Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Lányok! Ti nagy házból költözn...

Lányok! Ti nagy házból költöznétek kisebb házba?

Figyelt kérdés

Ha vidéken, egy nagy, emeletes házban él étek, költöznétek városon egy kisebb, emelet nélküli házba?

Innentől csak annak, akit érdekel a háttér és a részletek:

A "barátnőm" (még nem biztos, hogy lesz is köztünk valami, csak jól alakult eddig minden) vidéken él, egy nagy, új építésű, sok szobás, emeletes házban.

Na most már nekünk van a szülői házunk, és egy amit mi építettünk, amelyben élünk jelenleg. Ez egy emeletes, hatalmas ház, itt élek a szüleimmel. A szülői ház viszont kisebb, egykor parasztház volt. Nincs emelet, két szoba van, egy nappali, konyha és két fürdőszoba, udvarral, kerttel.

Renbe van téve, modernizálva van, épp tavaly fejeztük be a tatarozást és idén fogjuk bebútorozni, én odaköltözök. Ha úgy alakulna, hogy esetleg komoly kapcsolatunk lesz (nem csak vele, bárkivel is), szeretném ha természetesen együtt élnénk.

Ti elköltöznétek egy sokkal nagyobb házból egy kevésbé nagyba?

Persze, tudom, hogy sok mindenen múlik ez meg hogy ez a legkisebb gond, csak elméleti kérdés, hogy kinek mi a prioritása és mit tenne ebben az esetben.

2021. jan. 9. 19:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
73%
Ha valaki jobban szeret nálam egy házat, akkor annak semmi értelme. És kérdező, a te válaszaidból az látszik hogy te ebbe a házba vagy kb szerelmes. És ha esetleg a barátnőd, feleséged kapna egy jó állásajánlatot valahol máshol, mondjuk olyan távolságban ami már pont nem fér bele az ingázótávba? Gondolom, akkor eszébe se jusson elvállalni, mert tneked fontos a ház
2021. jan. 10. 21:04
 32/86 anonim ***** válasza:
100%

Igaziból a kérdés rossz, mert nem az a kérdés, hogy egy nekem tetsző kisebb házba elköltözne-e valaki, hanem, hogy találsz-e olyan párt, aki beköltözik veled a nagymamád házába, és szívesen ott marad élete végéig, ha jól értem, akkor a felújítás és az átrendezés sem nagyon játszik.

Így azt kell mondanom, hogy kevés olyan nő létezik, aki ezt örömmel bevállalja. Érdemes most számot vetni azzal a kérdéssel, hogy inkább családot szeretnél vagy a házban lakni, mert lehet, hogy ez a kérdés (ha tisztességes vagy és nem vered át a kedvesedet), akkor felmerülhet.

2021. jan. 10. 21:12
 33/86 A kérdező kommentje:

31

Ok, ha így gondolod. Lehet, te nem tudod mi az ragaszkodni ahhoz, miért véres verejtékkel megszenvedett dédnagyapád, nagyapám. Én igen. Én az ők örökségüket nem adom el és nem is hagyom magára az ingatlant, hogy az idő és az időjárás idővel tönkretegye. Ez van, ez vagyok én. Van, aki simán eladja a szülői házat, vagy hagyja tönkremenni.

32.

A ház maximálisan fel van újítva. Új tető, szigetelés, új ajtók és ablakok, padlófűtés, tölgyfaparketta, új bútorok, friss festés, stb. stb. Tehát ez nem csak, hogy "játszok", de még is van.

Ha valaki nem örül annak, hogy kap a két szép szeméért egy házat és egy 2000 négyzetméter és telket 20-onévesen,akkor az az ő baja.

2021. jan. 10. 21:29
 34/86 A kérdező kommentje:

32

Amúgy nem az a kérdés, hogy találok-e olyat. Egyrészt ez nem egy kritérium, másrészt volt rá példa, még akkor amikor a ház nem volt felújítva, sőt, nagymamám is élt.

