Ha csökkennének az ingatlan árak és nem tudnátok eladni az ingatlanokat annyiért mint mostanában, mit tennetek vele? Eladnatok hogy más is értelmes áron ingatlanhoz tudjon jutni akinek esetleg nincs és Magyarországon tervezné az életét?
Kérlek szépen titeket válaszban ne trollkodjatok.
A kérdésem első körben azoknak szól akiknek több ingatlanjuk van.
Mindenkinek aki a félárral dobálózik... mihez képest félár?
Történelmi csúcshoz képest, vagy az éppen aktuális értékhez?
Az ingatlanárakat a kereslet-kínálat határozza meg. Ha kivonul a rengeteg családtámogatás és ingyenlé a piacról, máris nem lesz akkora kereslet. Kutyát nem fogja érdekelni, hogy csúcson mennyibe került, nem számít félárnak. Ha éppen akkor annyiért tudjátok eladni, akkor annyit ért.
Egyrészt én sem tartom normálisnak, hogy ennyire nehéz lakáshoz jutni, másrészt amikor úgy döntöttél, hogy orvos leszel (vagy mentős vagy buszsofőr vagy fodrász), tudtad, hogy mit vállalsz. Ott tartunk, hogy rengeteg a magas kvalifikációt igénylő, megalázóan alulfizetett munka, míg egy jó szakember 2-3 nap alatt elviszi a havi fizetésedet.
Vagy csinálod, vagy válts és keress más, jól kereső szakmát, amíg még fiatal vagy! (Bár az orvosoknak most legalább elvileg adtak egy jelentősebb fizetésemelést - ha igaz. Mert ha abból indulok ki, hogy nem egy tanár ismerősöm akkor hagyta ott az oktatást, amikor bevezették az életpályamodellt, mert akkor érezték azt, hogy teljesen ellehetetlenültek, akkor lehet, hogy ebben sem lesz sok köszönet.)
Az biztos, azzal soha, semmire nem fogod vinni, ha "sírsz", hogy miért nincs több. Neked kell megteremtened magadnak. Sokaknak sikerült, neked is menni fog.
Nem igazán értlek Kérdező!
Nem hiszem, hogy orvos vagy. Az egészségügyi dolgozóknak - nem csak a nővéreknek! - ott vannak a “nővérszállók”, nem kötelező a 180ezres albi. Ott tudnál gyűjteni sajátra.
Egyébként 15 éve magánorvoshoz járok, az államaiban már 15 éve elpatkoltam volna.
Te mlért nem adod afrikaiaknak a fizetésed felét? Sok helyen ivoviz sincs, nem hogy saját lakás.
Neked miért fáj hogy fele akkora fizetésből élnél mint most, ezzel gyerekeket nem halálra itélve?
#22 igen igazad van , de a kommentelők alapján azt látom, hogy inkább felgyújtanak azt a fölös ingatlanjukat mint sem eladják ésszerű áron hogy más is tudjon lakni valahol, és ne albérletben keljen rohadnia sansargatva magát.
#23 ha mindenki aki a kozellatasban közszférában dolgozik elmenne hidegburkolonak osszeomlana az ország, másfelől én hivatást választottam, ha nem lenne mentős aki kimegy hozzád vagy egy hozzátartozóhoz mert elment burkolni mit tennél. Azt mondanád jól tette?
#24 bárcsak meg sem szolaltal volna de komolyan! Két külön dologról beszélünk. A fölösleges ingatlan az amiben nem laknak csak kiadják, a kérdésem erre irányult. A fizetés az meg az amiből élünk. Érted a különbséget?!
Másfelől én ésszerű arról beszéltem, annak örülök hogy -50%ban gondolkodtok , az ésszerű alatt 🤗
#25 örülök hogy ennyire jól megy a sorod de tudod nem mindeki teheti meg. Rájuk is kell gondolni. Másfelől pedig sürgősségi ellátást közegészségügyi intézmény fogja megoldani. Ott van erős elvándorlás. Amúgy meg őszintén 30 éves vagyok. Felsőfokú végzettségem van de nem orvos, habár legalább annyira hasznos. Most őszintén én ne is almodjak a szulohazamban saját ingatlanról mert az onerom még vagy 10 évig nem lesz meg és ez csak az önerő. Legyek közel 40 mire elgondolkodhatok azon hogy jó lenne párt találni jó lenne saját gyerek, úgy hogy napi szinten életeket próbálok megmenteni?
Magyarországon is vannak biztos nálad nagyobb szegénységben élők. Akinek pl. nincs internete. Akkor szerinte lehet, hogy a tiédre költeni neked feleslegesebb, mint neki adni azt élelemre, tüzifára vagy gyógyszerre, fogsorra, szemüvegre.
Aki kiadja a lakását, az abból (is) él, ahogy te a fizetésedből, ugyanúgy, mint akinek panziója van. És nem tartja feleslegesnek, hogy pl. fizesse belőle a gyereke tandíját vagy nyaralni menjen vagy pont a nagyi mellé fogadjon egy ápolót.
Vannak egyébként, akik örökös híján ráhagyják az ingatlanuk egyházra vagy alapítványoknak, akik szolgálati lakást csinálnak belőle vagy ugyanúgy kiadják. Vagy ha nem nevez meg senkit és nincs örököse, az államra száll, tehát tessék, ő közvetve ezzel téged is támogat, ahogy te az afrikai gyerekeket.
A nagyon irigyelt nyugaton egyébként, amivel fenyegetőzöl, még ennyire sem jellemző a saját lakás, sőt ott sokkal gyakoribb, hogy dolgozó emberek közösen bérelnek. Sok barátom ment ki Angliába, Németországba, Svájcba, Hollandiába, Írországba... hát nem volt kolbászból a kerítés. Ja mellesleg sokuk ment ki úgy, hogy nagyon jól keresett itthoni viszonylatban és hagyott itt üres lakást. Plusz nagyon sok itthon is a külföldi befektető, nekik meg aztán magyarázhatod, hogy tartsunk össze.
Szóval az emberek nem jótékonykodnak ismeretlenekkel. De próbáld meg élesben, csinálj magadnak egy gyűjtést a facebookon.
#30 nem fenyegetőzok tényeket kozlok sajnos. Itt a probléma azzal van hogy külföldön legalább az albérlet piac szabályozva van. Magyarországon még az sincs. Bármikor kirakhatnak, és akár még kauciót is lenyelhetik. Ez csak cseppa tengerben. Senki nem gondolkodik társadalomban.
Ha én úgy döntenek hogy kimennek a beteghez kesz tények elé állítva hogy drága a megélhetésem ellatom a beteget ha jattol akkor megbuntetnenek joggal. Pedig drága a megélhetésem. Az a baj hogy sokadik bőrt húzzák le az emberről ebben az országban.
Értem hogy valaki megélhetése az az ingatlan de mi van az olyanokkal mint én?
Nekünk nem jár a család a gyerek stb...?
Sokat elmond például az is hogy külföldön gyerekeseket nem különböztetik meg ha albérletet akarnak kivenni. Magyarországon a hirdetések 90 % százalékában az van hogy gyerekkel kizart.
Ez fair aligha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!