Telekásárlás Budapest belvárosától kb 45 km-re, mint befektetés?
Figyelt kérdés
Külföldön lakom, és gondolkozom azon, hogy vennék egy telket az olcsóbb agglomerációban. Szerintetek mennyire érdemes? Kb 8-10 évig nem épülne rá semmi, de aztán egyszer szeretnék rá egy házat építeni. Sokszor járok haza, évente 3-szor 1-2 hétre.jan. 20. 09:08
1/7 anonim válasza:
A telek nem hoz Neked bevételt, viszont rendben kell tartani. Ha befektetésnek szeretnéd venni, egyelőre nem szeretnél építkezni, én nem vennék.
Ha mégis a vásárlás mellett döntesz kérdezz rá esetleg az önkormányzatnál, hogy terveznek-e fejlesztést arra a részre. Az agglomerációba sokan kiköltöztek, de kb annyian be is mert rájöttek, hogy semmi nincs kiépítve/köré építve.
2/7 anonim válasza:
Lakásvásárláson nem gondolkodsz? Egy jó helyen lévő lakást ki tudsz adni albérletbe ami bevételt hoz, és pár év múlva - akár emelt áron- eladhatod ha mégis építkezni szeretnél.
3/7 anonim válasza:
Ha építési telek, akkor úgy tudom, 4 éven belül érdemes rá házat felhúzni illeték miatt... ennek járj utána. Más telek viszont nem biztos, hogy belterület lesz egyszer... bár persze mindennek megy fel az ára. Évente párszor kell fizetni valakinek, hogy lekaszálja a gazt.
4/7 anonim válasza:
A 4 éven belüli beépítési kötelezettséget úgy tudom vállalni lehet /vagy sem. De igen, pl emiatt is érdemes átgondolni a vásárlást...
5/7 A kérdező kommentje:
A másik alternatíva egy budapesti garázs lenne, amit kiadnék. Lakásra sajnos nincs pénzem.
jan. 20. 10:03
7/7 A kérdező kommentje:
Lehet jobb megoldás, csak nem tudom, hogy működik a kiadás utáni adózás. Emiatt kellene adóbevallást készíteni? Vagy hogy kell bejelenteni?
jan. 20. 10:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!