Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha csökkennének az ingatlan...

Ha csökkennének az ingatlan árak és nem tudnátok eladni az ingatlanokat annyiért mint mostanában, mit tennetek vele? Eladnatok hogy más is értelmes áron ingatlanhoz tudjon jutni akinek esetleg nincs és Magyarországon tervezné az életét?

Figyelt kérdés

Kérlek szépen titeket válaszban ne trollkodjatok.

A kérdésem első körben azoknak szól akiknek több ingatlanjuk van.

2021. szept. 11. 17:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/138 A kérdező kommentje:

#29 tegyük fel off lesz a csoknak babavaronak miegymás. Tegyük fel lesz egy gazdasági recesszió. Lesz egy erősebb kivándorlási hullám. Mit kezdenek a plusz ingatlanjaikkal ha megvenni sem akarják majd és kivenni sem?

Annak lesz ám költsége.

Ennek mi értelme. Miért nem jobn az hogy kevesebbért eladja annak aki meg örül hogy hitelből végre van sajátja és itt marad.

Sirankozunk hogy nincs szakmunkás szakember vagy hónapokat kell rá várniuk. Kimentek azért nincs nem becsultuk meg őket. Ápoló orvoshiány dettó. Kereskedelemben szar a logisztika kevés a sofőr dettó.

A bérek reálértéke lofranc.

Mire jó ez a kapzsiság?

Ha nem lesz kereslet nem lesz aki kivegye megvegye tőle az mind mínusz lesz és bele fog kenyszerulni hogy eladja jelentősen kevesebbért vagy rá rohad.

Sokszor gondolkodunk a kollégákkal ha vége a készenléti helyzetnek felallunk és viszlát. Tényleg ez kell?

2021. szept. 11. 19:54
 32/138 anonim ***** válasza:
57%

25-ös vagyok

Latom fogtad a lényeget és csak a “jó soromat” sikerült levenned az egészből. Pedig lehet, hogy kevesebből élek mint te, csak nem nagylábon.

Akkor menjünk sorra:

- ha neked 70% elmegy albira és a maradék 30% elég a nem túl igénytelen megélhetésedre, akkor nem keresel rosszul!

- neked csak igényeid vannak, de tenni semmit nem teszel érte, csak rinyálsz és iriykedsz!

- ha nem lennél így elkapatva, akkor szobát bérelnél, vagy az említett nővérszállót és ezerrel gyűjtenél sajátra!

- fentiek mellett nem kell 10 év az önrészhez, elég ahhoz 3-5 év, ha nem luxusalbiban laksz, de sajnos neked csak az felel meg.

- láthatóan te csak 80 milliós ingatlan után sóvárogsz, pedig indulásnak egy garzon is megteszi. Másoknak persze, de azoknak lesz lakásuk, neked meg marad a napi nyavalygás a Gyakorin.

2021. szept. 11. 20:04
 33/138 A kérdező kommentje:

Lehet azt mondani hogy olyan sosem lesz hogy nem veszik meg de való igaz kereslet kínálat határoz meg mindent ha nem lesz fizetőképes kereslet, babavaro off csok off még idén az már mínusz 20 misi, pandemia van sok a munkanélküli megint csak az is csökkenti miatt is off, az emberek elvándorolnak, a vendéglátás buliturizmus pá pá van látom a körutat nap mint nap tudom miről beszélek hétvégén is érzem hogy kevesebb baleset miegymás van sokkal.

Szóval szó mi szó csökken a kereslet csökken az ár.

Bármilyen lakásnak a költsége alsó hangon 40 ezer forint mínusz havonta ha üresen áll.

Jövőre választás kitudja, moratóriumot feloldják állítólag 10 %ot elmélkedik majd a hitel össze visszafizetendoje jelen állás szerint aztán kitudja tanulva a devizahitelesekbol lehet sajnos nem lesz szép sok lesz a kenyszer eladás a növeli majd a kínálatot.

Nem vagyok gazdasági szakember de sokat pörgök a témán és az olvasott információim alapján alapjan arra tudok következtetni hogy nem biztos hogy ez szép lesz. Szóval lényeg ami lényeg lehet hogy a mostani ellenállás később át esik majd kínálati oldalra és a keresleti oldal jár jól.

Én nem arra akarok kilyukadni hogy mindenki veszítsen az értékcsökkenés miatt hanem azt szeretném hogy balance legyen.

2021. szept. 11. 20:05
 34/138 A kérdező kommentje:

#25 az meg van hogy magamat hoztam fel példának de nem csak magam miatt tettem fel a kérdést? Nem tudom hogy mennyit keresel nem is az én dolgom.

3. Reszt laktam szobában, tettem hogy jobb legyen tanultam allamin, itt maradtam merr ez a hazám szeretem Magyarországot nem mentem ki megtehetnem de nem megyek.

És igen 30 évesen vannak igenyeim. Többet dolgozok mint 160 óra bőven egy hónapban és ha még 30 évesen is szobát bérelnek a maradék szociális életemet is kilohetnem a világűrbe. Ha bűn hogy mivel szeretnék gyereket családot amihez párkapcsolat kell és ahhoz magán szféra kell akkor igen bűnös vagyok és lusta. Ez nem luxus úgy gondolom ez a alapvető jog kellene mindenkinek aki dolgozik, mert megérdemelné.

2021. szept. 11. 20:11
 35/138 anonim ***** válasza:
100%

30 éves vagy, minimum 7-8 éve dolgozol.

Ennyi idő alatt már összerakhattál volna önrészt, a többi csak rizsa.

2021. szept. 11. 20:12
 36/138 A kérdező kommentje:

#36 egy átlag 30 milliós lakás onereje Pesten ami nem is drága annyira 30 % számolva 9 millió forint?

8 év kb 96 db hónap , ami azt jelenti 93750 forintot kellene havonta felretennem az eugyes fizumbol ami ugyebár bértábla alapján van meghatározva és az alapján nő kategória alapjan.

Arról nem is beszélve hogy rezsit albit kell fizetnem és még nem ettem, nem ittam meg egy sört a barátaimmal, nem vettem ruhát, nem mentem el moziba és sorolhatnám.

Tényleg ennyire szivtelenek vagytok?

2021. szept. 11. 20:17
 37/138 anonim ***** válasza:
84%
28 Ha neked kéne adakozni az már nem tetszik, de elvárnád másoktól :D :D :D Micsoda kollektiv gondolkodás :D :D
2021. szept. 11. 20:20
 38/138 A kérdező kommentje:
#38 te vagy az aki az Afrikas példát hozta. Arra már valaszoltam. Szerintem lapozzunk. Én Magyarországról beszélek a szulohazamrol. Úgy látszik primitív vagy , kérlek fogd be a szád köszi 🤗
2021. szept. 11. 20:22
 39/138 A kérdező kommentje:
#38 másfelől pedig én nem adakozasrol beszéltem hanem ésszerűségről. Tudom hogy semmi sincs ingyen.
2021. szept. 11. 20:26
 40/138 anonim ***** válasza:
87%

Fogd már fel, hogy valamit valamiért!

Ha nem 180ezres albiban laknál (mint amit a másik kérdésedben írtál,) simán elrakhattál volna havi 100-at és már 3 éve a sajátodba lakhatnál!

Összeraktál volna 5 év alatt 6-ot és 3 éve simán vehettél volna 18-20-ért egy kis lakást.

Csak az neked nem konveniál.

És ennek köze nincs a szívtelenséghez!

Mindenki a saját sorsa kovácsa és éppen elég a saját szeretteinket pátyolgatni!

2021. szept. 11. 20:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!