2021. jan. 10. 21:32
 35/86 anonim ***** válasza:
Márpedig sokkal boldogabb az olyan ember, aki ragaszkodik egy helyhez. Aki egész életében ide-oda költözik, hogyan tudja magát otthon érezni bárhol is? Nekem az OTTHON azt a helyet jelenti, ahol felnőttem, ahová a legszebb emlékeim és a legjobb barátaim fűznek, ahol csukott szemmel is hazatalálok egy jól sikerült buli után, és ahol minden utcát, minden házat, minden apró részletet úgy ismerek, mint a tenyeremet. Szerencsére Párom is ide született és hasonlóképp ragaszkodik a településhez, mint én, így nem is kérdés, hogy hol fogjuk leélni az életünket, hol fogjuk felnevelni a gyerekeinket :)
2021. jan. 10. 22:23
 36/86 A kérdező kommentje:

35

Nekem is ezt jelenti az otthon :))

Ebben a házban minden zugot ismerek, minden apró titkát és részletét tudom. A legapróbb dugihelyeket, titkos kis üregeket, de még a szobák történeteit is kívülről tudom. Valahogy együtt nőttem fel ezzel a környékkel, ezzel az utcával, ezzel a birtokkal.

2021. jan. 10. 22:29
 37/86 anonim ***** válasza:
Csak az a baj ezzel kérdező, hogy a lánynak nem lesz ilyen érzelmi kötődése ehhez az ingatlanhoz. Elhiszem, hogy te minden zugát ismered és neked nagyon fontos, de én a lány helyében folyton vendégként érezném magam, sosem tekinteném otthonomnak. A 31-es válaszomra azt írtad, nem tudom mi a ragaszkodás. De, nagyon is tudom. A szüleim is saját kezükkel építették a házukat, a nagyszüleim szintén. Viszont azt is tudom, hogy soha nem költöztetném oda a páromat, mert magamból kiindulva azt gondolom, mint ahogy kifejtettem, nem érezné magát otthon egy olyan házban, ami csak és kizárólag nekem fontos. Ha közös életet tervezünk, közös családot, akkor a házat illetően is közös döntésnek kell születnie, és az én véleményem szerint az a legjobb, ha ilyenkor közösen veszünk. És igen, ha majd a szüleim nagyon idősek lesznek és már nem tudják majd gondozni a házukat, esetleg meghalnak, az ő jóváhagyásukkal természetesen el fogjuk adni, mert így talán egy másik családnak majd még szerető otthona lehet.
2021. jan. 10. 22:37
 38/86 A kérdező kommentje:
Én nem fogok még egy házat venni, miután van 2 hét házunk és egyet kézhez kaptam a két szép szememért. És eladni nem fogom, mert azzal idegenek kezébe adnám azt az otthont, amihez ragaszkodott nagymamám, amiért az életét adta dédnagyapám és amiért képes volt minden vagyonát feláldozni dédnagyanyám. Ráadásul a környék is olyan, hogy csak maga a telek több ház árát teszi ki.
2021. jan. 10. 22:44
 39/86 anonim ***** válasza:

35: te honnan tudod, hogy ki boldogabb vagy ki nem?

Mondjuk szerintem a boldogság nem ezen múlik.

De az aki több helyen lakott már, az sokkal több mindent megismer a világból és objektív szempontok alapján tudja kiválasztani a számára legmegfelelőbb lakhelyet. Én pl. 29 évesen a negyedik városban lakok, de teljességgel boldog vagyok és úgy gondolom, hogy sikerült megtalálnom azt a helyet, ami a mostani élethelyzetemhez a legoptimálisabb.

De amúgy minden város, ahol laktam adott valamit: új élményeket, új barátokat, új tapasztalatokat.

2021. jan. 10. 22:50
 40/86 anonim ***** válasza:
50%

Azt kérdezet kinek mi a prioritás. Nekem az, hogy a közös életünk előrébb legyen, mint az emlékeid. Nekem jövőkép kell, te meg beleragadtál a múltba.

Biztosan találsz majd olyan lányt, akinek ez megfelel. Ne legyen se pénze, se öröksége, se jó szakmája. Máris jó perspektíva, amit kínálsz

2021. jan. 11. 06:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!