Lányok! Ti nagy házból költöznétek kisebb házba?
Ha vidéken, egy nagy, emeletes házban él étek, költöznétek városon egy kisebb, emelet nélküli házba?
Innentől csak annak, akit érdekel a háttér és a részletek:
A "barátnőm" (még nem biztos, hogy lesz is köztünk valami, csak jól alakult eddig minden) vidéken él, egy nagy, új építésű, sok szobás, emeletes házban.
Na most már nekünk van a szülői házunk, és egy amit mi építettünk, amelyben élünk jelenleg. Ez egy emeletes, hatalmas ház, itt élek a szüleimmel. A szülői ház viszont kisebb, egykor parasztház volt. Nincs emelet, két szoba van, egy nappali, konyha és két fürdőszoba, udvarral, kerttel.
Renbe van téve, modernizálva van, épp tavaly fejeztük be a tatarozást és idén fogjuk bebútorozni, én odaköltözök. Ha úgy alakulna, hogy esetleg komoly kapcsolatunk lesz (nem csak vele, bárkivel is), szeretném ha természetesen együtt élnénk.
Ti elköltöznétek egy sokkal nagyobb házból egy kevésbé nagyba?
Persze, tudom, hogy sok mindenen múlik ez meg hogy ez a legkisebb gond, csak elméleti kérdés, hogy kinek mi a prioritása és mit tenne ebben az esetben.
Igen, van két szoba és azon kívül egy nappali. A két szoba az két hálószoba (ezek már be vannak rendezve, ággyal, szekrénnyel, mindennel).
9
Igen,beépíthető lenne, de egyrészt nagyon körülményes, másrészt a fenti tér kicsi (3,5 m széles)
Mindket szoba 4*4-es,a nappali szintén 4*4,ahogy az ebédlő is. A konyha 3*4,mindkét fürdő pedig 3*2 m
14
Én nagyon ragaszkodom ehhez a házhoz, ezért szeretnék itt élni.
Hozzátoldani meg mint mondtam nem nagyon lehet, mert nem nagyon van hova toldani.
Köszi, a bíztatást :) remélem is, hogy nem azt nézi, milyen ház és mekkora.
16
Amúgy igen. Ez a ház a 40-es években, a nagymamám gyermekkorában 1 szoba, konyha volt csak, 24 négyzetméter, plusz nyárikonyha a házzal szemben. És 4-en éltek itt. :))
Ilyen ingatlan-árak mellett meg kell ám becsülni, hogy van hova menni, mikor "kirepülsz" otthonról. Ha barátnőd normális és tényleg szeret, akkor ő is becsülni fogja és örömmel megy hozzád/veled lakni. :)
Egyébként én is hasonlóan szerencsés helyzetben vagyok, mint Te: ha minden jól megy és találunk kivitelezőt – na meg persze, ha végre véglegesítjük a beosztást –, nyáron felújítjuk Nagymamám lakrészét (aki sajnos másfél éve elment) és oda fogunk költözni Barátnőmmel, akivel immár 3,5 éve vagyunk együtt és komolyak a szándékaink. :) Ez tulajdonképpen a mi kétgenerációs családi házunk elülső, utcafronti, kisebbik lakása (kb. 60-70 négyzetméter, jelenleg 2 db egybe nyíló szoba, előszoba, étkező, konyha, fürdő+WC), ami a teraszról nyílik (a másik oldalán a terasznak van a mi bejáratunk). Kezdésnek, még akár egy gyerekkel is tökéletes első lakás lesz! :)
18
Az én nagymamám is másfél éve hunyt el... Én nagyon örvendek, hogy ott éljetek, ahova minden emlékem fűz és ahol szeretek lenni.
Amúgy nálunk is egybe nyíló szobák voltak, csak az egyiket kineveztük nappalinak :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!