenekülsz, vagy nem fogadod el.
"Az orosznak ha nyalunk tobre mentunk volna mert maradtak volna meg teruletek ha nem tekint elensegnek"
- A Szovjetunió pont lesz@rta, hogy mi van a magyarokkal. Meg akarta hódítani Európát. Egy részét sikerült is. Nem érdekelte, nálunk marad-e egy-egy terület, vagy Romániánál, mert tudta, hogy hamarosan ez is, az is az ő területe lesz. Ennyi.
"meg a nyugat 90 utan nem ad nekunk semmit hiaba irtottak a kisebseget Romaniaban hiaba volt a Jugo haboru a szerb nem hibas a magyarokat ert atrocitasokert ezert nem adjak visza a delvideket......Kettos merce van ez igy."
- Egyszerűen csak nem foglalkoztak a magyarokkal. Minek foglalkozzanak egy kicsi kelet-európai néppel? Szerinted nekik nincs elég saját bajuk?
Te talán foglalkozol a baszkokkal, skótokkal, kurdokkal, ujgurokkal, tibetiekkel? Tudod, hány kurdot öltek meg az irakiak, törökök?
Nem?
Miért? Talán ilyen szemét mocsok vagy, hogy nem törődsz más idegen népek szabadságával?
Na, kb a franciákat is annyira érdeklik a magyarok, mint minket a baszkok.
Ne hidd, hogy a világ a magyarok körül forog. A legtöbben azt se tudják, hol van az a "Magyarország", nemhogy a száz évvel ezelőtti problémáinkkal foglalkozzanak.
"Es ezert ne utaljunk se franciat se nyugatot csak az orosz ,,,ja ertem az keletre van es most arra fuj a szel igaz????:))))))"
- Egyiket se "utáljuk", mert olyan, hogy bűnös nép, nem létezik. Például attól, hogy te egy gerinctelen, képmutató, egoista, mocsok alak vagy, a magyar nép még nem lesz tőled bűnös.
Viszont az orosz nép/hatalom sokkal, sokkal több szenvedést okozott nekünk, mint bármelyik másik ország.
Ők gyilkolták a '48-as forradalomban a honvédjeinket.
Ők gyilkolták 1914-ben az ükapáinkat.
Ők gyilkolták 1942-45-ben a nagyapáinkat. Ők rabolták el az ország kincseinek hatalmas részét, erőszakolták meg tömegesen a nőket, gyerekeket.
Ők gyilkolták az '56-os forradalmárokat, majd rendeztek vérengzést az országunkban.
Igen. Ezek után azt mondom, az orosz hatalom a bűnös, nem a francia. Te pedig egy őrült vagy, hogy ez elől elfordítod a fejedet és mész szembe a valósággal.
"Te ne dumalj melle a nemetek Nemetorszag es a benelux alamokban voltak valamint Ausztria es a Szudeta videken a Karpat medence gyeren volt lakott nem volt allamalakulat habar a nemetek megprobaltak kiterjeszteni hatalmukat de nem sikerult."
- De, volt! Pannónia a Keleti-Frank Birodalom része volt, egyfajta német állam, tetszik, vagy sem, történelmi tény.
"A magyarsag meg egyseges volt nem volt annyi idegen nyelven beszelo mint a Frank birodalomban."
- Nem-e? Már a bejövetelkor is három idegen törzs is csatlakozott hozzánk "kabarok" néven.
Aztán a besenyők is letelepedtek, mindjárt a honfoglalás után, hogy a kunokról és jászokról ne is beszéljek.
Meg persze az eleve itt élt, meg a magyarok által behozott szláv lakosságról.
"Miben azt hogy nem voltak szlavok a felvideken nagy szamban:))) Hat mar bocs."
- Te azt mondtad, hogy nem lehettek itt szlávok, hiszen nem találtak sírt, aztán meg hogy "nagy számban nem találtak". Vagyis találtak. Saját magadat cáfolod meg.
"Utanna jott a diktatum mintahogy mi is Ceusescu rendszereben kollektiv bunosok voltunk ahogy ok modtak a Budapesti korcs vezetoink miatt."
- Így van, utána jött. Komplett hülye vagy, már megbocsáss, ha nem érted, hogy nem a francia nép döntött Trianonról, hanem csak egy politikus. A francia nép, mikor megválasztotta őt, akkor sehol nem volt még Trianon, nem azért választották meg őt, így nem is az ő felelősségük.
Te ugyanolyan görény vagy, mint akik a magyarságot kollektíven büntették. Csak te a franciákra vetíted ugyanezt.
Ráadásul még hülye is vagy, mert az oroszokkal meg összefekszel, kimosva őket a bűneikből, mert "az a mai érdek".
