Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha csökkennének az ingatlan...

Ha csökkennének az ingatlan árak és nem tudnátok eladni az ingatlanokat annyiért mint mostanában, mit tennetek vele? Eladnatok hogy más is értelmes áron ingatlanhoz tudjon jutni akinek esetleg nincs és Magyarországon tervezné az életét?

Figyelt kérdés

Kérlek szépen titeket válaszban ne trollkodjatok.

A kérdésem első körben azoknak szól akiknek több ingatlanjuk van.

2021. szept. 11. 17:12
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/138 anonim ***** válasza:

60 Eddig semmilyen külömbséget nem írtál, csak személyeskedtél...

(Az 57 a saját válaszod.)

2021. szept. 12. 00:03
 62/138 A kérdező kommentje:
#62 jó éjszakát, holnap folytatjuk csao
2021. szept. 12. 00:05
 63/138 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem rossz irányból közelíted meg a kérdést kérdező. A probléma megoldása egyáltalán nem az, hogy emberek elkezdik féláron árulni a lakásukat, mert ebben az esetben, csak annyit érünk el, hogy a külföldiek (pl. a kínaiak, akik a kormány letelepítési kötvényével jönnek és általában abból élnek, hogy lakásokat vesznek és adnak ki), nagyvállalkozók, biztosítók, bankok elkezdik felvásárolni a lakásokat.

Hanem az a probléma, hogy a mentősök, tanárok, ápolók nem kapnak elég fizetést. Mondhatjuk, hogy menjen mindenki burkolónak, de egyáltalán nem egészséges (piaci szempontból), hogy ezek a foglalkozások belépőnek többet fizetnek, mint egy egyetemi szak 10-20 év tapasztalattal. Viszont mivel a jelenlegi kormány pont úgy akarja megoldani ezt a kérdést, hogy mindenkit átîrányít a magánegészségügybe és a magánsulikba, ezért szerintem csak egy dolgot lehet tenni. Választani egy olyat, aki fenn akarja tartani a rendszert.

Ha viszont a mentősök tüntetni kezdenek, akkor szívesen kimegyek én is fizetésemelésért tüntetni. Szerintem így a választások előtt, amikor nincs covid, jó ötletnek tűnik.

És elnézést, de pont az olyan önfeláldozó emberek miatt, mint te, nem látszik, hogy a kormány sorra rossz döntéseket hoz. Ha nem jó a helyzet, akkor fel kell állni. Ahogy fel kellett volna mindenkinek állnia, mikor alá kellett írni az új szerződéseket, és rögtön megemelték volna a béreket.

Sajnos olyan világban élünk, ahol a jobb érdekérvényesítő képességet fizetik meg, nem a tudást vagy a munkát. Ha te önként feladod az érdekérvényesítő képességedet, akkor nagyon nehéz másnak kiharcolnia, amit akarsz.

2021. szept. 12. 01:47
 64/138 anonim ***** válasza:
67%

Nem adnam el a hazam ha csokkene az erteke. Valsag idejen is csak akkor adjak el az emberek a hazukat ha muszaj es kell nekik a penz. Ha van mas megoldas akkor inkabb varnak az eladassal es akkor adjak el mikor tobbet er.

Az nem az ingatlantulajdonosok problemaja hogy vannak akik nem tudnak hazat venni. En is hitelre vettem a hazat, nem vagyok miliomos es sokat dolgoztam azert hogy legyen hazam es most is sokat dolgozom hogy a torleszto be legyen fizetve idore.

A kormanynak meg kellene emelnie a fizeteseket es akkor a tanarok, apolok is tudnanak hazat venni.

2021. szept. 12. 03:17
 65/138 anonim ***** válasza:
89%
Jól megetettétek a provokáló trollt.
2021. szept. 12. 04:36
 66/138 anonim ***** válasza:
60%

7: "mert a bére 70% elvitte a lakhatás, albérlet"

??

Azt írja, van plusz lakása, amit a gyerekeinek szán.

Tehát saját lakásban fog lakni a gyereke, nem fog albérletezni.

Én is Lenint ajánlom.

2021. szept. 12. 05:35
 67/138 anonim ***** válasza:
100%

Miért adnám el ? Bérlő pláne a mi környékünkön mindíg lesz. Az ember meg egy olyan állatfaj, aki 25 év munkájàt nem osztogatja csak úgy szociális alapon.

Én egy 15négyzetméteres zártkerti nyaralóban kezdtem az életem, amit akkoriban kb 4havi fizetésemért vettem.

Az elmúlt 25 évben qrvasok munkával eljutottam oda, hogy 4 házam van , amiből 2 kiadott egyet b pedig épp felújítok.

Most így vasárnap reggel 7kor is oda készülök épp dolgozni pihenés helyett.

Szóval szerinted akkor adjam el bukóval ?

2021. szept. 12. 07:05
 68/138 anonim ***** válasza:
95%

Van több ingatlanunk is. Nem tidom, hogy eladnám-e bármelyiket ilyen helyzetben. Vannak ingatlanbefektetési terveim, amiket 4-5 éven belül szeretnék megvalósítani. Ha hirtelen leesne az ingatlanok ára, akkor ez boztos meggyorsítaná, hogy az ingatlanbefektetési terveimet megvalósítsam. És a helyzettől függ, hogy akkor meglévő ingatlant meghirdetnék-e. Ha úgy ítélem meg, hogy meg tudom tartani, akkor inkább megtartanám.

(Amúgy az elvándorlás az országból inkább az alacsony keresetek és a magas adók miatt van. Ha az emberek jobban keresnének, akkor nem mennének el. Nem amiatt, mert drága megvenni egy lakást. Habem amiatt, hogy a fizetéshez képest minden drága)

2021. szept. 12. 08:41
 69/138 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező, most olvasom, hogy egészségügyis vagy. Így már értem a kérdésed is. 69es válaszoló vagyok. Fenntartom a véleményem, hogy az emberek többsége nem azért megy el, mert drága a lakhatás, hanem azért, mert a fizetésükhöz képest minden drága. A kaja is, és egyéb megélhetési költségek is. Nézzünk egy konkrét példát: Berlinben magasabb egy lakás ára, mint Budapesten, de az egészségügyi dolgozók is jóval jobban keresnek. A bérleti díjak ugyan magasabbak, mint Budapesten,mégis a fizetésüknek kisebb részét tesz ki, mint Magyarországon. Ott elég a fizetés 30-40%-át lakhatásra költeni. És mivel csak 7%-os az áfa, minden kevesebbe kerül. Legutóbb fogkrémet és nutellát (ugyanazzal a cimkével ugyanabból a gyárból!) jóval olcsóbban vettem meg Németországban, mint itthon.

Itthon nem érdemes közösségben gpndolkodni. Tudod, mivel teszed aegjobbat a közösségnek? Ha megtanulsz németül, és lelépsz innen te is, mint sokan. Ha majd egyáltalán nem lesz senki az egészségügyben, akkor talán politikai döntéshozóink végre kapcsolnak, hogy most már tenni is kéne vmit. A hivatalos propaganda szerint nimcs semmi gond az egészségügyben, van elég orvos éd ápoló, akik egyébként is ezrével térnek haza. (Szerintem meg már régen ég a házaz egészségügyben, tapasztalom a saját bőrömön is.)

2021. szept. 12. 08:56
 70/138 mindentudó99 ***** válasza:
76%
#68 Szerintem add el fél áron az ingatlanjaidat rászorulóknak. Eü dolgozóknak pl. Megkönnyebbül a lelked ha segítesz a rászorulóknak.😀
2021. szept. 12. 09:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!