Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lányok! Ti nagy házból költözn...

Lányok! Ti nagy házból költöznétek kisebb házba?

Figyelt kérdés

Ha vidéken, egy nagy, emeletes házban él étek, költöznétek városon egy kisebb, emelet nélküli házba?

Innentől csak annak, akit érdekel a háttér és a részletek:

A "barátnőm" (még nem biztos, hogy lesz is köztünk valami, csak jól alakult eddig minden) vidéken él, egy nagy, új építésű, sok szobás, emeletes házban.

Na most már nekünk van a szülői házunk, és egy amit mi építettünk, amelyben élünk jelenleg. Ez egy emeletes, hatalmas ház, itt élek a szüleimmel. A szülői ház viszont kisebb, egykor parasztház volt. Nincs emelet, két szoba van, egy nappali, konyha és két fürdőszoba, udvarral, kerttel.

Renbe van téve, modernizálva van, épp tavaly fejeztük be a tatarozást és idén fogjuk bebútorozni, én odaköltözök. Ha úgy alakulna, hogy esetleg komoly kapcsolatunk lesz (nem csak vele, bárkivel is), szeretném ha természetesen együtt élnénk.

Ti elköltöznétek egy sokkal nagyobb házból egy kevésbé nagyba?

Persze, tudom, hogy sok mindenen múlik ez meg hogy ez a legkisebb gond, csak elméleti kérdés, hogy kinek mi a prioritása és mit tenne ebben az esetben.

2021. jan. 9. 19:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
50%
Jézusom... lóban és nőben.. Kívánom, hogy sose akadjon egy buta se, aki megállapodik melletted.
2021. jan. 11. 20:56
 72/86 A kérdező kommentje:

71

Köszi a jókívánságot :)) biztos te az X bolygóról jössz, ahol nem mindennapi dolog, hogy a feleség kiforgatja a férjét a vagyonából, majd ott hagyja. De én jobb szeretném nem elveszíteni, amim van és hagyni elég örökséget majd a gyermekeimnek.

2021. jan. 11. 21:02
 73/86 anonim ***** válasza:
72: a gyermekeidnek, akik ilyen hozzáállással talán soha nem lesznek ;-)
2021. jan. 11. 21:38
 74/86 anonim ***** válasza:

Oké, azért itt kicsit árnyalódott a történet. Szóval elvileg abban benne vagy, hogy mondjuk éltek 10 évet ebben a házban, aztán vesztek közösen egy másikat, ezt meg majd kiadjátok? Mert (talán) az utolsó oldal egyik kommentjében ezt olvastam.

Szerintem ez így rendben van, semmi gond nincs vele, mi sem szoktunk lakásokat eladni, pedig nem két kézzel építettük őket. És azt gondolom, hogy a hozzászólók többsége sem várja el, hogy eladd, csak azt, hogy adott esetben adjátok ki, aztán ennek a bevételéből fizessétek a másik törlesztőjét, vagy akár, ha anyagilag belefér, akkor csak ne kelljen ott laknia a feleségnek, mert, ha el akar költözni máshova, akkor "fel is út - le is út", te maradsz abban a házban.

2021. jan. 11. 21:47
 75/86 A kérdező kommentje:

73

Köszi :)) rendes vagy. Bocs, hogy nem érdekel.

74

Nem. Nem adom oda idegeneknek, hogy tönkretegyék. Foglalkozik a családunk ingatlanok (szántóföldek, panellakások, garázsok, üzlethelyiségek) kiadásával, de nem az otthonunkat adjuk ki. És nem, nem szeretnék innen elköltözni.

Kölcsönt sem veszünk fel soha. Jobb úgy lefeküdni, hogy nincs semmi adóságod. Másfelől ha akarnánk tudnánk venni egy másik házat csak épp értelme nincs, mert van kettő is. Tiszta pazarlás lenne. Amúgy ameddig a nagyszüleim éltek, akartunk építeni nekem egy házat a külvárosában (ott van egy egy hektáros területünk) de nem lett volna értelme, mert itt a két ház és előbb-utóbb a másik is nekem marad.

2021. jan. 11. 22:01
 76/86 anonim ***** válasza:
Tudod az örökséget illik gyarapítani, ha kell, akkor hitellel. Így a te jövőbeli pulyáid többet örökölnek, és így tovább.
2021. jan. 11. 23:10
 77/86 anonim ***** válasza:

Jah értem, akkor csak felvágásból írtad, hogyha valaki tud saját házat hozni, akkor oda is költözhettek...

Azt érdemes tisztázni a kapcsolatok elején, hogy te elválsz, ha a másik elköltözik másik házba, vagy városba.

2021. jan. 11. 23:15
 78/86 A kérdező kommentje:

76

A családunk sosem vett fel hitelt (evből). A családi cégnek köszönhető remélem pedig, hogy gyarapítani is fogom a vagyont.

77

Nem felvágásból. Azt arra írtam, hogy ha "beszáll" egy lagalább ilyen értékű házzal, na akkor igen, Bene vagyok. De ameddig üres zsebbel jön (mint a fiatalok 70 százaléka) addig ne is próbáljon rendelkezni a vagyonos felett.

Azt érdemes tisztázni, hogy én nem költözök más városokba vagy idegen helyekre. Egyrészt mert adnék azzal egy pofont a szarnak, másrészt pedig életem hibája lenne mindent a hátam mögött hagyni (cég, család, emlékek, barátok, az örökségem).

2021. jan. 12. 07:03
 79/86 anonim ***** válasza:
Pedig életedben először megtapasztalhatnád, hogy milyen valamit saját erőből elérni ;-)
2021. jan. 12. 07:09
 80/86 A kérdező kommentje:

79

Ez nem azt jelenti, hogy nem fogom megtudni, vagy már nem tudom. Persze, házat még nem építettem (nem is tervezek) de állítom, hogy tizenévesen sokszorosan több fizikai munkát végeztem mint például bármely osztálytársam vagy barátom.

2021. jan. 12. 07:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!