Vajon miért van jó ideje felfüggesztve az ingyenenergiáról szóló K-fórum?
Erről van szó:
Legutóbb a gyakorlatban is működő mágnesmotorokról volt szó. Lehet hogy valakiknek ez nem tetszett hogy ilyen információk terjedjenek?
Neo!
Enzo motorja valóban forgott!Csodálkoztam is nagyokat.
De a leállás törvényszerű volt.
Nincs két egyforma tölcsér!(és a felsőt is ugyanúgy félig kéne tartani)Minnél precízebb a beállítás annál később érzékelhető az eltolódás.
Arról nem is beszélve,hogy a környezeti hőmérséklet is befolyásolja az adott keresztmetszeten x nyomással áthaladó folyadék mennyiségét.
Gondolom nem próbáltad ki tölcsérrel.(sem)
Én meg azon csodálkozom hogy Enzo mágnesmotorjait nem reprodukálják, nem mutogatják, nem érdekli az embereket. Egy működő örökmozgó mégsem mindennapos.
Persze arról is szó van hogy aki sikerrel elkészít valami szabadenergia készüléket, az ritkán szokta nagy dobra verni. Ugyanígy a szükséges elméleteket sem verik nagy dobra. De felesleges a titkolózás, egyszer úgyis elterjednek a szabadenergia készülékek.
Amúgy városok MÉH-telepein sok alkatrészt lehet bontani ilyen barkácsolásokhoz, amit kilóra adnak, kis mennyiség esetén meg akár ajándékba. Például jól jöhetnek ide a trafólemezek, ami szilíciummal ötvözött acél és nem mágnesezhető fel úgy mint például a borotvapenge.
Számítógép winchesterből meg bontható golyóscsapágyazott agy forgórésznek, amit egy M5-ös csavarszárra fel lehet rögzíteni ellenanyákkal. Az impulzus üzemű motor kísérleteknél én is ezt használtam.
Józsi!
Te szerintem túltanultad magad.Egyszerűsítés nem volt a tantervben?
Ezt írtad:"Viszont van egy állandó mágnesnek is fluxusa (ahogy indukciója és energiája is). Ebben az esetben az áramokat az elektronok keringése és spinje jelenti. A Φ = L·I képletet állandó mágnesnél a Φ = B·A-val szokás kifejezni (ami persze tekercsre is igaz). A Φ fluxusból már kifejezhetsz indukciót (B = Φ/A) és energiát (W = ½B2·V/µ) is. Vagyis akárhogy vizsgáljuk a tudomány által feltárt gondolatmenetet, az állandó mágnesnek is van indukciója és energiája is. "
Ebből annyi igaz,hogy az állandó mágnesnek van "fluxusa"
A többi marhaság.Sem indukciója sem energiája nincs.
Az indukció másik neve fluxussűrűség???????
Itt valami nagy káosz van!Fogalomzavar.
Egységnyi felületen ÁTHALADÓ!!!erővonalak(ilyen sincs,de fogadjuk el)száma.Érted?ÁTHALADÓ,mozgó!
Az állandó mágneses tér statikus,vagyis ÁLL.Csak akkor mozog a "fluxus"és halad át ha mozgatod.
Egyetértünk?
A potenciálkülönbség még nem energia.
Egyetértünk?
Az energia maga a mozgás!Paraméterei:tömeg,sebesség,út,idő.
(Indukciónál a gyorsulás.)
Az indukció alapja(is)a hatás ellenhatás törvénye.
Az elektromágneses indukciót csak akkor fogod megérteni,ha a vele analóg mechanikai indukciót felfogtad.
Hatás-ellenhatás.Szállj fel a metróra egy görkorival.(bringával nem engednek)Fordulj be menetirányba.Ne kapaszkodj!
Más.
Azt írod jól jöhet a sziliciumos trafólemez az Enzo motorhoz.Mert az nem mágneseződik fel.
Ezt jól átgondoltad?Ferrittel még jobb lenne:))Csak azért mert a működési elv pont az ellenkezőjét követeli.
Csak olyan anyag jöhet szóba ami felmágnesezhető,úgy marad és a holtponton lemágnesezhető(mintha ott sem lenne).
Idegen, egy mágnesnek miért nincs indukciója?
Ha van neki fluxusa (Írtad is hogy "Ebből annyi igaz,hogy az állandó mágnesnek van fluxusa") és egy felülete is van, akkor a kedved ellenére is van neki B = Φ/A indukciója is. A közismert Φ = B·A képletből kifejezve.
Idegen írta:
"Az indukció másik neve fluxussűrűség??????
Itt valami nagy káosz van!Fogalomzavar."
Ezt a felfedezésedet jelezd a tudósoknak is, mert az első mondatban itt is fluxussűrűséget említenek és angol nyelven is "magnetic flux density"-nek nevezik az indukciót:
"Sem indukciója sem energiája nincs."
