Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ha csökkennének az ingatlan...

Ha csökkennének az ingatlan árak és nem tudnátok eladni az ingatlanokat annyiért mint mostanában, mit tennetek vele? Eladnatok hogy más is értelmes áron ingatlanhoz tudjon jutni akinek esetleg nincs és Magyarországon tervezné az életét?

Figyelt kérdés

Kérlek szépen titeket válaszban ne trollkodjatok.

A kérdésem első körben azoknak szól akiknek több ingatlanjuk van.

2021. szept. 11. 17:12
 101/138 anonim ***** válasza:
100%
101: Csakhogy a válságok okozói nem a kisemberek/alacsony jövedelműek, hanem a felelőtlen hitelkihelyezők, gigantikus mértékű helikopterpénzek. Ez megy kb. 10 évente, ja, hogy a szegények fizetnek majd, az igaz, ez mindig is így volt, csak ne keverjük az ok/okozatot.
2021. szept. 13. 08:21
 102/138 A kérdező kommentje:

#101 spekuláns (latin = "leskelődő, megfigyelő")

A nehéz gazdasági helyzetet, áruhiányt, mások megszorultságát kihasználó, nyerészkedő üzér, árdrágító.

Magyarán szólva aki befektetés céljából vásárol hogy kiadja vagy haszonnal eladja az az befektető az spekuláns mert az árakat ezáltal drágítja , az emberek nyomorat mélyíti, és megjobban ellehetetleníti őket.

Lehet hogy igazad van de akkor kollektíven szívunk. Mi fáj jobban 10 ezer forinttal ér kevesebbet a bérem mondjuk vagy 25 millió forintot buktam egy ingatlanon és mi van ha 3 db ingatlanom van az azt jelenti hogy 75 misit buktam.

2021. szept. 13. 10:23
 103/138 anonim ***** válasza:
78%
Több ingatlanom is van. Van, amelyikben lakunk, van, amelyik ki van adva, van, amelyik üresen áll. Az ingatlan egy befektetés is egyben, tehát nyomott áron nem adnám el, csak akkor, ha sürgősen pénzre van szükségem, vagy adódik egy sokkal jobb befektetési lehetőség. Azért nem adnám el, hogy neked jusson. Nem is értem, hogy gondolod egyáltalán.
2021. szept. 13. 11:55
 104/138 anonim ***** válasza:
36%
104: Sokan pont azért szállnak ki, mert sejtik, hogy innen nincs feljebb, stagnálás, vagy esetleg csökkenés várható. Ha tavaly eladtál mondjuk a piaci ár alatt 10%-al egy ingatlant és beszálltál a tőzsdére, akkor messze jobban jártál, mintha 'csakazértis' tartogattad volna. Amennyiben jól kapod el a ciklust, akkor meg két-három év múlva megint veszel ingatlant. Mellesleg az üresen álló ingatlan meg viszi a pénzt, annál még a MÁP is jobb.
2021. szept. 13. 12:18
 105/138 A kérdező kommentje:

#104 nekem mindegy hogy mit csinálsz az ingatlanoddal ami üresen áll. Olyan mértékű ellenszél ellentábor van két fél között vevő eladó hogy az bekakilas. Amúgy ahogy a 105os is említette az üres ingatlan csak viszi a pénzt havi 40 ezer forintot alsó hangon az amortizaciot még nem is számoltam bele.

Nem látom ennek értelmét hogy miért nem egyszerűbb az hogy a csökkentett piaci áron majd eladjatok. Hosszútávon inkább magatokon segítettek ezzel.

2021. szept. 13. 12:58
 106/138 A kérdező kommentje:
#104 most nagyon onekegulten beszélsz erről, az idő mindent eldönt, a karvalysag időszakának egyszer vége szakad és ha az üres ingatlanodon hitel is van akkor az meg nagyobb szíves mert egy érték csökkenés esetén legyen az piaci érték a bank kérhet potfedezetet ami azt jelenti hogy egy olyan ingatlanodat amin nincs elidegenítési és terhelesi tilalom hogy megtartsd a hiteles ingatlanodat akkor be kell tenned vendezetkent, ha bukod a hitelt lehet két ingatlant is bukni fogsz sajnos.
2021. szept. 13. 13:02
 107/138 A kérdező kommentje:

#194 a társadalmi fejlettség mércéje a szolidaritás a társadalomban. A valós gazdasági növekedés úgy lehet realizálni hogy a társadalom minden olyan tagja aki itt dolgozik vagy tanul vagy dolgozott úgy tud fogyasztani hogy ne adositsa el magát teljesen. Azáltal hogy a bérek jelentős százaléka egy szűk réteget gazdagít, a lakosság jelentős százaléka hitelkitettsesi szempontok alapján egy kisebb recessziós időszak következtében a földre rogy és a földbe áll nettó demográfiai deficitet eredményez. ezért drága a szakmunkás ( megjegyzem a kokany is ) ezért rossz az egészségügy, a tömegközlekedési szolgálatás , nem csak a sofőrökre gondolok jármű karbantartók út hálózat legyen kötött pályás vagy sem karbantartók stb..., És az olyan emberek szája is mit te idő után sírni fog. Kimehetsz majd te is külföldre később csak annyival szarabb helyzetben leszel mint a többi magyar mert később mentél ki és ők mivel az idő pénz kapcsolat stb... Sokkal beljebb lesznek.

Arról nem is beszélve hogy ha mondjuk csak egy jogi diplomad gazdasági diplomad van külföldön mivel ők a saját országukban született honos állampolgárokat tekintik etalonnak semmire nem fogsz menni kitorolheted vele a segged.

2021. szept. 13. 13:13
 108/138 anonim ***** válasza:

104-es vagyok.

Feltettél egy kérdést, válaszoltam. Biztos lehetsz abban, hogy tudom, mit csinálok. Ha egy lakást üresen tartok, akkor annak oka van. Nyilván így is megéri. Teljesen felújított, lezárt lakásról van szó, amelynek fenntartása (itt nem részletezett okok miatt) egyetlen fillérembe sem kerül. Nyilván hitel sincs rajtuk, öröklött és vásárolt ingatlanokról beszélünk. Gondolom, az is világos, hogy céljaim vannak ezekkel a lakásokkal, nem véletlenül vannak a birtokomban. Amíg az áremelkedés hosszú távon folyamatos, addig nekem megéri tartani őket. Akár eladom őket egyszer valamikor, akár kiadom. Értem én, hogy neked szar, amiért nincs pénzed lakásra, de nekem is egy életem van. Ami pedig a demográfiai "katasztrófát" illeti, a magam részéről annak örülnék a legjobban, ha inkább a túlnépesedés csökkenne. A munkát robotok is el tudják végezni, nem kell mindenkinek szaporodni.

2021. szept. 13. 14:04
 109/138 A kérdező kommentje:
#104 rendben
2021. szept. 13. 15:02
 110/138 anonim ***** válasza:

Kérdező, egyébként meg nézz át a Duna House oldalára, elég jó összefoglalók vannak a piacról. Most jött ki az újabb tájékoztató, itt a kérdésedre a válasz:

"Eladói ügyfélprofil: Budapest

A vezető eladási ok a nagyobb lakásba költözés volt, ám a második helyen már az ingatlanbefektetés értékesítése áll, amelynek

tulajdonosaik átlagosan 37,6 millió forintot kaptak az otthonukért."

2021. szept. 13. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!