"ha te csak az oroszt gyulolod" - Tévedsz. Én nem gyűlölök népeket.
Egyrészt, mert nem vagyok hülye, hogy származás alapján utáljak valakit olyan bűnért, amihez semmi köze, másrészt mert én keresztény vagyok - és ez szorosan összefügg a mondat első felével.
"es nem latod bekulesi szandekat akkor ez van."
- Milyen békülési szándékát??
Szerinted egy nagyhatalom töri magát azért, hogy egy olyan néppel "kibéküljön", amelynek összlétszáma még Moszkva lakosainak számát sem éri el?:D
Egyszerűen terjeszkedik, hogy több befolyása = pénze legyen. El akarja adni az olaját. Ennyi. Profit, pénz, hatalom.
"A francia sehol sem modta hogy bocsanat mig az orosz igen"
- A franciák nem bűnösek, így nincs is miért bocsánatot kérniük. Egy politikusuk (és még sok másik politikus) tette, amit tett. Ennyi.
Az orosz katonák százezrei ellenben gyerekeinket erőszakolták, kincseinket rabolták, fiainkat végezték ki. 1849-ben, 1915-ben, 1945-ben, 1956-ban is. Persze, tudom, '48-ban is biztos a Szabad Európa rádió volt a ludas:)
És nem hallottam miatta bocsánatkérést, sem kártérítést.
Még az 1945-ben ellopott könyveinkért is nekünk kellett fizetnünk(!), hogy visszaadják.
"es ha egy kalap ala veszuk oket ugy is az orosz van elonyben mert az meg megprobalt egyezkedni a francia nem az csak diktalt..."
- Az oroszok visszaadták a '48-as zászlóinkat a második világháború előestéjén, hogy eggyel kevesebb ellenségük legyen a hamarosan eljövő háborúban. Politikai mesterkedés, semmi több. A franciák ellenben nem voltak szomszédosak velünk, nem állt fenn egy háború veszélye a két nép között, így nem is volt ok, amiért foglalkozzanak a magyarokkal.
"Ha nem tamadunk megmaradnak a dontesek altal viszaitelt teruletek es valoszinu tobb is"
- Te hiszel a mesékben?...
"mert az orosz haragudott a romcsikra es nem a francia.:)))"
- Nyilván azért voltak szövetségben ELLENÜNK.
Például attól, hogy te egy gerinctelen, képmutató, egoista, mocsok alak vagy, a magyar nép még nem lesz tőled bűnös.
Szemelyeskedesel nem megyunk semmire minden melet elmesz ahogy a baratod modana akkor : "ne jarasd a pofad".
Sajna csak ezt tudjatok a baratotodal egyut es legalabb jelemezted sajat magad igy tenyleg nics ertelme folytatni a vitat.Kar hogy ilyennekkel van tele a magyar nep es nem lesz hozzatartozod ott ahol kellene hogy lassa milten egy elnymas peldaul Romaniaban vagy dicso francia foldon ajova betelepszik a muszlim de hatha majd odakerul valahogy:)))
Az írás pedig, mint kifejtettem, nem bizonyíték, mert az átvehető
Mikor te is bebizonyitod hogy atvette a magyar a huntol az irast vagy forditva.Ja hogy nem tudod akkor shogy a baratod fentebb is irta:
add 1: ne jarasd a pofad
add 2 : ne hadovalj hanem bizonyits ja hogy azt nem tudod es meg en vagyok sunyi:)))
A szlavokat es torokoket meg ne merd a nyugathoz az mas kultura ott sok alassag tortent a nyugaton is elismerem de ok verik a melluket kepmutaton es szarnak rank de ezert mi ne utaljuk oket.Van ez igy.
Ha ugy viselkedem mint Jezs tehat nem vagyok kereszteny.Ja hogy o megis megbunteti a gonoszt mig egyeseknek mebocsajt..lasd en a toroknek is megbocsajtom amit tett voltak meg kunok besenyok akik rank tamadtak nekik elnezem de azt az aljasagot mar nem amit a nyugat es a harom masik nemzet szerb roman tot ram rakot mintahogy Jezus sem bocsat meg Satannak:))
Persze ez ujbol faj neked de ez van ettol en nem leszek kevesbe kereszteny barmenyire is annak szeretnel feltuntetni te "sunyi ketszinu" hogy a szavaidat is hasznaljam.Ha nem tetszik a velemenyem elmesz melette es nem inditas offolast a baratodal egyut csak neked faj ha masnak a velemenye nem egyezik a tieddel pedig ugy tudom te nyugat imado hogy velemenyilvanitasi szabadsag van meg nyugaton is vagy tevedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!