Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha csökkennének az ingatlan...

Ha csökkennének az ingatlan árak és nem tudnátok eladni az ingatlanokat annyiért mint mostanában, mit tennetek vele? Eladnatok hogy más is értelmes áron ingatlanhoz tudjon jutni akinek esetleg nincs és Magyarországon tervezné az életét?

Figyelt kérdés

Kérlek szépen titeket válaszban ne trollkodjatok.

A kérdésem első körben azoknak szól akiknek több ingatlanjuk van.

2021. szept. 11. 17:12
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/138 anonim ***** válasza:
65%

127-es vagyok.

Tehát gyakorlatilag majdnem féláron tartanád észszerűnek a mostani állapothoz képest. Ez teljesen irreális, függetlenül attól, hogy mekkora a reálbér. Ha nyomás alatt is van valaki és el kell adnia a lakását, 10% csökkentés a realitás. Esetleg húsz, de az már komoly kompromisszum, ott nagyon kell a pénz. Ilyen mértékű csökkenéshez, amelyet te tartanál kívánatosnak, nagyon komoly gazdasági válság, háború vagy természeti katasztrófa kellene. Mást nem tudok elképzelni.

2021. szept. 13. 22:48
 132/138 A kérdező kommentje:
#132 értem, igazából a legtöbb hozzám hasonló embernek a jelenlegi helyzetben nincs túl sok választása mint elfogadja és alternatívát keres. Minden jót kívánok! 🙂
2021. szept. 13. 22:56
 133/138 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt évtized lakáspolitikája, a torz támogatási rendszer, a rekordalacsony alapkamat és az előző válságból leszűrt banki tapasztalatok vezettek oda, hogy most sokkal nehezbb helyzetben van a reménybeli lakásvásárló. Most csak az önerő annyi, amennyiért 10 éve lakást lehetett venni. A lakáskasszákat bezúzták, a gyermektelen, idősebb lakosok semmilyen támogatáshoz nem juthatnak. Még csak hibáztatni sem lehet azt, aki nem akar bukóban eladni lakást, hiszen sokaknak ez a legkomolyabb megtakarítása, amit majd a gyermekének örökít.

Ez a szomorú helyzet.

2021. szept. 13. 23:09
 134/138 A kérdező kommentje:
#134 tudom és senkit nem hibaztatok aki úgy gondolkodik mint te előző kommentjeimben is csak a keserűség beszélt belőlem. Igazad van megértem őket és egyet értek velük. Csak már jó lenne egy kis saját ingatlan legyen az akár masfelszobas is hogy lehesen végre nekem is lehetőségem azon gondolkodni hogy család gyerek miegymás, őszinte leszek belefáradtam teljesen. mindenkit megértek. Minden jót kívánok 🙂
2021. szept. 13. 23:13
 135/138 anonim ***** válasza:
Nem adnám el, mert az ingatlan árak folyamatosan változnak, ki kell várni a megfelelő időt, de ehhez egy jó üzleti érzék, tudás és emberi kapcsolatokra is szükséged van.
2021. szept. 13. 23:19
 136/138 A kérdező kommentje:
#136 köszönöm szépen a válaszod 🙂
2021. szept. 13. 23:24
 137/138 anonim ***** válasza:
0%

Már megint itt vagy te szerencsétlen lakáslejmoló.

A múltkor még úgy volt, hogy kivándorolsz, mert azt gondoltad, hogy nyugaton féláron adják majd neked -mint magyar migránsnak- az ottani lakásokat.

Már elhúzhatnál....

Mindenkinek jobb lenne!

2021. szept. 17. 17:42
 138/138 anonim ***** válasza:
2021. szept. 17. 17:56
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!