Így mennyi adót kell fizetnem?
Ajándékozással került a nevemre egy ingatlan 2022 augusztusában.
Most lenne rá egy vevő 45 millió forintért.
Viszont én szeretnék egy másik ingatlant venni, ami szintén 45 millió lenne.
Csak felvilágosítottak, hogy mennyit adót kell ezután fizetnem (5-6 milliót) és akkor most vehetek fel 5-6 millió hitelt, hogy megvehessem azt a házat amit szeretnék?
Valaki azt mondta, hogy a szintén ingatlant veszek, akkor nem kell adót fizetnem, vagy nem ennyit, de én erről semmit nem találtam.
A nyereség 90%-ának 15%-a az SZJA.
Most kérdés, ebben az esetben mennyi a nyereség, a szerzéskori értéke rögzítve kell legyen valahol. Azután a szerzés és elidegenítés költségét (hirdetés, ügyvéd, illetékek, stb.) és még a törvényben foglaltakat is levonhatod, és ami marad nettó nyereség, azt kell szorozni 0,9x0,15-tel, annyi az adó.
"Valaki azt mondta, hogy a szintén ingatlant veszek, akkor nem kell adót fizetnem, vagy nem ennyit, de én erről semmit nem találtam."
Rosszul mondta, mert vagyonosodási illetéket nem kell akkor fizetned 45 M értékig.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!