A kormány szerint a kötelező oltás eleget tesz a "nem ártani" bioetikai alapelvnek. Egyetértetek?
Erre a bioetikai alapelvre hivatkozott a Magyar Orvosi Kamara, amikor bejelentették az egészségügyi dolgozók kötelező beoltását. Azt is hozzátették, hogy eddig is léteztek kötelező oltások, így a mostani sem lesz kivétel. Novák Katalin elmondása szerint a többi szektor kötelező oltásáról csak később dönt a kormány.
Részekre bontom.
Nemhogy nem tesz eleget az bioerkölcsi alapelvnek, hanem ezzel a lépéssel egyenesen átlépnek minden orvosetikai morált. Emberkísérleti, eddig soha ki nem próbált biolaboratóriumi anyagot akarnak kötelezően befecskendezni mindenkibe, aki az egészségügyben dolgozik. Egy ideális világban a kötelező oltás helyett minden állampolgárnak kötelező lenne a 2 hetes karantén, és ezekkel az ún. vészhelyzeti oltásokkal csak azokat a dolgozókat oltanák be kötelezően, akik elengedhetetlen munkát végeznek (orvosok, építészek, gyári munkások, stb.). Ez gazdasági összeomlást eredményezne, de a kísérleti vakcinák miért jelentenének kisebb veszélyt?
Valóban léteztek eddig is kötelező oltások, de azok nem génterápiás eljárások voltak, hanem minden biztonsági kritériumot teljesítő oltások.
A Novák Katalin által belengetett "majd meglátjuk", hogy milyen szektorokban teszik kötelezővé az oltást sajnos hamarosan valósággá fog válni. Amint elérkezik a negyedik hullám, a pedagógusokat, de talán az egész lakosságot kötelezően beoltják.
Szerintem ez nemcsak felháborító, hanem a 21. század legnagyobb bioterrorizmusa és fasizmusa.
Kíváncsian várom a véleményeket.
Spórolj magadnak 15 percet, és hagyd a videót. Ez a 3 fószer kb. Gődény szintjét képviseli.
JLCS:
én bármikor hajlandó vagyok vitatkozni, főleg akkor, ha mindkét fél a logikáját használja, és nem a hitrendszerét. A kérésükre leírtam, hogy miért tekintem ezt az "oltást" génterápiának, erre olyan válaszokat kapok, hogy "márpedig rosszul tudom", azt már bezzeg nem indokolják meg, hogy miért is?
231:
Azt ugye tudod, hogy nem a rövidtávú, hanem a hosszútávú mellékhatásokról van szó? Igen, most MÉG nem okoz meddőséget, azt viszont a fene tudja, hogy mi lesz 5-10 év múlva.
Az génterápiáról szóló állításomat pedig még mindig nem cáfoltad meg.
Még mindig nyomod, és képtelen vagy a hülyeséget. :D
Az "mRNS legyártja a fehérjét" minden körülmények között helytelen. Nem pontatlan, hanem helytelen. Arra próbálsz hivatkozni, hogy azért, mert nélküle nem jönne létre a fehérje szintézis.
De ilyen alapon nem jön létre tervrajz nélkül sem egy ház. Vagy tégla nélkül. Attól még baromság azt állítani, hogy a tervrajz, vagy a tégla építi fel a házat.
Behivatkoztad továbbá azt is, hogy az egyszerűség kedvéért szokták így mondani, erre kiderült, hogy rajtad kívül még senki, sehol nem mondta így.
Én elhiszem, hogy nagyjából képbe vagy a dologgal, leirtad helyesen is megfogalmazva, (nem pontosítva, hanem kijavítva) épp ezért nem értem, hogy miért vagy képtelen elengedni a baromságot? Mindenki ír néha baromságot, nálad jóval okosabbak is.
Emlékeztetsz Fegyőrre, amikor egy interjú során azt mondta, hogy a naperőművek mini atomerőművek. Mondták hogy nem, ő meg erőlködött tovább, hogy dede, szokták így hívni.
A génterápiáról pedig:
A csávó leírta, hogy nem minősül génterápiának, mert nem okoz elváltozást a genomban, márpedig a génterápia erről szól. Szerintem ez teljesen egyértelmű álláspont.
Neked erre a válaszod az, hogy kitalálod, hogy 10-20 év múlva ki tudja mit fog majd jelenteni, meg hogy szerinted az, mert Mi ez, ha nem hit?
A jelen definíció szerint az, vagy nem?
Egyébként én úgy gondolom, hogy nem fog változni a definíció, hisz benne van a nevében: GÉNterápia. Mi értelme lenne 10-20 év múlva génterápiának minősíteni olyan dolgokat, amik nincsenek hatással a genomra?
Nálad sokkal okosabb emberek, akik ezzel foglalkoznak egyértelműen azon az álláspontom vannak, hogy nem az.
"Nem, nem a fogalombővítésről van szó, hanem arról, hogy miért tekintem génterápiának"
Azért tekinted génterápiának, mert te a génterápia fogalmát a saját kényed kedve szerint értelmezed! :D
Nézd! Én szerintem a szélturbinák atomerőművek. Igaz, hogy nem maghasadás, vagy fúzió révén állitanak elő energiát, de az egész konstrukció atomokból áll Ugye milyen logikus? Mi ez, ha nem atomerőmű? Cáfold meg! :D
"Nem, nem a fogalombővítésről van szó, hanem arról, hogy miért tekintem génterápiának. Valószínűleg nem tudod megérvelni, ezért inkább nem is válaszolsz."
Megérvelem én. A 222-es kommentedre gondolsz?
"Szerintem minden emberen történő géntechnológiai kísérletezés (ha DNS, ha RNS) génterápia."
Szerinted. Ha a génterápiának van egy egyértelműen meghatározott tulajdonsága, (hogy a genomot megvaltoztatja) de az mRNA vakcina nem változtatja meg a genomot, akkor miért kellene génterápiás eljárásnak hívni?
"Ha génterápiának tekinthető egy olyan DNS alapú kísérleti anyag legyártása, aminek az örökítőanyaga képes ideiglenesen beépülni a genomba (és tegyük fel, hogy elméletileg még le is bomlik), majd legyártatni a transzkripció során a tüskefehérjét, akkor egy olyan tüskefehérjét kódoló mRNS alapú kísérleti anyag forgalomba hozása, aminek az örökítőanyaga (tegyük fel, hogy elméletileg lebomlik) képes a riboszómán kierőszakolni a transzlációt, majd legyártani a tüskefehérjét miért nem tekinthető génterápiának?"
Mert az előbbi mégha ideiglenesen is, de képes beépülni a genomba, az utobbi meg nem.
"Mindkét esetben örökítőanyagot fecskendeznek a sejtekbe, csak az egyik közvetetten, a másik pedig közvetlenül gyártja le a tüskefehérjét."
És? Ez a kettőnek közös tulajdonsága, de attól meg a kettő nem lesz ugyanaz. Vírusfertőzés során is örökítőanyagot fecskendeznek a sejtjeidbe. A vírusok génterápiat hajtanak végre rajtad?
Ott van leírva az indoklás. A génterápia attól génterápia, hogy genomon változást idéz elő, és mivel az mRNS vakcina nem teszi ezt, ezért nem génterápiás eljárás. Melyik részét nem érted?
hitetlenkedok!
Bill gates eloadasa a pentagonban 2005-ben. Nagyon durva dolgok hangzanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!