Hogyan lehet saját ingatlanhoz jutni?
De amúgy viccen kívül, engem is érdekel, hogy (tisztességes munkával!) hogyan vehet egyszerű ember ilyen ingatlanokat. Én megvenném, ha lenne rá. És ketten vagyunk a férjemmel, bőven többet keresünk, mint 4-500 ezer, de ez azért nem az a szint, amit bérből vesz az ember. Ha a családunkban hirtelen mindenki meghalna és eladnánk az összes rokon házát, abból sem jönne össze a 400 millió. Szóval engem is érdekel, hogy mégis hogyan lehet ilyen ingatlanhoz jutni?
De nem is feltétlenül kell a 400 milliós balatoni luxusvilla. Sima egyszerű, hétköznapi családi ház Budán, nem különösebben közel a városhoz, csak annyi, hogy Budapest határain belül van, a "jobbik" oldalon 150-200 milliónál kezdődik. Hogy? Miből? Havi több, mint 1 milliót keresünk, de nem nehéz kiszámolni, hogy ha azt egy az egyben félre is tennénk (mert nem eszünk, nem fizetünk rezsit, lakáshitelt, nincs autó, nincs gyerek, nincs semmi sem), 150-200 hónapig kéne spórolnunk, ami 13-16 évet jelent összességében. Úgy, hogy minden egyes megkeresett fillérünket félretesszük. És mi még az országban bőven az átlag feletti keresetűek vagyunk, ketten, hitelképesek és minden. És ezen a CSOK se segít, mert 200 millióhoz az a 20 millió (amiből 10 ugye hitel) nem annyira segít hozzá.
Szóval, engem is érdekel. Mi fejlődünk a szakmánkban. Jól keresünk. Akkor, hol a házunk? :D
“Ahogy a boltos sem kérdezi meg a vevőtől hogy minek neki 10 doboz sör mondjuk.”
Mondjuk a hasonlatnal maradva, a boltos is csak nezne ki a fejebol, ha a vevo ott nyavalyogna neki, hogy de hat nincs penzem a sorre, mint ahogy most te picsogsz a lakasarakra. Erdekes, hogy csak az egyik oldalat latod a dolgoknak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!