Hogy lehet az hogy sok alkalmazottnak elnyomottként tetszik a mai kizsákmányoló kapitalizmus?
Néhány dolgozó úgy beszél a mai kapitalizmusról és az egykori szocializmusról, mint ha a szocializmusban ő lett volna a gályarabságra ítélt Ben Hur, ma meg mint ha ő lenne egy multinacionális világcég 100 %-os tulajdonosa.
Ezt azért nem tudom megérteni mert én a szüleimmel pont fordított helyzetben voltam. Vagyis a szocializmusban igaz hogy évi 365 nap kemény munkát végeztünk a TSZ-ben, de cserébe az volt a társadalom elitje aki a munkájával legtöbbet tette a társadalom jólétéért. Ma meg az a milliárdos aki a legtöbbet ügyeskedett, a legtöbb kiskapun bújt át, a legkorruptabb, stb. Miért jó az egy keleti bérrel fizetett munkásnak, ha a tulajdonos luxusmercivel jár és százmilliói vannak az ő munkájából? Vagyis hogy mások gazdagodnak a munkájából? Árulják már el hogy csinálják, vagy csak hazudnak?
49-es: "Mindent csakis a csalasra, lopasra es bunozesre tudsz visszavezetni."
Miért, mi van még ezen kívül a rendszerváltás utáni Magyarországon? Akkor szerinted véletlen az is hogy Amerika a kitiltások miatt a legkorruptabb országokkal egy szintre helyezett minket? Jó neked ha téged nem zavar ha a világ legkorruptabb országainak egyikében élhetsz. Van akit zavart, persze ők elhúztak innét. Esetleg utcára vonultak tüntetni, abban a reményben hogy az internetadó be nem vezetésének mintájára a korrupció ellen is érnek el valamit.
Hát az igazság meg valahol középen van.
Vannak sikeres emberek is, akik közel sem annyira sikeresek, mint lehetnének, ha nem volna annyi bűnöző.
"Az egyiknek még nyelv vizsgája sincsen, de havi 1,7 millió a fizetése..."
Nem kell aggódni, már megrendelte a hamis papírokat.
"Akkor még mi is sikeresek voltunk a szüleimmel. "
Ma is lehetsz sikeres, az hogy te nem vagy az, nem a rendszer hibaja.
"Ma is lehetsz sikeres, az hogy te nem vagy az, nem a rendszer hibaja."
Hamis kártyajátékosok közt is lehetsz nyerő. Az hogy nem vagy az, nem a csalók hibája, hanem a tiéd amiért leültél közéjük játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!