Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
"Az energia maga a mozgás!"
Idegen,evvel a kijelentéseddel tökéletesen egyetértek (részemről).És nem azért mert a tankönyvek is ezt írják.
"A potenciálkülönbség még nem energia"
Pontosan,tehát csak azzal lehet kezdeni valamit ami már "megy".Amikor áramlik az "energia" egyik helyről a másikra (s közben történik valami) lesz egy változás.A változás pedig szintén új változást eredményez.
"Hatás-ellenhatás."
Igen kérdés az,hogy lehet-e evvel az ellenhatással kezdeni valamit,társulhat-e "valami" még hozzá,vagy netán maga az ellenhatás az új erő amit valahogyan kivehetünk (ha tudjuk hogyan kell).Pongyolán fogalmazva.
Neo,miért pont most foglalkozol Enzo motorjával?Ott volt a lehetőség akkor,de te is inkább ágáltál ellene ahelyett,hogy részt vettél volna az építő munkában.B Atti is ajánlotta neked azt amit már én is mondtam neked,de te inkább azt nézed ki mondta.Pedig ha azt megépítetted volna (6db mágnes és 12 db kis laposvas) ami nem nagy költség és még panelben is elvégezhető,akkor ott megfigyelhetted volna azokat a kialakult torz erőtereket ami egy idő után itt is megfigyelhető.De neked mindegy,csak irkálhass valamit,én így látom.És más is így látta, ezért nem reagáltak pl. a "munkádra".
" De miért nem terjedt el akkor ez a motor?
Miért nem építette meg senki az utánzatot?
...mert nem adott nagy teljesítményt"
Talán,de nincs az a mágnes mennyiség a Földön ami kielégítené az embereket.Még, ha,... lehetne is.
Józsefünk,
"az autózásra használható szabadenergia típusok"
Hát ez egyáltalán nem szabadenergia.Legfeljebb a jelenlegi működtetéstől picit hatékonyabb is.
"Pedig a vízbontás a legkevésbé szimpatikus eljárás"
Szerinted.Ha használnád (és tudnád is miről van szó) nem ezt mondanád.Épp ezért írtad az előzőt is.Nem kellene keverni a dolgokat.
És igen ha nincsenek tisztába téve fogalmak (és így vannak ajánlgatva másoknak) akkor abból lesz a félrevezetés.De ez most megint úgy néz ki,hogy beléd kötöttem (mint az oszloptrafóval).Nem az a lényeg,hogy ki mondja,hanem,hogy mit mond.Én pedig azt mondom mint idegen,ha nincsenek alapok,csak félrevezetés lesz.
De ki hogy gondolja,nekem mindegy.
csuszi voltam.
Józsi!
Azt írod:"Bár a Perendev-féle és annak pakisztáni utánépített változata nagyobb teljesítményt ad, mégsem foglalkoznak vele tömegesen"
Ez is légből kapott marhaság!Nincs semmi bizonyíték...csak szavak,link videók.
Mivel az indukciót vagy nem akarod vagy nem tudod megérteni ezen ne vesszünk össze.
Egy utóirat az indukcióval kapcsolatban:Alapfeltétele a MOZGÁS.
Amin úgy látom nem tudod túltenni magad:A föld lapos-e vagy hegyes.Nem tökmindegy?
Enzo motor jó kiindulási alap.Ha van egy elv ami működőképes,de nem tökéletes akkor analóg megoldások születhetnek belőle.
Idegen, valóban van elektromágneses indukció, azon belül meg mozgási indukció. De arról a B-vel jelzett mágneses indukcióról volt szó, aminek a mértékegysége Tesla. Nem mindegy.
"Egy utóirat az indukcióval kapcsolatban:Alapfeltétele a MOZGÁS."
És mi a helyzet a nyugalmi indukcióval, azon belül meg a kölcsönös és önindukcióval? Tudod, most engedtek ki a diliházból, mindent újra kell tanulnom, biciklizni már ismét tudok.
Józsi!
Nehéz a fejed?Pakisztánban azért még lehetsz tudós.
A B-vel jelzett valami,aminek a mértékegysége a Tesla:NEM indukció!
