Lányok! Ti nagy házból költöznétek kisebb házba?
Ha vidéken, egy nagy, emeletes házban él étek, költöznétek városon egy kisebb, emelet nélküli házba?
Innentől csak annak, akit érdekel a háttér és a részletek:
A "barátnőm" (még nem biztos, hogy lesz is köztünk valami, csak jól alakult eddig minden) vidéken él, egy nagy, új építésű, sok szobás, emeletes házban.
Na most már nekünk van a szülői házunk, és egy amit mi építettünk, amelyben élünk jelenleg. Ez egy emeletes, hatalmas ház, itt élek a szüleimmel. A szülői ház viszont kisebb, egykor parasztház volt. Nincs emelet, két szoba van, egy nappali, konyha és két fürdőszoba, udvarral, kerttel.
Renbe van téve, modernizálva van, épp tavaly fejeztük be a tatarozást és idén fogjuk bebútorozni, én odaköltözök. Ha úgy alakulna, hogy esetleg komoly kapcsolatunk lesz (nem csak vele, bárkivel is), szeretném ha természetesen együtt élnénk.
Ti elköltöznétek egy sokkal nagyobb házból egy kevésbé nagyba?
Persze, tudom, hogy sok mindenen múlik ez meg hogy ez a legkisebb gond, csak elméleti kérdés, hogy kinek mi a prioritása és mit tenne ebben az esetben.
Igaziból a kérdés rossz, mert nem az a kérdés, hogy egy nekem tetsző kisebb házba elköltözne-e valaki, hanem, hogy találsz-e olyan párt, aki beköltözik veled a nagymamád házába, és szívesen ott marad élete végéig, ha jól értem, akkor a felújítás és az átrendezés sem nagyon játszik.
Így azt kell mondanom, hogy kevés olyan nő létezik, aki ezt örömmel bevállalja. Érdemes most számot vetni azzal a kérdéssel, hogy inkább családot szeretnél vagy a házban lakni, mert lehet, hogy ez a kérdés (ha tisztességes vagy és nem vered át a kedvesedet), akkor felmerülhet.
31
Ok, ha így gondolod. Lehet, te nem tudod mi az ragaszkodni ahhoz, miért véres verejtékkel megszenvedett dédnagyapád, nagyapám. Én igen. Én az ők örökségüket nem adom el és nem is hagyom magára az ingatlant, hogy az idő és az időjárás idővel tönkretegye. Ez van, ez vagyok én. Van, aki simán eladja a szülői házat, vagy hagyja tönkremenni.
32.
A ház maximálisan fel van újítva. Új tető, szigetelés, új ajtók és ablakok, padlófűtés, tölgyfaparketta, új bútorok, friss festés, stb. stb. Tehát ez nem csak, hogy "játszok", de még is van.
Ha valaki nem örül annak, hogy kap a két szép szeméért egy házat és egy 2000 négyzetméter és telket 20-onévesen,akkor az az ő baja.
32
Amúgy nem az a kérdés, hogy találok-e olyat. Egyrészt ez nem egy kritérium, másrészt volt rá példa, még akkor amikor a ház nem volt felújítva, sőt, nagymamám is élt.
35
Nekem is ezt jelenti az otthon :))
Ebben a házban minden zugot ismerek, minden apró titkát és részletét tudom. A legapróbb dugihelyeket, titkos kis üregeket, de még a szobák történeteit is kívülről tudom. Valahogy együtt nőttem fel ezzel a környékkel, ezzel az utcával, ezzel a birtokkal.
35: te honnan tudod, hogy ki boldogabb vagy ki nem?
Mondjuk szerintem a boldogság nem ezen múlik.
De az aki több helyen lakott már, az sokkal több mindent megismer a világból és objektív szempontok alapján tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbb lakhelyet. Én pl. 29 évesen a negyedik városban lakok, de teljességgel boldog vagyok és úgy gondolom, hogy sikerült megtalálnom azt a helyet, ami a mostani élethelyzetemhez a legoptimálisabb.
De amúgy minden város, ahol laktam adott valamit: új élményeket, új barátokat, új tapasztalatokat.
Azt kérdezet kinek mi a prioritás. Nekem az, hogy a közös életünk előrébb legyen, mint az emlékeid. Nekem jövőkép kell, te meg beleragadtál a múltba.
Biztosan találsz majd olyan lányt, akinek ez megfelel. Ne legyen se pénze, se öröksége, se jó szakmája. Máris jó perspektíva, amit kínálsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!