Segí-ít-séééég!!!
Nem bírom tovább!!!!
Szerintem tagadd le a mágnesség létezését is. A Föld is lapos?
"Az indukció másik neve fluxussűrűség??????
Itt valami nagy káosz van!Fogalomzavar."
Idegen mielőtt ellentmondasz nekem, legalább gúglizz utána a dolgoknak. Mert angolul mindig "flux density"-nek, azaz fluxussűrűségnek nevezik a B mágneses indukciót. Például itt a függőleges tengelyen mit írnak? Sültkrumplit?
Hagyd a képleteidet másra!Engem vigyél fel a padlásra!
Ez FOGALOMZAVAR!
Magyarul értesz?Akkor jó!Ne keverd az angollal...ők másképp mondják és másképp értik.
Te azt másképp érted...és ebből van a zűrzavar a fejedben.
Bár az angol:"magnetic flux density=magyarul mágneses indukció,mégsem jelenti azt,hogy:egy állandó mágnes álló helyzetben bármilyen indukciót,vagy energiát produkálna.
Az előbb leírtam hogy mi az indukció.
Felfogtad?Vagy szerinted mi az?(képletektől és linkektől kímélj meg.)
"Az elektromágneses indukciót csak akkor fogod megérteni..."
Azért ne keverd össze az elektromágneses indukciót a B-vel jelzett mágneses indukcióval.
Persze annyi különlegesség azért van a mágneses indukcióban, hogy nincs vele analóg fogalom a mechanikában. A fluxussal van analóg, a perdület. De olyan nincs hogy 1 négyzetméterre eső perdület. De 1 négyzetméterre eső fluxus az van: B = Φ/A. Meg azért az is különös hogy a magyarban mágneses indukció elnevezést használunk. A "Flux density", azaz fluxussűrűség logikusabb elnevezés.
Enzo motorját nem érdekli hogy szerinted van-e a mágnesnek energiája. Ahogy a Földre is mondhatták hogy lapos, az attól sem volt lapos.
Idegen!
"Enzo motorja valóban forgott!Csodálkoztam is nagyokat.
De a leállás törvényszerű volt."
Ha az újraindítás ugyanannyi, vagy több energiát igényel, mint amennyit a forgás ideje alatt termelt, AKKOR nincs
plusz energia...
DE CSAKIS AKKOR!
Egyéb esetben van plusz energia, és nincs örökmozgó!
A k-fórumon volt olyan hozzászóló, akiknek nem tetszett a másik véleménye, volt akinek tetszett. Akár két három tábor is kialakult a különböző vélemények mellett.
Olyan viszont nem nagyon volt, hogy valaki csalással vádolt volna meg egy kísérletezőt.
(Mondjuk rám mondtak olyat, hogy más valakiról azt állítom, hogy csal, de ezt én nem veszem zokon. Amit zokon vettem, ha nem reagáltak a mondandómra, de ezen is túltettem magam.)
De azt azért udnotok kell, hogy amikor szkeptikusok látták az Enzo videóját, ezer féle lehetőséget felhoztak arra, hogyan lehet nem látható módon meghajtani egy tárcsát külső erőforrással.
Én úgy gondolom, hogy itt többen vannak azok (velem együtt) akik biztosak az Enzo motorjának a működésében.
De miért nem terjedt el akkor ez a motor?
Miért nem építette meg senki az utánzatot?
Lehet, hogy egyszerűen azért, mert nem volt örökmozgó.
Az örökmozgó hatásfoka végtelen, ezért ez senkinek nem szimpatikus.
De, ha van egy olyan motor, ami órákig működik, utána energia bevitellel le kell mágnesezni a forgó részt, akkor már lehet számítani hatásfokot.
Én itthol próbáltam a le-és felmágnesezést egy acél pengén.
Nekem úgy tűnik,hogy felmágnesezni nehezebb az acélt, min lemágnesezni.
Magyarán, ha több órát forgott, azt egy rövid mozdulattal (mondjuk 8 mozdulattal a golyók száma miatt) meg lehet vele ismételtetni.
Enzo mágnesmotorjait talán azért nem építhették meg mások is, mert nem adott nagy teljesítményt. Bár a Perendev-féle és annak pakisztáni utánépített változata nagyobb teljesítményt ad, mégsem foglalkoznak vele tömegesen. Talán úgy látják hogy az sem ad elég nagy teljesítményt.
Megfigyelhető hogy leginkább az autózásra használható szabadenergia típusok (vízbontás, HHO, stb.) érdeklik az embereket. Erről a területről rengeteg kísérlet van fent a neten. Pedig a vízbontás a legkevésbé szimpatikus eljárás. Kivéve a gyerekkort amikor csínytevésből történt a durranógáz robbantása. :)) A ház energiaellátására szolgáló megoldások mintha nem érdekelné annyira az embereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!