Nyugalmi indukció???Ekkora marhaságot!
Ez olyan mint:Álló mozgás.A fluxusváltozás is mozgás.
Mindenféle változás=mozgás.
Azt írja a táblázatod:"A mágneses fluxus változásának oka nem a mozgás"
Hát akkor milyen más oka lehet???
Attól hogy nem látod a tekercsben a mozgást...attól még van.
"A B-vel jelzett valami,aminek a mértékegysége a Tesla:NEM indukció!"
Nem is indukciónak írtam, hanem mágneses indukciónak. Meg is jegyeztem korábban hogy a magyar szóhasználatban ez az elnevezés különös és az angol "flux density" elnevezése logikusabb, a mértékegysége is fluxussűrűségre utal: Vs/m² = Tesla.
Azt mindenki tudja hogy ez a B jelű mágneses indukció nem azonos az elektromágneses indukcióval. A fogalmakat mindenki fel tudja frissíteni magának a netről ha szükséges.
Térjünk a házi (elektromos) energiaforrásokra, amivel akkora teljesítmény is elérhető amivel télen fűteni is lehet.
Korai lenne még áttérni olyan házi szabad energia forrásokra, amelyekkel fűteni is lehet, akkor, amikor még Enzo motorján sem vagyunk túl!
Nem lehet még késznek tekinteni az elemzést!
(Vagy igen?)
Józsi!
Ne erőltessük!Frissítsd a tudást,csak ne higgy el mindent a netről.
Szilárd alapokra érdemes házat(vagy bármit)építeni,amit lehet fűteni:)
Azt mondod hogy az alapfogalmak tisztázása nélkül térjünk a tárgyra.
Jó rendben!Már úgyis unalmas nekem a szájenergia.
Csak úgy nem fogjuk érteni egymást,ha Neked egy fogalom mást jelent mint nekem.
Ház fűtés:Tudnék javasolni tüzifát,kazánnal ja és hogy áram is legyen,egy keringető szivattyút.
Jó hőszigetelés is hasznos.
Remélem nem sértelek meg,de nem hagyhatom ki a négyzetes tagokat sem.Azzal nem lehetne befűteni?Már nem aktuális?Vagy az már nem papíralapú?Csak fájlok és linkek?
A többi szabadenergia badarságot most nem sorolnám.(ide sem férne)
Neo!
Elemzés részemről kész.Ha az elv jó,akkor még elvben ki kell javítani a problémát ami a leállást okozza.Elméletileg ez a felmágneseződés.
Viszonylag egyszerűen kiküszöbölhető.
Ismered a yin-yang szimbólumot?
Ha fél fordulat észak-dél irányba mágnesez,a másik fél fordulat dél-északra akkor elméletileg ide oda mágneseződik az acél.Ennek az az ára,hogy két pár"rámpa"kell,aminek a feje és a farka nem érhet össze.
Rajzold le ha érted...aztán nincs mese meg kell építeni.
Idegen, ha szerinted mind marhaság amit én írtam, akkor várjuk a tudományos soraid arról, hogyan lesz egy megfelelő teljesítményű mágnesmotor és egy mozgó alkatrész nélküli készülék. Várom elméleteidet bármelyikről. Leginkább a mozgó alkatrész nélküliekről. Az én elméletem szerinted téves, például az hogy a Müller generátornál a tekercsek ki- és bekapcsolása mágneses tér jelenlétében történik. Mert tévesen elhittem a hivatalos elektrotechnika könyvekben leírt bekapcsolási és zárlati jelenségekről írtakat, vagy bevettem például Csüszinek a "Mágnes és ferrit" című ide vonatkozó kísérleteit is.
No de várjuk soraidat. Nem sértődök meg ha valaki okosabbnak fog bizonyulni nálam, hisz pont ennek reményében szoktam fórumozni. De ne úgy légy okosabb hogy lenyomsz olyanokat akik veled ellentétben meg tudják különböztetni az elektromágneses indukciót a mágneses indukciótól. Mert úgy okoskodni csak egy kocsmában szokás. Kocsmai és középkori inkvizítori módszerekkel sajnos nem lesz sem mágnesmotor sem mágnes nélküli motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!